Jump to content

Reveenkemaker

Members
 • Content Count

  187
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Et fantastisk kaliber som jeg faktisk ikke vil anbefale til noen. Hornady er eneste leverandør av hylser. Og norske krav til anslagsenergi ødelegger mye for 45-70 da utvalget i kuler har høy luftmitstand. Ville heller anbefalt 375 kaliber sånn sett, men veldig glad i 458. Om du vil gå den veien som skissert så vil jeg anbefale 458x2 da du får et helt annet utvalg i hylser fra omtrent alle unntatt lapua.
 2. Vil faktisk si at den er den mest aktuelle i dagens klima. Om EU tvinger et blyforbud nedover hodene på oss så er det bare et løpsbytte til 35whelen som norma har fabrikkladet ammunisjon til. Skulle jeg handlet Storvik rifle idag så tror jeg faktisk 375h&h hadde blit seriøst vurdert. Hadde vi vist EU ryggen så har jeg nok holdt en knapp på 308 om jeg ikke hadde intensjoner om å ladde selv.
 3. Har ingen krag, men noe jeg plaget meg selv med i kjedsomheten.. En AI patron burde teoretisk i mitt hode mate litt dårligere, men gi mindre trykk mot bolten så kunne lades til samme trykk med mindre fare for treffpunktsendring ved olje å vann i kommer eller på patron. Eventuelt laddes til høyere trykk uten å få trynet fult i bolt. Tenkte nok erfarne folk her til å gi et vellbegrunnet svar eller et bra resonnement.
 4. Rent hypotetisk spørsmål. Om man kammrer om en krag til AI vil det den reduserte konusen på hylsekroppen gi bedre grep i kammeret slik at treffpunkt forandring ved fukt/olje bli redusert? Vil det bli mulig å få nok i det økte hylsevolumet til å oppfylle kravet til anslagsenergi?
 5. Prøvd accraglas, men lite fornøyd. Balisticstudies sin beddemasse var bedre å jobbe med.
 6. Et søk på google så bør det dukke opp mange forslag til ladding. N330 og magnum primere var oppskriften den gangen jeg lekte meg med dette. Dette som gir potensiale for minst smell.
 7. Mer energi = høyere kulehastighet som igjen øker sjangs for overlydssmell. Subamo uten demper får ikke den skarpe lyden som vanlig rifle, men mer hagle drønn. Jeg har prøvd mye subamo.
 8. Det er ikke kruttet som lager smellen i et demper våpen, men kula som bryter lydmuren. Større prosjektil vil også gi større sjokkbølger når den bryter. Få tak i subsonic kuler i 30 kaliber om du ønsker minst mulig smell. Om bare mindre smell så gå ned i kaliber.
 9. Det er nok tvilsomt at du kommer til å vinne noen konkurranser med en standard remington 700, men det tror jeg ikke hjorten bryr seg så mye om. Et fornuftig valg om du finner med syntetisk stokk og som rustfri, men ville ikke kapet løp. Mindre løp er lettere rifle og dertil hardere rekyl. Du mister også noe utgangshastighet og får mere muningsflamme. Vent med kapping til du er helt sikker på at dette er noe du virkelig vil. Jeg skyter ikke bra med rekylstærke våpen selv.
 10. Tror jeg ville anbefalt å gå for 308 da det er marginalt, men bedre en 6.5 skulle det komme et blyforbud.
 11. Syntetisk stokk selv det er billige greier. Rustfritt løp. Jeg ville gått for remington 700 siden det finnes et hav av deler til disse og noe alle børsemakere er godt vant med, men jeg har ikke en selv. https://www.finn.no/bap/webstore/ad.html?finnkode=152175565 Grei start så kaster du resten av budsjettet etter en kikkert.
 12. Når tempilaq endrer farge på 343grader så er vell dette optimalt og alle forsøk med eller uten hjelpemidler blir kompromisser. Egentlig mest tro på temperqaturkritt dersom tempilaq ikke er tilgjengelig. Kjøper jeg 320 og 350 så tenker jeg det går greit å bruke begge på ei hylse og telle sekunder fra første endrer farge til den neste. Tar det 2sek så gir jeg de resterende 1,5 ekstra. Tar det da 10sek å nå den første så gløder jeg hele batchet i 11,5sek. Først da skal jeg begynne å tenke skrumaskin og langkopp i størrelse 375h&h
 13. Ja, men du må fortsatt sette glødetid Hvilke hilser passer i 13 langkopp? Har langkopper fra biltema termometer? Er bare små batch dette er snakk om så effektivitet er ikke et tema. Bare resultatet. Stiftene fra tess ser helt grei ut de, men er det best å kjøpe den over eller den som er hakket under den temperaturen man ønsker? Eventuelt begge? Ta tiden mellom de to og regne seg fram til riktig punkt?
 14. Hvilken da? Et hakk opp eller et hakk ned?
 15. Drevet å lett etter tempilaq, men ingen i Norge som fører ser det ut til. Noen vitenskapelige metoder for å få rett gløding uten at det må handles i 1000 kroners klassen?
×
×
 • Create New...