Jump to content

dcs

Members
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

dcs's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Det er vel også jakttid på de såkalte "bergenserne" 1.april til 31.mars?
  2. Er det slik å forstå at det er forskjell på hvor raskt et våpen kjøles ned etter hvert skudd, noe som igjen går utover presisjonen dersom en ikke venter på avkjøling?
  3. Jeg hadde planer om å kjøpe ett lite våpenskap, fordi jeg har lest, at dersom du skal ha en rifle og evt. en hagle senere - så er det uansett bare 1x rifle og 1x hagle du har lov å ha. SKal du ha 2x hagler - da må du kunne dokumentere behovet. Stemmer ikke det? Da må vel et skap slik som dette være ok? http://www.xxl.no/shopping/showitem.aspx?id=86836
  4. Har forstått at Tika T3 er gode ting, men synes det ble ganske dyrt hvis du skal kjøpe skikkelig kikkert også. Fikk beskjed av jegerprøve-instruktøren om å heller kjøpe billig våpen, og legge mer penger i kikkerten... derav tenkte jeg vanguard og heller en god kikkert. Kjøper jeg Tikka T3 så må det nok heller bli motsatt, noe billigere kikkert og knall våpen. Noen som har synspunkt på kaliber da? Snakket med en erfaren jeger hin dagen - og han brukte 6,5 på storviltjakt pga den rette kulebanen og at en da stort sett bare behøver å sikte der en ønsker å treffe, uavhengig av om det er på 50m eller 150m hold (ifølge ham)...
  5. Jeg vet det er mange tråder om dette, men jeg spør likevel på nytt... Hadde vært greit også å få erfaringer med "weatherby Vanguard Synthetic"... som xxl har en hyggelig pris på... Presisjon/pålitelighet/vekt/lettskutt?
  6. Bestod jegerprøven. Nå - våpenkjøp. Har lyst å kjøpe rifle, og ser at en del anbefaler XXL sin "Vanguard Synthetic"-pakke. Jeg har 2 ting jeg vil fokusere på ved kjøp av rifle: 1. Jeg vil ha et relativt billig våpen, med PRESISJON som jeg kan være fornøyd med - også på jakt. 2. Godt kikkertsikte - og har fått beskjed om at kikkertsikte er viktigere enn dyrt våpen... Råd og tips?
  7. Takk for svar. Andre som har samme erfaring?
  8. Dere som har tatt jegerprøven - er hunderaser og den typen spørsmål mye framme i prøven? Jeg har jegerprøveboka (den tykkeste) og opplever den som _dårlig_ skrevet pedagogisk. Er dette med hunder/raser o.s.v. - kjempeaktuelt på prøven?
  9. dcs

    Jakt - dyr hobby?

    Ja, har tenkt på det også, at dersom jeg tar jegerprøven og får godkjent å kjøpe eks. en rifle - så vil jeg jo øve i lang tid før jeg begynner å gå ut i skogen for å skyte noe som lever. Vil jo ikke skade skyte. Men da er det vel ammunisjon som koster i starten da (ved siden av våpen/våpenskap o.s.v.) Ser det koster rundt 8 kroner per skudd? (xxl.no) Dyre skudd det ja... ... ... 10 skudd=80 kroner?
  10. dcs

    Jakt - dyr hobby?

    Regnestykket du nevner ovenfor ser jo jeg også - men jeg tenker som med andre hobbyer - at det er en investering. Har du søkt og kjøpt våpen, våpenskap (er det påkrevet for 1 våpen?) og jaktklær - så er jo ikke dette lenger "fast utgift". takk for svar så langt. Dere er kjappe på avtrekkeren her inne!
  11. dcs

    Jakt - dyr hobby?

    Er det slik at dersom du kjenner en grunneier ett eller annet sted, og han synes det er greit - så kan man jakte der gratis? Hvis ikke han da vil ha noe per dyr?
  12. dcs

    Jakt - dyr hobby?

    Takker for svar. Jeg har veldig lyst å drive med jakt, da det virker uhyre spennende. Og ja - storvilt virker mest spennende. Synes ikke akkurat jakt på havet virker så tiltalende... Får ta jegerprøven og melde meg inn i en klubb? Kanskje det er billigste veien? Organiserte jakt-turer via klubb?
  13. Er jakt en dyr "hobby" / livsstil ? Ser de skriver i aviser at det kan koste deg opp til 30 høvdinger for ett dyr? (storvilt). Kan dere her inne si noe om hvor dyrt det egentlig er? Jeg bor i Hordaland, og ser at det koster rundt 70kr per kg. dersom du feller storvilt... + de 2000 grunneier tydeligvis vil ha før jakta starter... Hvordan er det med disse tingene? Er det så dyrt som det ser ut til, for da vurderer jeg å ikke starte med jakt... ...
×
×
  • Create New...