Jump to content

jaktjaktjakt

Members
  • Posts

    24
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by jaktjaktjakt

  1. driver selv å lage "handleliste" før hundekjøp (som ennå er minst 1,5 år frem i tid) det jeg prioriterer som skal i hus FØR hunden er: bur til bil mat (skal bruke vom og hundemat, ca 300 kr for 20 kg) halsbånd/leiebånd skåler tannbørste børster klotang diverse leker seng inkludert hunden blir det ca 12 000 (og da regner jeg hunden koster 10 000) forsikringa kommer i tillegg, og med agria med alle slags tillegg blir det ca 200 i måneden (dvs livsforsikring, medisinforsikring, spesialforsikring, hele sulamitten) jeg skal venne til hunden børsting, kloklipping osv fra første dag så den ikke har noe imot det når den blir eldre... søker du rundt om på nett finner du mange plasser med bra priser. utover dette er det vel opp til hver enkelt hva man synes man trenger, som jaktdekken, potesalve, reflekser osv osv osv... den KAN bli sykt dyrt, men er man oppfinnsom kan man redusere priser litt også (f.eks kompostbinge fra biltema til 200 kr i stedet for valpebinge til en tusenlapp, løpestreng av vanlig tau og en stor splitring e.l. etc). men uansett; grattis med hund og lykke til!!!
  2. vil også nevne beverjakt hvis du bor greit til. bruker ikke koste så mye, og spennende jakt. eneste negative der er at du burde bruke rifle...
  3. enig med Karo der han sier at blandinger er gode så lenge de ikke krysses videre. som vi alle burde vite, uhell kan skje, og skulle noen være så uheldige å få noen blandingsvalper så ser jeg ikke problemet med at det finnes folk som faktisk er interessert i dem. hvis noen vil bruke dem til det instinktene deres sannsynligvis vil ha dem til å gjøre, som å jage rådyr, finnes det ikke noe bedre enn det. men som sagt, jeg mener ikke at man skal fortsette å krysse mixer. det er også viktig at raseoppdrettere får støtte. men bare for å ta en helt ny rase, den der labradoodle? vet ikke om den er godkjent som ny rase ennå, men den er på vei, og det er da absolutt en blanding! alle raser begynte som mixer uansett hvos "ren" rase noen sier de har. jeg har aldri forstått folk som bare avliver valpene fordi det er en uønsket mix. tenk på tispa også. hun er garantert mentalt innstilt på at nå skal hun være mor, men så forsvinner alle ungene? vet om minst ei tispe som klikka helt og ikke har tålt andre hunder siden eiern avliva alle valpene. nei, det jeg håper å finne er en blanding av beagle og BAN med gode jaktegenskaper hos begge foreldre. skal vel mye til, men er lov å håpe. men skal jeg ha blanding har jeg også noen kriterier som skal oppfylles før jeg evt kjøper!
  4. det første jeg vil få sagt er at jeg aldri har hatt egen hund, men har vært "dagmamma" for alt som finnes i nabolaget, enten det er jakthund eller ikke. men nå er det ikke lenge til jeg får meg egen, må bare bli ferdig med utdanning og finne meg en jobb først. jeg er nyfrelst rådyrjeger, men liker også veldig godt skogsfugl, men det er rådyrhund jeg skal ha. jeg har til nå bare jakta med beagle, og det er absolutt en nydelig rase! blir det renraset blir det beagle kan du si. jeg skal ikke jakte hare da jeg ikke liker den smaken og derfor ser ikke poenget med å skyte disse, men blir en hund preget på rådyr burde den vel hovedsakelig jage rådyr? men jeg skjønner også camerons ønske om en blanding. selvfølgelig som noen sa tidligere pluss + pluss blir ikke alltid pluss, men sjansen er der. selv tenker jeg genetikk. det finnes en del raser med typiske arvbare sykdommer som HD osv. jeg vil tøre å påstå at blandinger har mindre sjanse for å utvikle disse sykdommene pga kryssing av helt nye gener (med mindre man krysser to raser som er utsatt for samme sykdom, da har det kanskje ikke så mye å si ) men så er også faren til stede for at en valp ikke skulle få jaktgenene også, men sykdomsmessig sett burde det bli en sunnere hund, og alle vil jo ha en så frisk hund som mulig problemet med å få tak i en god blanding er å finne den tilfeldige kryssningen mellom to premierte (eller i det minste bra jagende) foreldre... såvidt jeg har forstått så skjer ikke den type parring så ofte akkuratt... så min konklusjon må bli at det finnes fordeler og ulemper med alle raser/blandinger... det må bli opp til den enkelte eier hva han/hun synes er best valg for seg. men det er bare min mening...
  5. supert, takk for raskt svar. var ikke sikker på om utstyret var synlig fra siden får bare være ute å lære meg å se ei stund før jakta:)
  6. hei. litt OT, men prøver meg her. jeg vet at noen jegere med eget terreng skyter kun spesifikke kjønn. f.eks ingen geiter. så mitt spm er: hvordan ser man forskjellen på bukk uten gevir seint i jakta og geit på langt (skyte-) hold? kanskje et dumt spørsmål, men har ikke noe stor erfaring/observasjon med rådyr...
  7. har lest flere steder at sammenleggbare pussestokker ikke er å anbefale, men ser ingen begrunnelser. hvorfor er det slik? elelr går det mest på personlige vaner?
  8. hei. dette blir vel ikke helt under oppussing, men prøver meg. Kan noen si meg hva jeg skal gjøre med et sprukket forskjefte til en lu-mar? skjeftet er av et helt stykke tre, ikke limt sammen av to deler som jeg har hørt at noen er. sprekken er vel ca 8-10 cm lang fra fronten og går på skrått bakover. har prøvd med trelim men det virker som om den vokser... alle tips mottas med takk. må nevne at jeg aldeles ikke har erfaring med trebehandlin utenom vanlig vedlikehold...
  9. From the album: Jakt

  10. third time's the charm som det heter. samme post for tredje gang, og endelig smalt det! men skulle kanskje bare mangle, hatt dyr på post der hver gang vi har fått los fortjener kanskje å bli kalt dyreverner... men generelt helt vill vilt-dag i dag. på vei til terrenget så vi kronhjort (minst 10-12 takker) med hind, så satt det ei jerpe på veien, rev på et jorde rett utenfor vårt terreng. på vei til post løp det 3 rådyr over veien INN på vårt terreng, to voksne og et litt mindre dyr. satte meg på post i ti min og så kom ei enslig geit. BANG! flinke Birken det!
  11. jaktjaktjakt

    Sakoklubben

    Noken her som kan anbefale en børsemaker på østlandet som kan kappe til kinnopphøyder til en fornuftig pris? Helst i Oslo området.. vet om en på jevnaker som sikkert kan fikse det for deg. jeg kan høre med ham ang pris hvis du vil.
  12. har akkurat begynt å jakte rådyr, og en i jaktlaget har beagle som er VELDIG glad i rådyr. den ene turen slapp han hunden etter 150 meter, for da hadde den godlukt i nesa. gikk vel en halvtime (tviler på at det kan ha vært mer, men så ikke på klokka) så løp det 3 rådyr rett forbi posten min på maks 10-15 meter. typisk at bare rifla er med på post da, hadde jeg hatt hagla så hadde det blitt rådyrmiddag! men slik pleier det vel å være men synes nå hunden (Birk) gjorde en kjempejobb, selv om han ble litt stiv og støl dagen derpå. men skal ut igjen i dag og prøve! og denne gang blir begge våpen med på post!
  13. jaktjaktjakt

    Sakoklubben

    Må vel melde meg inn er jeg også. har en sako 75 hunter 270 win (til vanlig kalt "børre"). har til nå skutt to bever og et rådyr med den og er kjempefornøyd!
  14. vil si menneske basert på siste bilde. ser ut som et tydelig avtrykk av storetåa på venstrefoten. men de andre kan jeg være enig i at kan se ut som jerv.
  15. åsta er desverre nedlagt nå...
  16. hei. jeg driver og jakter rådyr i Østerdalen. skulle gjerne hatt en ettersøkshund-avtale med noen i området. det er vel en grense på at hunden skal være på skuddstedet maks 3 timer etter påskudd? finnes det noen der ute?
  17. jeg har også 270, har prøvd å finne v-max kuler men ikke funnet noen til nå. men tenkte bare at hvis du vet om et sted som selger v-max til 270 så kan du vel lett kunne ta vare på pelsen? de skal jp fragmentere helt inni dyret og ikke gi noe utgangssår såvidt jeg vet. ps: i tilfelle du finner så gi beskjed. har ennå ikke funnet noen...
  18. vil si at 8 kr/skudd er BILLIG! jeg er vant til 12-13 kr for treningsskudd, rundt 20 for jaktskudd, men kenner folk som må ut med opptil 34(!!!!!!) kr/skudd på jaktammo. men det finnes jo en del billig også, men da vil nok kvaliteten være deretter også. hva du vil jakte på er opp til deg, men jeg vil selv anbefale bever/rev/rådyr. dette er ganske billig. får enkelt et rådyrløyve for under tusenlappen, i jordbrukslandskap der det er bever får du ofte jakta kasta etter deg hvis du vil skyte bever (de lager en del problemer for bøndene, feller trær utover jorder, drukner innmark etc) og rev finnes det jo ofte i kulturlandskap. akkurat rev har jeg ikke prøvd på ennå så det vil eg ikke uttale meg mer om. mitt første pattedyr jeg felte var en bever, og vil si at det var "storvilt" for meg. det var det første jeg skjøt med rifle og det var helt utrolig spennende!! så, lykke til videre med jakt, men pass deg, får du først skutt noe så er det gjort
  19. lykke til! synes selv det er veldig interessant å gjøre slik med alle slags skaller jeg finner/skyter. håper vi får se resultatet når du er ferdig
  20. har preparert noen fugleskaller (skjære, nøtteskrike, kråke) vil tro samme fremgangsmåte funker på tiur. jeg kokte dem vel en times tid etter å ha renskjært så godt jeg kunne og tatt ut hjernen. etter koking renset jeg dem helt vha kniv/pinsett/nål etc. siden fugleskaller er såpass tynne er jeg litt forsiktig med hydrogenperoksyden. bruker bare 10 %, det holder lenge. de pleier å ligge i kanskje ett døgn, men jeg sjekker hele tiden, det er jo en etsende væske... det jeg har prøvd å gjøre med nebbet er å få av "skallet". vet ikke hvordan det er på tiur, men kråkefuglers "nebbskall" løsner etter koking (husk: i zalovann for å fjerne evt fett). det legger jeg til side i vann, slik at det ikke blir bleket. men på tiur er jo nebbet hvitt så der er det kanskje ikke nødvendig. etterpå limer jeg det fast igjen. husk bare å være veldig forsiktig med "underkjeven", sykt tynne bein der, så kan lett brekke.
  21. har hørt at hvis du legger den i maurtue kan den tørke skikkelig inn slik at ikke engang mauren får renspist den (leste det her i en annen tråde men husker ikke hvilken). da hadde jeg heller senket den i sjøen som tidligere nevnt. ellers pleier jeg å koke skallene i zalo-vann. koketid varierer alt etter hvor store de er. etterpå bruker jeg hydrogenperoksyd (fra apotek) til bleking. vil tro at selv etter å ha hengt på veggen og tørket inn der vil det bli bra hvis du legger den i bløt en stund for så å rense den. personlig synes jeg det er bortkastede penger å levere til en preparant hvis du har tid og mulighet til å gjøre det selv. da vil trofeet bli enda mer spesielt også men det er jo selvfølgelig opp til deg, og det finnes sikkert like mange "rette måter" å gjøre det på som jegere der ute
  22. mange bra filmer der. nesten så jeg vurderer å prøve meg selv i stede for å sende inn... har foreløpig bare renset og bleket rene skaller, blir fine de også, men hadde vært kjekt å prøve seg på et rådyr. men virker som om d krever LANG tid da.. ikke akkurat det en student har nok av
  23. har selv kal 270 win. har ikke hatt så mange sjanser til å jakte med den ennå, men har blitt et par bever og et rådur og de detter som bare det. eneste minuset jeg kan komme på er at ammo er foreløpig ganske dyrt. treningsammo ligger på 12-14 kr/skudd, jaktammo på mellom 15-20 kr, avhengig av produsent etc. men jeg er veldig fornøyd med kaliberet så langt.
  24. ser du sier du har brukt 270 på rådyr, drever69. hvilken ammo brukte du? har brukt federal fusion 160 gr, men synes det blir en del kjøttødeleggelser. men er enig i at de detter fort, tror mitt (bare skutt ett) falt etter 20 meter. det liker jeg, det skal gå raskt:)
  25. har en sako 270, men synes den blir litt kraftig til rådyr. i hvertfall med den ammoen jeg bruker (fusion, 160 gr). noen som har tips til noe med lavere utgangshastighet/tyngre kule? synes de jeg bruker nå gir litt mye kjøttødeleggelse.
×
×
  • Create New...