Jump to content

Reveenkemaker

Members
  • Posts

    187
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Reveenkemaker

  1. Et fantastisk kaliber som jeg faktisk ikke vil anbefale til noen. Hornady er eneste leverandør av hylser. Og norske krav til anslagsenergi ødelegger mye for 45-70 da utvalget i kuler har høy luftmitstand. Ville heller anbefalt 375 kaliber sånn sett, men veldig glad i 458. Om du vil gå den veien som skissert så vil jeg anbefale 458x2 da du får et helt annet utvalg i hylser fra omtrent alle unntatt lapua.
  2. Vil faktisk si at den er den mest aktuelle i dagens klima. Om EU tvinger et blyforbud nedover hodene på oss så er det bare et løpsbytte til 35whelen som norma har fabrikkladet ammunisjon til. Skulle jeg handlet Storvik rifle idag så tror jeg faktisk 375h&h hadde blit seriøst vurdert. Hadde vi vist EU ryggen så har jeg nok holdt en knapp på 308 om jeg ikke hadde intensjoner om å ladde selv.
  3. Har ingen krag, men noe jeg plaget meg selv med i kjedsomheten.. En AI patron burde teoretisk i mitt hode mate litt dårligere, men gi mindre trykk mot bolten så kunne lades til samme trykk med mindre fare for treffpunktsendring ved olje å vann i kommer eller på patron. Eventuelt laddes til høyere trykk uten å få trynet fult i bolt. Tenkte nok erfarne folk her til å gi et vellbegrunnet svar eller et bra resonnement.
  4. Rent hypotetisk spørsmål. Om man kammrer om en krag til AI vil det den reduserte konusen på hylsekroppen gi bedre grep i kammeret slik at treffpunkt forandring ved fukt/olje bli redusert? Vil det bli mulig å få nok i det økte hylsevolumet til å oppfylle kravet til anslagsenergi?
  5. Prøvd accraglas, men lite fornøyd. Balisticstudies sin beddemasse var bedre å jobbe med.
  6. Et søk på google så bør det dukke opp mange forslag til ladding. N330 og magnum primere var oppskriften den gangen jeg lekte meg med dette. Dette som gir potensiale for minst smell.
  7. Mer energi = høyere kulehastighet som igjen øker sjangs for overlydssmell. Subamo uten demper får ikke den skarpe lyden som vanlig rifle, men mer hagle drønn. Jeg har prøvd mye subamo.
  8. Det er ikke kruttet som lager smellen i et demper våpen, men kula som bryter lydmuren. Større prosjektil vil også gi større sjokkbølger når den bryter. Få tak i subsonic kuler i 30 kaliber om du ønsker minst mulig smell. Om bare mindre smell så gå ned i kaliber.
  9. Det er nok tvilsomt at du kommer til å vinne noen konkurranser med en standard remington 700, men det tror jeg ikke hjorten bryr seg så mye om. Et fornuftig valg om du finner med syntetisk stokk og som rustfri, men ville ikke kapet løp. Mindre løp er lettere rifle og dertil hardere rekyl. Du mister også noe utgangshastighet og får mere muningsflamme. Vent med kapping til du er helt sikker på at dette er noe du virkelig vil. Jeg skyter ikke bra med rekylstærke våpen selv.
  10. Tror jeg ville anbefalt å gå for 308 da det er marginalt, men bedre en 6.5 skulle det komme et blyforbud.
  11. Syntetisk stokk selv det er billige greier. Rustfritt løp. Jeg ville gått for remington 700 siden det finnes et hav av deler til disse og noe alle børsemakere er godt vant med, men jeg har ikke en selv. https://www.finn.no/bap/webstore/ad.html?finnkode=152175565 Grei start så kaster du resten av budsjettet etter en kikkert.
  12. Når tempilaq endrer farge på 343grader så er vell dette optimalt og alle forsøk med eller uten hjelpemidler blir kompromisser. Egentlig mest tro på temperqaturkritt dersom tempilaq ikke er tilgjengelig. Kjøper jeg 320 og 350 så tenker jeg det går greit å bruke begge på ei hylse og telle sekunder fra første endrer farge til den neste. Tar det 2sek så gir jeg de resterende 1,5 ekstra. Tar det da 10sek å nå den første så gløder jeg hele batchet i 11,5sek. Først da skal jeg begynne å tenke skrumaskin og langkopp i størrelse 375h&h
  13. Ja, men du må fortsatt sette glødetid Hvilke hilser passer i 13 langkopp? Har langkopper fra biltema termometer? Er bare små batch dette er snakk om så effektivitet er ikke et tema. Bare resultatet. Stiftene fra tess ser helt grei ut de, men er det best å kjøpe den over eller den som er hakket under den temperaturen man ønsker? Eventuelt begge? Ta tiden mellom de to og regne seg fram til riktig punkt?
  14. Hvilken da? Et hakk opp eller et hakk ned?
  15. Drevet å lett etter tempilaq, men ingen i Norge som fører ser det ut til. Noen vitenskapelige metoder for å få rett gløding uten at det må handles i 1000 kroners klassen?
  16. Tror jeg har løst gåten.. Det er dumskap og kjøttfeil. Leste fort gjennom brukervilledningen som fulgte med fra lee. Finlest laddeboken fra speer og Berger før jeg gikk til youtube for å være helt sikker på at jeg gjorde rett, men er nok der feilen lå. Speer baserte seg på rcbs dier og fysakken på youtube brukte en helt annen presse en meg. Hadde jeg skippet videre studier og heller finlest den lille pappirlappen fra lee som fulgte med så hadde jeg vist jeg skulle brukt 1 turn etter berøring av holder og ikke 1 3/4 turn. Begge deler var beskrevet på lappen avhengig av type presse. Kuk! Plukket dia frahværandre et par ganger før jeg tok til vett å finlese litt på orginal dokumentasjon. Lært at riktig info er viktigere en mye info. Ble litt over 1 turn før kulene satt skikkelig, men ser bra ut nå for tosken.
  17. Driver å forsøker å neck size 7mm-300wm og opplever at de ikke kammrer. Ser ut til at halsen blir presset bakover så kroppen blir litt komprimert å får utposning. Skrur ned til den berører holderen + 1 3/4 turn som instruksjonen sier. Noe forslag?
  18. Har en venn som har drevet både svindel og tyveri, men fortsatt en venn. At han har hatt godt av å smake konsekvensene av handlingene sine er uansett en sannhet. Ifølge tiltale slik den er gjengitt så har han jakter rev og rådyr på natt noe som da var ulovlig(alt nå er det tendenser til mangel på respekt for lover og regler) bruker termisk sikte uten tillatelse så dette ser dårlig ut, sorry dude. Han velger å løsne skudd på noe han ikke hver hva er fornoe på 170m hold med hus som bakgrunn(finnes de her som mener jakt forbi 100m er umoralsk i seg selv) Så kommer en av mine antakelser og det er at målet var i bevegelse siden det var en jogger å også jeg mener at det å løsne skudd på mål i bevegelse på slike hold er veeeeldig tvilsomt. Nå vet jeg ikke selv hva jeg kommer til å ha gjort, men etterpåklokskapen er en veldig sikker vitenskap. Han velger altså å gjemme seg. Noe som styrker inntrykket av uansvarlighet. Så er konsekvensen her inne rettferdig å bør vi egentlig det? For å fremstå som ansvarlige jegere som tar avstand fra denne type oppførsel så er det tilnærmet et ansvar vi har dersom vi ikke ønsker et mer jakt fiendtlig samfunn. Når noen viser generelt så lite respekt for lover og regler, skrevne som uskrevne så er både korsfestelse og flogging på sin plass. At du er villig til å gå på jakt med han igjen er din sak, vi velger alle hvilke risikoer vi tar og han har nok lært leksa si nå så han blir kanskje den tryggeste sånn sett, men smekk fortjener han. Du er nå velkommen til å sile ut de deler av tiltalen du mener er feil gjengitt.
  19. Et år er 10 for lite. Etter som jeg leser så omhandler det også tjuvjakt. Så det er ikke bare et uhell der han tar feil, men en generell mangel på respekt for regelverk. Angående bruk av siktemuddel så blir de brukt som kikkert dersom de ligger løst, men ikke på et våpen. Når jeg tørklikker så vet jeg at våpnet er tomt, men likevel trykker jeg av ned i baken første gang. Er aldri sikker nok.
  20. Om du ladder selv og alt har 6,5x55 så hvorfor ikke .224 vais?
  21. Skulle jeg kjøpt en weatherby MKV så hadde jeg nok gått for 300weatherby magnum. Finnes en del av de og går for ok priser. 300weatherby er basert på 375h&h så det er bare løpsbytte for å gjøre om denne til 257weatherby, 264winmag, 308 norma magnum, 300winmag, 338winmag, 375h&h, 458winmag, 458lott... om det blir for voldsomt eller skralt. Ei rifle for både toppjakt og elefant. Masse løp å ha i skapet da..
  22. Jeg spurte der for noen uker siden, men da hadde de ikke. Kjøper de gjerne av deg om du har de enda. Ser ut som vanlig a-frame også kan gjøre jobben ut til 100m men da pga bedre balistikk. Ville helst prøvd meg på de for leaver action da jeg føler flat front skader mer. Et + at de åpner seg i lave hastigheter så kan strekke holda litt selv om jeg aldri har skutt vilt på over 60m med denne og aldri trengt oppfølgingsskudd, men den dagen kan komme.
  23. Er dette leaver action kulene? Hvor fikk du tak i?
  24. Kommer det et forbud så vil dette være i strid med lov om dyrevellferd. Må da finnes fullgod erstatning før noe sånt trer ikraft, men vil tro socom kuler gjør jobben.
  25. Nå står det på woodleight sine sider at 405grain er beregnet for 45-70, men ser man på hastighet for ekspansjon, balistikk og utgangshastighet så stemmer ikke dette mye. Sierra 300grain detter enda mere i hastighet, men har et mye større område den vil ekspanderer i (helt ned i 1200fps om jeg husker rett) men ligger i grensa på 2200j på 100m. A-frame dangarous game kuler klarer det vell akkurat, mens a-frame for lesber action klarer å åpne seg helt ut til 150m utifra balistikk og utgangshastighet, men disse har jeg ikke funnet i Norge.
×
×
  • Create New...