Jump to content

John Lee Hooker

Members
  • Posts

    133
  • Joined

  • Last visited

John Lee Hooker's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Det er bare spekulasjoner fra min side, men det virker som om Helle har forbeholdt karbonstål modellen til utlandet, da mest USA. Jeg hadde også mest lyst på den, men ble vanskelig å finne, så jeg endte opp med den rustfrie. Ble liksom for dumt å betale masse ekstra for å få den sendt hit, med påfølgende MVA.
  2. Man skal være veldig forsiktig med å hinte frem med at "jo flere våpen jo lavere kriminalitet". Det har blitt forsøkt før, med heller uheldig resultat, se NRA's bruk av statistikk fra Australia. Men det man med stor sikkerhet kan si, er som trådnavnet sier, at det ikke er noen forbindelse mellom kriminalitet, drap, selvmord eller skytevåpen relatert kriminalitet og strengere lover. Man finner plenty med eksempler på kombinasjoner av både strenge våpenlover og lite kriminalitet (Japan). Samt strenge våpenlover og mye kriminalitet (Jamaica) og andre kombinasjoner.
  3. Jeg kjøpte meg for et års tid siden en Miyabi kaizen kokkekniv fra knifecenter. De har mer eller mindre den samme konstruksjonen som chun knivene, men etter min mening et bedre grepmateriale og en noe lavere pris. (ser at de har gått opp nå, jeg kjøpte min rett etter at de kom ut) Miyabi er Henckel's sin japanskproduserte serie og jeg har vært kjempefornøyd fra starten. Så lenge jeg behandler den som et skjæreverktøy og ikke noe annet, så holder den seg skarp godt og lenge. Det eneste jeg gjør er å vaske for hånd og gi den en omgang med lærstropp nå og da. http://www2.knifecenter.com/item/H34183203/Zwilling-JA-Henckels-Miyabi-Kaizen-8-inch-Chefs-Knife-VG10-Damascus-Blade-Micarta-Handle Nå er jeg på utkikk etter en noe kortere santoku og det kan godt hende jeg ender opp med kniv fra samme serie.
  4. Dette er vel den delen av kammeret jeg leser nogen lunde regelmessig. Hadde vært interessant å få inn litt mer stoff og lange tråder og en DIY tråd om fulltangkniver hadde jo absolutt vært moro.
  5. Jeg bruker et dobbeltsidig DLT bryne med grovt på den ene siden og veldig grovt på den andre. Denne veldig grove delene har jeg aldri funnet no særlig bruk for. Det gjør nesten mer skade en nytte, den grove delen er mer en bra nok. Før har jeg også brukt en bryne av samme fabrikat med en fin og veldig fin side. Det har funket veldig bra. Men i det siste har jeg byttet over til å også bruke disse keramiske brynene: http://www.chippingaway.com/woodcarving/SharpeningTools/CeramicandDiamondSharpeningStones.htm De har jeg ikke brukt fryktelig lenge, men er veldig fornøyd hittil. Deretter har jeg noen lærstropper jeg avslutter jobben med. For min del så virket japanske vannsteiner veldig fine, men vedlikeholdskrevende. Mine diamant og keramiske steiner trenger kun vasking etterat jobben har blitt gjort. Hvor jeg vasker de keramiske med tannpasta og en skrubb, dette for å få bort alle metallpartiklene. med diamantbrynene så er det veldig viktig ikke bruke for mye makt, da dette kan på sikt kan slite av diamantene, bruk lette strøk og la diamantene gjøre jobben, så går det veldig fint.
  6. Jeg stiller meg enig med stefflus sinne tanker om ugjennomtenkt erfaring eller guruer. Men i diskusjonen om rett eller konveks egg, så stiller jeg meg egentlig mer og mer på konveks siden av diskusjonen. Jeg syns de er lettere å sette opp og holder lenger. Alle mine skarpeste kniver har en konveks egg. (uten at det er noe som helst grunnlag for et definitivt svar i diskusjonen) Derfor foretrekker jeg det. Når det gjelder bruksgjenstander som dette kan man egentlig komme dregende med så mye data man bare vill, men til syvende og sist så er det brukerne som må bruke det de syns er best. De få ganger jeg har bivånt debatter om dette, så syns jeg det er mye hokus pokus fra begge sider. Når det de egentlig prøver å få fram er hva de foretrekker. For etter hva jeg har erfart og researchet, så er det uansett bare snakk om hva man er vandt med og får mest ut av. Så jeg vil heller anbefale å prøve seg fram og bestemme seg selv.
  7. Jeg har ikke, en har hat lyst på zero tolerance versjonen en stund. ps. hvordan går det i latex bransjen her til lands?
  8. Jeg har endelig fått hue ut av ræva og kommet meg videre med prosjektet. Tynol er ikke lenger å få tak i, etter hva mannen på jernia fortalte meg. Jeg veit hva dere tenker om den gjennomsnittlige jernia ansatt, men han er var ikke en gjennomsnittlig jernia ansatt. Han røyka rullings (i følge lukta), var godt over 30 og viste hva han snakket om. Med andre ord ikke en små-irriterende pjokk som ikke kan gi noen andre svar på spørsmål, en et tomt blikk. Til gjengjeld fikk jeg noe annet malingsfjerner stoff å prøve ut, som viste seg å funke ganske greit. jeg fikk fjerna det jeg ville fjerne og jeg slapp å ødelegge fingrene mine med iherdig sandpapir arbeid. Vis noen er interessert i bilder av resultatet, så kan det selvsakt ordnes. Ellers så vil jeg bare igjen takke for hjelp og tilbakemelding.
  9. Jeg har hovedsaklig tre steder jeg har bestilt fra: knifecenter.com kniveshipfree.com gpknives.com alle tre har levert uten problemer som kan lastes dem. Har hatt problemer med posten, men det er bare no man må forvente når man har med inkompetente byråkrater å gjøre. Det løser seg som oftest til slutt med masing, kjefting og go' snakk. knifecenter utmerker seg dog ved at de frakter med FedEx, som er å foretrekke, vertfall vis du bor i byen (les: Oslo). ettersom de leverer rett på døren her og tar seg av toll og annet på en meget enkel måte. knivesshipfree er drevet av et ektepar og har noe utvalg som ikke er like vanlig alle andre steder, f.eks. bark river og har uklanderlig service. Selv om jeg opplever USPS som litt treig til tider. Men det er nok mest i sammenligning med FedEx. gpknives har lavere priser, men ganske dyr frakt. Men de har et meget godt utvalg og er flinkere til å ha ting på lager en f.eks. knifecenter. KSF viser kun ting de kan sende med en gang. Hold orden på det, for det er ikke alle produsenter som produserer i så store mengder at du kan regne med at lageret blir fylt på med en gang. Det kan naturlig nok gjøre ventetiden lang. uansett, så er det penger å spare for folk som har interessen. så lenge dollaren holder seg lav. men ikke regn med å spare hauger av cash. husk å alltid regne 25% MVA oppå pris ink. frakt. Så du ikke lurer deg selv til å tro at det er kjempebillig.
  10. Takk for svar! Mange gode råd. Jeg får ta det opp til vurdering og se hva jeg gjør.
  11. Jeg har kjøpt meg en becker BK17 og er rimelig fornøyd. http://www.gpknives.com/kabarbeckerbk17shortclippoint.html Men har fått et ønske om å fjerne belegget på bladet. Den første tanken er jo selvsakt å slipe/pusse det av, men jeg har ikke verktøy eller veldig med tålmodighet. Så fikk jeg øye på denne videoen: Denne metoden virket langt mindre slitsomt/langdrygt. Men har så langt feilet i min søken etter lignende epoxyfjerner i Norge. Er slike produkter ulovlig eller begrenset her på berget, eller er det jeg som ikke har googla riktig? er dette produktet i videoen: http://www.wmbarr.com/product.aspx?catid=102&prodid=213 All hjelp tas i mot med takk. (rent bortsett fra "bruk litt elbow greace latsabb", jeg vil helst slippe å gå løs på dette med sandpapir i hånd)
  12. dette var rimelig sjef, gratulerer!
  13. De Les Stroud knivene ville jeg ikke hatt om noen GA dem til meg en gang. Fryktelige greier, tviler vel rett og slett på om Les har hat noe som helst å gjøre med designet av de knivene. Jeg håper i det minste det. Og når de bruker såpass mye tid på å skryte av belegget de har på knivene i tillegg, så fyller ikke det meg med tillit ihvertfall.
  14. Du MÅ være obs på at play.com nå har begynt å sende flere produkter samlet UTEN å bry seg med 200,- grensa her i landet. Bestiller du samtidig to produkter som går over grensa sitter du i klisteret her også.. DRITT! bare passe på å ikke bestille to ting fra samme sjappe, ettersom play.com funker mer eller mindre som amazon. selv om du bestiller på play.com, så betyr ikke det at tingene du bestiller faktisk leveres fra play.com. Men heller affilierte butikker. beklager OT
  15. Villmann kniven produseres vel på samme sted? 440C er et helt greit stål, men spørs om jeg gidder å betale den prisen for det.
×
×
  • Create New...