Jump to content

bokkulf

Members
  • Content Count

    15
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral
  1. Hadde fått rifla på skulderen og skulderen og var på veg opp i jaktstigen.stod midt opp i stigen då eg ser en bevegelse 30 meter i frå meg.kolle og kalv står og ser på meg,lenge.har ikkje muligheit til og gjere noke slag.heldigvis for dem.men en artig opplevelse uansett
  2. skyter du kolla i frå kalven,ender kalven opp død eller som skrapdyr.har sett fleire tilfelle av det.du veit ka som har skjedd vist en kalv går heilt åleine på hausten.og det er ikkje noke kjekt syn å sjå en kalv heilt åleine ved det første snøfallet. får eg kolle og kalv på post,og har kun løyve på kolla.er det ikkje tvil.begge 2 får passere.
  3. stemmer.men du må spalte ut lepper,øyeringene og ørene før du salter.dvs at du åpner opp leppene.bruk en skalpell og snitt forsiktig mellom leppene og kjøttsiden til du kommer heilt ut i leppeskinnet.litt vanskelig og forklare vist du ikkje veit det.det samme gjer du med øynene.men du ser det bedre når du får boken til mauseth.du kan og gå inn på taxidermy.net og taxidermytube.com.der er mykje tips. før du salter skinnet bør du vaske det for og få bort blod og drit.når du har gjort det henger du opp skinnet for avrenning.etter det er det bare og salte skinnet. eg sender skinnene som skal gar
  4. vist reven sitter.kan du snitte gjennom potene.frem til klørne.skal reven ligge slik at potene vises,snitter du i frå der potene slutter og litt opp over leggen.husk og snitt på baksiden av foten slik at sømmen ikkje viser
  5. munsterjeger! du kan jo feks la reven ligge inn til en rot eller en stein slik at det blir skjult.kanskje en bogmontasje eller som du seier,la passaten få halen
  6. Vist du kjøper en form hos bio-prep er det vel med bein.då kan du ta snittet i fra nakken og bakover langs ryggen.så er det berre og vrenge skinnet av så lager du et snitt under kvar fot.eg snitter heilt til første leddet på bakfotene.blir enklere og få av skinnet + at det blir enklere og dra på skinnet når du skal montere den.på framfotene snitter eg litt oppover leggen,ca 5 cm.husk og snitt opp halen og.
  7. hei spetsen! er vel like greit og flå dem med det samme.men det går jo fint og fryse dem.og ta dem opp igjen.går ca 2 døgn og tine en voksen rev. åja, du må salte og garve skinnet.og husk og få bort alt av fett og kjøtt.eg bruker en slik skrape som pelsdyroppdrettere bruker for og få bort fettet.den fungerer veldig bra.men du bør vere litt forsiktig.er ganske lett og skrape hull i skinnet.husker ikkje navnet på verktøyet. lykke til med revene og legg gjerne ut bilder når du er ferdig med dem.artig og sjå hva andre lager
  8. Når hinden lokker på kalven er det et kraftig grynt (bjeffer).kan minne om en hund som bjeffer,men mykje grovere.kan forveksles med bukk i brunst og.
  9. Her er noke eg laget i vinter.Dere må gjerne kommentere.Ser dere ting som bør forbedres,sei gjerne i frå.Tar i mot all kritikk me stor TAKK den bukken på pidestall har eg skutt sjølv.tok den på snikjakt i brunsten i fjor.127 kg.geviret holdt akkurat til sølv
  10. Jakter på et vald litt lenger fram i dalen.skal vere et bra vald aklestad etter det eg har hørt.trur ikkje der e skutt dyr enda.har vert ein treg start i store delar av ørsta.Min meining er at hjortestammen har blitt redusert kraftig fra i fjor men som sagt,det kan forandre seg,jakten er jo berre 5 dager gammal.
  11. Får ikkje lagt inn bilder på tråden her.Sikkert ej so rota Men har lagt inn 3 bilder på galleri under "hobby"
  12. Hei jesper Imponerande arbeid det der.veldig bra.Korleis har du bygd opp den steinen reven ligg på? Veldig fin stein. Eg bruker polyeritanskum og fjellpulver.Har lyst og prøve og støype steiner,men he liksom ikkje blitt Skal sjå om eg får lagt ut noken bilder eg og.
  13. Det var en god ide.Eg kan ikkje kalle meg taxidermist.Mangler 4 år i lære Men eg kan kalle meg hobbypreperant
  14. Hei. Det viktigaste du må gjer er å fjerne alt fett og kjøtt.Og så har du på salt.Eg bruker finsalt når eg salter skinn.Trekker beire inn og dekker beire skinne.Er ikkje heilt sikker på kor lenge det skal saltast,men må vertfall ligge til salting i min 2 veker.Eit beverskinn er vel et ganske tykt skinn,er vel en fordel og tynnskjere det.Lukke til me prosjektet
  15. Hei folkens! Har forflyttet meg frå sluttstykket og hit.virker som SL har tatt kvelden Er det noken hobbypreparanter i forumet her?Eg har holdt på i noken år.Ha vore arti å komt i konakt med andre
×
×
  • Create New...