Jump to content

xxxtaur

Members
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hvis en drone med termisk kamera koblet til en kunstig intelligens og "auto-avlivnings-mekanisme" (våpen) kan felle et dyr på linje eller bedre enn en erfaren, rusfri jeger så ser jeg ikke noe problemer. Færre skadeskytinger og mindre lidelser. Helt på linje med lovens intensjon. Å jakte elg fra sofaen på beste vestkant i rødvinsrus er dermed på linje med hjemmebrentjakt på bygda.
 2. Troms PD... Fikk SMS om betalingsinformasjon etter ca 5 uker. Betalte med en gang og regner med at papirene er i postkassa etter 6 effektive uker. I tråd med annonsert 4-6 uker behandlingstid 😐 Skjønner ikke hvorfor det tar så lang tid, med mindre de bare har et par timer per uke til å behandle alle søknadene.
 3. Jepp, skal ta kontakt med dem og høre 🙂 Litt forvirrende, da det først så ut som de skulle ha generelle regler på hva som var forbudt eller ikke så har de visstnok gått tilbake til en godkjent liste? Må bare se hva som skjer tror jeg.
 4. Rekker vel neppe det når det er 6 ukers behandlingstid hos politiet der jeg bor? Eller holder det å søke før det trer i kraft?
 5. Takk for svar. Vet du når dette blir vedtatt?
 6. Min gamle far har desverre låst inne sine gamle jaktvåpen i våpenskapet for siste gang. En stolt Elgjeger. I dette skapet står det bl.a. to Valmet halvautomater (Petra/Hunter 30.06 og 308). Hva er fremtiden til disse riflene? Kan de arves/overdras og brukes videre til jakt? Eller blir de totalforbudt og inndratt? Vet at det er nye lover/forskrifter på trappene, men jeg har ikke oversikt over alt.
 7. 11-12 uker er ikke akseptabelt. 3-4 uker maks i "høytidene" og 2-3 uker ellers. Spesielt jaktvåpen hvor det bare er 3 sjekkpunkter: vandel, jegerprøve og om våpen er godkjent for jakt.
 8. Bestod i dag med 47/50. Artsrelaterte spørsmål (inkl. bekkasiner) 12/12 😁 Bommet på noe regelverk og hund. Synes vanskelighetsnivået er passelig. Gidder man ingenting eller har lærevansker stryker du med mindre du har mye flaks. Fulgte med på alle samlingene, repeterte materialet på nett samt at jeg tok noen prøver på nett. Leste også litt i Jegerprøveboka som jeg uansett har kjøpt til "hyttebiblioteket" som ligger midt i jaktmarka.
 9. Jepp, det er en 525 og den har vært en fast "plinke"-partner i alle år. Skal forhøre meg med børsemakeren her i byen.
 10. Takk for svar! Er ikke jeger og har ikke jaktprøven, men jeg har hatt gyldig våpenkort siden 1991 på dette våpenet. Ønsker å kjøpe et nytt siden våpenet nå er ødelagt (mange, mange 1000 skudd).
 11. Hei, Jeg har et våpenkort fra 1991 på en Anschutz halvautomatisk salongrifle som desverre tok kvelden her om dagen (tennstempelet knakk) . Har brukt denne til rekreasjon- og blinkskyting opp igjennom årene. Kan jeg kjøpe et nytt våpen uten videre eller må det søkes på nytt? Hvilke krav gjelder? Takk for svar!
×
×
 • Create New...