Jump to content

Berettajeger1

Members
  • Posts

    18
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Berettajeger1's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • One Month Later
  • Collaborator
  • Week One Done
  • Reacting Well Rare
  • First Post

Recent Badges

2

Reputation

  1. Hei! Har nylig fått rifle i kaliber 223. Det er ei winchester xpr med løpsstigning på 1/12. Rifla skal primært brukes på fjellrypa og noe på toppjakt. Det jeg lurer på er om noen har erfaring med hvilken type ammo som er best egnet for disse artene? Da med tanke på å bevare mest mulig kjøtt, og om man bør bruke ekspanderende kule på storfugl?
  2. Akkurat det jeg er ute etter igjen takk
  3. Ja, jeg ser for meg å skyte rypene på 50-100 meter
  4. Tusen takk! Akkurat det jeg var ute etter!
  5. Igjen takk for svar! Er det slik at en tyngere kule er bedre på fjellrype?
  6. Takk! Vet du noe om hvilke merker som er bra? Hvordan vekt som er anbefalt osv?
  7. Har blitt mer og mer overbevist på å velge 223, men hvilken type ammunisjon anbefales til de forskjellige artene? fjellrype, orrfugl, storfugl, rev. Ekspanderende på storfugl? Har null peiling…(lader som sakt ikke selv)
  8. Ser for meg å bruke opp til 16.000
  9. Hei! Ja kan hende jeg overreager litt, tallene fant jeg på jegerprøvekurset.no. Har personlig opplevd hvor farlig rikosjett kan være, derfor jeg er ekstra forsiktig. Er selvfølgelig enig i at sannsynligheten for ulykker som følge av rikosjette er minimale dersom man som du sier, har trygg bakgrunn osv.
  10. Jeg setter veldig stor pris på mange grundige utfyllende svar. Jeg er enig i de aller fleste synspunktene, og jeg ville på papiret valgt 223 framfor 17hmr, men det er 2 faktorer som gjør meg svært usikker. 1: «Rikosjett» Tatt i betraktning at man skyter med sikker bakgrunn, vil uansett en kule i kaliber 223 ha potensialet til å rikosjere 2600 meter dersom den treffer frosen mark eller stein. Dette er ubehagelig mtp at det er bebyggelse rundt fjellene jeg jakter samt at turgåere heller ikke unormal. 2: pris, en rifle i kaliber 17hmr er billigere
  11. Ja, det er jeg også enig i! Men som fattig student blir det vanskelig
  12. Til tross for svært gode argumenter har jeg landet på 17hmr framfor 222 og 223, den passer bedre til mitt bruk. På fjellrypejakt skaper 223 svært stor risiko for rikosjering i motsetning til 17hmr. På toppjakt får jeg en større utfordring mtp på avstander, men blir å bruke den mest på rypa.
  13. Tusen takk for svært utdypende svar! Er rimelig sikker på at jeg lander på 223, det virker som det beste valget selv om det krever økt varsomhet med tanke på bakgrunn og rikosjetter.
  14. Takk for svar! Tror også jeg lander på 223, har en 22LR som jeg eventuelt kan bruke på mindre vilt dersom jeg har behov for det.
  15. Kanskje den også er mer skånsom mot den lille rypa?
×
×
  • Create New...