Jump to content

gissmo79

Members
 • Content Count

  49
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Har noen fått testet disse siktene i høst. Syns de virker veldig lovende, men klarer ikke helt bestemme meg for hva jeg tror er best, en 1-6x24 optika6 eller en brukt kite.
 2. Kjøpte en Featherweight 196 til Bergaraen og det som slo med var at jeg kunne skyte flere skudd med den før miragen gjorde det vanskelig. Det er lett å rengjøre, vanskeligere for vann å smuss å komme inn i demperen, ser bedre ut (i mine øyner) og så var den billigere enn de andre norske. Skal jeg ha ny demper blir det F&D igjen på meg.
 3. https://www.freyr-devik.no/range 149g
 4. Godt fornøyd med Helix. Har 2 løp og 3 sikter, tar av siktene hver gang. Tar 20 sek å bytte løp og treffer likt hver gang.
 5. Kjenner til problemet ja. Jeg kjøpte Peltor Tactical på XXL, det er en del større, men så er det god plass inni dem så har ikke hatt problem med at de klemmer.
 6. Har kjøpt meg en i 308 med tommelhullstokk og er positivt overasket over hvor bra den er, men skulle jeg valgt igjen hadde jeg ikke valgt tommelhullstokk (det blir litt bakvendt når en skal spenne hanen). Har satt på en freyr & devik featherweight lyddemper, da ble balansen i børsa når en bærer over skuldera og bedre.
 7. gissmo79

  Freyr & Devik

  Noen som har erfaring med featherweight 196? Demper den nok til at en kan gå på jakt og ikke bruke hørselvern eller bør en gå for en av de større for å få mer demping?
 8. Dere som har BA13, er dere fornøyd med den eller blir den for tung, hammeren er for sen og dere savner raskt oppfølgingsskudd? Er litt frista på ei lita rifle og da kan en BA13 være et greit og billig våpen å teste ut om enkeltskuddsrifle er noe for meg og så eventuelt oppgradere til en lettere kipplauf med oppspenner senere.
 9. trenger du mer enn ett skudd etter rypa? her får du full pakke, trenger ikke å være redd når en klatrert i steinura og enkel å pakke ned i sekken etterpå (ser ikke ut som du får den i 223, men i 222): https://www.pvas.no/produkter/vaapen/vaapenpakker/bergara-ba13-takedown-pakke
 10. Nei jeg tror ikke det, men fra det jeg har lest så bør ikke kjøttfibrene få komprimere seg før dødsstivhet har inntruffet. Derfor er det best å la kjøttet henge på beinet. Noe av det samme kan skje viss kjøttet kjøles ned for raskt, da vil muskelen trekke seg kraftig sammen og en får kuldeforkortning som fører til seigt kjøtt. Kan anbefale å lese dette: https://nofima.no/nyhet/2010/05/alt-du-bor-vite-om-kjott/
 11. Syntes det så elegant ut, men hva med regelen om å ikke skjære for mye i kjøttet før etter det han inntruffet dødsstivhet? Kan en ikke risikere at en får seigere kjøtt med denne metoden enn viss kjøttet blir mørnet på beina?
 12. I henhold til denne annonsen så ser det ut som det er Rogne Våpen som har overtatt det. https://www.finn.no/bap/webstore/ad.html?finnkode=104010404
 13. Har en med 308 løp og 9,3 løp. Det er 3 knepp høydeforskjell mellom løpa (men tror det er litt flaks, tar jeg av demperen på 9,3 løpet så flytter treffpunktet seg). Bytte løp går som en lek og er gjort på 30 sek. Bra avtrekk, god balanse og en hærlig mekanisme. Men, jeg har alpinist kammo og hylsen som skrua går i for å låse kinnstøtta etter justering løsnet hos meg så måtte sende den inn å få det fikset, har fungert bra etterpå. Og det virker som kammeret i løpa kanskje er litt trange, hadde noen PPU hylser som kilte seg, men var bare å ta pussestokk og dunke litt lett så kom det ut. Med kjøpeammo har jeg aldri hatt problem.
 14. gissmo79

  Pusse ny rifle?

  Jeg har blitt fortalt at en skal bare pusse fra kammeret og ut løpet aldri inn i løpet. Så med helixen må du enten bruke snor eller ta ut løpet før du pusser (jeg bruker snakebore på min).
 15. gissmo79

  Deer drag

  Den ligger på finn, men under navnet dead sled: https://www.finn.no/bap/webstore/ad.html?finnkode=51933987
×
×
 • Create New...