Jump to content

Reveenkemaker

Members
 • Content Count

  170
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Har en venn som har drevet både svindel og tyveri, men fortsatt en venn. At han har hatt godt av å smake konsekvensene av handlingene sine er uansett en sannhet. Ifølge tiltale slik den er gjengitt så har han jakter rev og rådyr på natt noe som da var ulovlig(alt nå er det tendenser til mangel på respekt for lover og regler) bruker termisk sikte uten tillatelse så dette ser dårlig ut, sorry dude. Han velger å løsne skudd på noe han ikke hver hva er fornoe på 170m hold med hus som bakgrunn(finnes de her som mener jakt forbi 100m er umoralsk i seg selv) Så kommer en av mine antakelser og det er at målet var i bevegelse siden det var en jogger å også jeg mener at det å løsne skudd på mål i bevegelse på slike hold er veeeeldig tvilsomt. Nå vet jeg ikke selv hva jeg kommer til å ha gjort, men etterpåklokskapen er en veldig sikker vitenskap. Han velger altså å gjemme seg. Noe som styrker inntrykket av uansvarlighet. Så er konsekvensen her inne rettferdig å bør vi egentlig det? For å fremstå som ansvarlige jegere som tar avstand fra denne type oppførsel så er det tilnærmet et ansvar vi har dersom vi ikke ønsker et mer jakt fiendtlig samfunn. Når noen viser generelt så lite respekt for lover og regler, skrevne som uskrevne så er både korsfestelse og flogging på sin plass. At du er villig til å gå på jakt med han igjen er din sak, vi velger alle hvilke risikoer vi tar og han har nok lært leksa si nå så han blir kanskje den tryggeste sånn sett, men smekk fortjener han. Du er nå velkommen til å sile ut de deler av tiltalen du mener er feil gjengitt.
 2. Et år er 10 for lite. Etter som jeg leser så omhandler det også tjuvjakt. Så det er ikke bare et uhell der han tar feil, men en generell mangel på respekt for regelverk. Angående bruk av siktemuddel så blir de brukt som kikkert dersom de ligger løst, men ikke på et våpen. Når jeg tørklikker så vet jeg at våpnet er tomt, men likevel trykker jeg av ned i baken første gang. Er aldri sikker nok.
 3. Om du ladder selv og alt har 6,5x55 så hvorfor ikke .224 vais?
 4. Skulle jeg kjøpt en weatherby MKV så hadde jeg nok gått for 300weatherby magnum. Finnes en del av de og går for ok priser. 300weatherby er basert på 375h&h så det er bare løpsbytte for å gjøre om denne til 257weatherby, 264winmag, 308 norma magnum, 300winmag, 338winmag, 375h&h, 458winmag, 458lott... om det blir for voldsomt eller skralt. Ei rifle for både toppjakt og elefant. Masse løp å ha i skapet da..
 5. Jeg spurte der for noen uker siden, men da hadde de ikke. Kjøper de gjerne av deg om du har de enda. Ser ut som vanlig a-frame også kan gjøre jobben ut til 100m men da pga bedre balistikk. Ville helst prøvd meg på de for leaver action da jeg føler flat front skader mer. Et + at de åpner seg i lave hastigheter så kan strekke holda litt selv om jeg aldri har skutt vilt på over 60m med denne og aldri trengt oppfølgingsskudd, men den dagen kan komme.
 6. Er dette leaver action kulene? Hvor fikk du tak i?
 7. Kommer det et forbud så vil dette være i strid med lov om dyrevellferd. Må da finnes fullgod erstatning før noe sånt trer ikraft, men vil tro socom kuler gjør jobben.
 8. Nå står det på woodleight sine sider at 405grain er beregnet for 45-70, men ser man på hastighet for ekspansjon, balistikk og utgangshastighet så stemmer ikke dette mye. Sierra 300grain detter enda mere i hastighet, men har et mye større område den vil ekspanderer i (helt ned i 1200fps om jeg husker rett) men ligger i grensa på 2200j på 100m. A-frame dangarous game kuler klarer det vell akkurat, mens a-frame for lesber action klarer å åpne seg helt ut til 150m utifra balistikk og utgangshastighet, men disse har jeg ikke funnet i Norge.
 9. Det stemmer. Derfor jeg ikke prøver. Jeg har lest om alt jeg finner av 45-70 kuler og eneste som har balistikk og konstruksjon som tillater forsvarlig jakt på mer en 100m era-frame leaver action kulene til swift. Hadde noen Sierra som gjorde jobben, men de lå litt i grenseland vedrørende anslagsenergi på 100m pga dårlig balistisk coefisient. Er nå par forståsegpåere som mener ei 45cal kule ikke trenger å ekspangdere for å lage stort nok hull, men ingen planer om å prøve.
 10. Driver og snoker for å finne 45-70 kuler. Bruker woodleight 405grain nå, men disse set ikke ut til å ekspangdere på 80+ meter. Ser swift har noen, men ser ikke ut som de er å få tak i hos norske forhandlere
 11. Hei. Har lekt med tanken et par år, men tiden har aldri strukket til. Hvor kan jeg få tak i egnet legering? Regner med vanlig messing blir for hardt vedrørende løpsslitasje og ekspangsjon mens ren kobber legger seg igjen i løpet.
 12. Veien til hælvete er brolagt med gode intensjoner. Gir han en ok pris på jobben så skal jeg ikke klage. Følte et eierskap til prosjektet og føler jeg mistet det litt, men følelsen begynner å slippe taket nå.
 13. Er jo akkurat dette jeg ville. Dokumentere hvor stor forskjell det faktisk utgjør i den aktuelle rifla. Gått sånn halvgretten nå siden igår, men å klage har mer terapeutisk virkning en svara en får. Akkurat nå gir jeg faktisk f.. annet en at beddinga for min del ikke tilføyer rifla noen verdi siden jeg gledelig har gjort det selv og at jeg har beddemasse liggende.
 14. Ville blitt min tredje beddejobb og jeg liker det. Synes det er litt kos og satt fast skikkelig en gang, men lærte da et par triks for å få det løst og hvordan ikke gå på den blemma igjen. Får vell skaffe meg det jeg trenger til dreijebenken for å kunne gjøre løpsjobben selv så jeg får full kontroll.
 15. Nå var ikke noe her utslitt. Men om hadde kjøpt et bor på loppemarked og sendt det til en snekker for å pusse det ned pga riper og fått det lakka tilbake når du hadde tenkt å olje det?
×
×
 • Create New...