Jump to content

gissmo79

Members
 • Content Count

  46
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Godt fornøyd med Helix. Har 2 løp og 3 sikter, tar av siktene hver gang. Tar 20 sek å bytte løp og treffer likt hver gang.
 2. Kjenner til problemet ja. Jeg kjøpte Peltor Tactical på XXL, det er en del større, men så er det god plass inni dem så har ikke hatt problem med at de klemmer.
 3. Har kjøpt meg en i 308 med tommelhullstokk og er positivt overasket over hvor bra den er, men skulle jeg valgt igjen hadde jeg ikke valgt tommelhullstokk (det blir litt bakvendt når en skal spenne hanen). Har satt på en freyr & devik featherweight lyddemper, da ble balansen i børsa når en bærer over skuldera og bedre.
 4. gissmo79

  Freyr & Devik

  Noen som har erfaring med featherweight 196? Demper den nok til at en kan gå på jakt og ikke bruke hørselvern eller bør en gå for en av de større for å få mer demping?
 5. Dere som har BA13, er dere fornøyd med den eller blir den for tung, hammeren er for sen og dere savner raskt oppfølgingsskudd? Er litt frista på ei lita rifle og da kan en BA13 være et greit og billig våpen å teste ut om enkeltskuddsrifle er noe for meg og så eventuelt oppgradere til en lettere kipplauf med oppspenner senere.
 6. trenger du mer enn ett skudd etter rypa? her får du full pakke, trenger ikke å være redd når en klatrert i steinura og enkel å pakke ned i sekken etterpå (ser ikke ut som du får den i 223, men i 222): https://www.pvas.no/produkter/vaapen/vaapenpakker/bergara-ba13-takedown-pakke
 7. Nei jeg tror ikke det, men fra det jeg har lest så bør ikke kjøttfibrene få komprimere seg før dødsstivhet har inntruffet. Derfor er det best å la kjøttet henge på beinet. Noe av det samme kan skje viss kjøttet kjøles ned for raskt, da vil muskelen trekke seg kraftig sammen og en får kuldeforkortning som fører til seigt kjøtt. Kan anbefale å lese dette: https://nofima.no/nyhet/2010/05/alt-du-bor-vite-om-kjott/
 8. Syntes det så elegant ut, men hva med regelen om å ikke skjære for mye i kjøttet før etter det han inntruffet dødsstivhet? Kan en ikke risikere at en får seigere kjøtt med denne metoden enn viss kjøttet blir mørnet på beina?
 9. I henhold til denne annonsen så ser det ut som det er Rogne Våpen som har overtatt det. https://www.finn.no/bap/webstore/ad.html?finnkode=104010404
 10. Har en med 308 løp og 9,3 løp. Det er 3 knepp høydeforskjell mellom løpa (men tror det er litt flaks, tar jeg av demperen på 9,3 løpet så flytter treffpunktet seg). Bytte løp går som en lek og er gjort på 30 sek. Bra avtrekk, god balanse og en hærlig mekanisme. Men, jeg har alpinist kammo og hylsen som skrua går i for å låse kinnstøtta etter justering løsnet hos meg så måtte sende den inn å få det fikset, har fungert bra etterpå. Og det virker som kammeret i løpa kanskje er litt trange, hadde noen PPU hylser som kilte seg, men var bare å ta pussestokk og dunke litt lett så kom det ut. Med kjøpeammo har jeg aldri hatt problem.
 11. gissmo79

  Pusse ny rifle?

  Jeg har blitt fortalt at en skal bare pusse fra kammeret og ut løpet aldri inn i løpet. Så med helixen må du enten bruke snor eller ta ut løpet før du pusser (jeg bruker snakebore på min).
 12. gissmo79

  Deer drag

  Den ligger på finn, men under navnet dead sled: https://www.finn.no/bap/webstore/ad.html?finnkode=51933987
 13. Har brukt dem i noen år nå og er greit fornøyd med dem, men de er trange og små. Jeg måtte opp en størrelse for å få plass og etter å ha brukt dem i en uke hadde jeg smerter i foten i en uke for de hadde klemt så kraftig. Løsningen min ble å legge skoa i frysen med en pose vann oppi. Lot vannet fryse til is 2-3 ganger og da utvidet de seg nok til at det går ann å bruke dem over lengre tid. Så viss du har en smal fot er det gode sko, har du en brei fot ville jeg nok heller prøvd noen andre merker.
 14. Det jeg har hørt er at for å kunne ha egenslakt av egne dyr må de vært foret på egen eiendom også. Det vil si at en må ha ganske stor tomt hvor dyra kan gå for å få til dette. Kjøpe et dyr, plassere det hos en bonde som passer på det og eventuelt forer det opp med litt kraftfor eller noe annet i løpet av året for så å ta det hjem og slakte det, eller slakte det på gården det har gått å beita blir ulovlig, eller i vert fall veldig på kanten av loven. Men dette er bare noe jeg har blitt fortalt så kan ikke referere til noe lovverk.
 15. Vi var en gruppe på 9 stk. som skulle å jakte i regi av Skandinaviska Jakt og Fiske. Opplegget virket veldig bra med åtejakt torsdag og fredag kvelden og drivjakt på lørdag og søndag. 2 dager før vi skal reise får jeg beskjed at det er ulv i området så turen må kanseleres. Får høre i ettertid at det er 14 dager siden det ble oppdaget ulv så jeg mener han burde ha kansellert dette med en gang og funnet et alternativt opplegg til oss. Fire av oss var veldig innstilt på å reise på tur denne helga og finner en alternativ tilbyder hvor vi får 3 dager med åtejakt. Resultatet ble en rådyrbukk. Litt skuffende, men nå fikk vi i vert fall prøvd det ut.
×
×
 • Create New...