Jump to content

Reveenkemaker

Members
 • Content Count

  185
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Har ingen krag, men noe jeg plaget meg selv med i kjedsomheten.. En AI patron burde teoretisk i mitt hode mate litt dårligere, men gi mindre trykk mot bolten så kunne lades til samme trykk med mindre fare for treffpunktsendring ved olje å vann i kommer eller på patron. Eventuelt laddes til høyere trykk uten å få trynet fult i bolt. Tenkte nok erfarne folk her til å gi et vellbegrunnet svar eller et bra resonnement.
 2. Rent hypotetisk spørsmål. Om man kammrer om en krag til AI vil det den reduserte konusen på hylsekroppen gi bedre grep i kammeret slik at treffpunkt forandring ved fukt/olje bli redusert? Vil det bli mulig å få nok i det økte hylsevolumet til å oppfylle kravet til anslagsenergi?
 3. Prøvd accraglas, men lite fornøyd. Balisticstudies sin beddemasse var bedre å jobbe med.
 4. Et søk på google så bør det dukke opp mange forslag til ladding. N330 og magnum primere var oppskriften den gangen jeg lekte meg med dette. Dette som gir potensiale for minst smell.
 5. Mer energi = høyere kulehastighet som igjen øker sjangs for overlydssmell. Subamo uten demper får ikke den skarpe lyden som vanlig rifle, men mer hagle drønn. Jeg har prøvd mye subamo.
 6. Det er ikke kruttet som lager smellen i et demper våpen, men kula som bryter lydmuren. Større prosjektil vil også gi større sjokkbølger når den bryter. Få tak i subsonic kuler i 30 kaliber om du ønsker minst mulig smell. Om bare mindre smell så gå ned i kaliber.
 7. Det er nok tvilsomt at du kommer til å vinne noen konkurranser med en standard remington 700, men det tror jeg ikke hjorten bryr seg så mye om. Et fornuftig valg om du finner med syntetisk stokk og som rustfri, men ville ikke kapet løp. Mindre løp er lettere rifle og dertil hardere rekyl. Du mister også noe utgangshastighet og får mere muningsflamme. Vent med kapping til du er helt sikker på at dette er noe du virkelig vil. Jeg skyter ikke bra med rekylstærke våpen selv.
 8. Tror jeg ville anbefalt å gå for 308 da det er marginalt, men bedre en 6.5 skulle det komme et blyforbud.
 9. Syntetisk stokk selv det er billige greier. Rustfritt løp. Jeg ville gått for remington 700 siden det finnes et hav av deler til disse og noe alle børsemakere er godt vant med, men jeg har ikke en selv. https://www.finn.no/bap/webstore/ad.html?finnkode=152175565 Grei start så kaster du resten av budsjettet etter en kikkert.
 10. Når tempilaq endrer farge på 343grader så er vell dette optimalt og alle forsøk med eller uten hjelpemidler blir kompromisser. Egentlig mest tro på temperqaturkritt dersom tempilaq ikke er tilgjengelig. Kjøper jeg 320 og 350 så tenker jeg det går greit å bruke begge på ei hylse og telle sekunder fra første endrer farge til den neste. Tar det 2sek så gir jeg de resterende 1,5 ekstra. Tar det da 10sek å nå den første så gløder jeg hele batchet i 11,5sek. Først da skal jeg begynne å tenke skrumaskin og langkopp i størrelse 375h&h
 11. Ja, men du må fortsatt sette glødetid Hvilke hilser passer i 13 langkopp? Har langkopper fra biltema termometer? Er bare små batch dette er snakk om så effektivitet er ikke et tema. Bare resultatet. Stiftene fra tess ser helt grei ut de, men er det best å kjøpe den over eller den som er hakket under den temperaturen man ønsker? Eventuelt begge? Ta tiden mellom de to og regne seg fram til riktig punkt?
 12. Hvilken da? Et hakk opp eller et hakk ned?
 13. Drevet å lett etter tempilaq, men ingen i Norge som fører ser det ut til. Noen vitenskapelige metoder for å få rett gløding uten at det må handles i 1000 kroners klassen?
 14. Tror jeg har løst gåten.. Det er dumskap og kjøttfeil. Leste fort gjennom brukervilledningen som fulgte med fra lee. Finlest laddeboken fra speer og Berger før jeg gikk til youtube for å være helt sikker på at jeg gjorde rett, men er nok der feilen lå. Speer baserte seg på rcbs dier og fysakken på youtube brukte en helt annen presse en meg. Hadde jeg skippet videre studier og heller finlest den lille pappirlappen fra lee som fulgte med så hadde jeg vist jeg skulle brukt 1 turn etter berøring av holder og ikke 1 3/4 turn. Begge deler var beskrevet på lappen avhengig av type presse. Kuk! Plukket dia frahværandre et par ganger før jeg tok til vett å finlese litt på orginal dokumentasjon. Lært at riktig info er viktigere en mye info. Ble litt over 1 turn før kulene satt skikkelig, men ser bra ut nå for tosken.
 15. Driver å forsøker å neck size 7mm-300wm og opplever at de ikke kammrer. Ser ut til at halsen blir presset bakover så kroppen blir litt komprimert å får utposning. Skrur ned til den berører holderen + 1 3/4 turn som instruksjonen sier. Noe forslag?
×
×
 • Create New...