Jump to content

Silkesvarten

Members
 • Content Count

  26
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Silkesvarten

  Faktorer ved Kikkert kjøp.

  Sorry, meinte effektiv objektivdiameter.
 2. Silkesvarten

  Faktorer ved Kikkert kjøp.

  Dei av produsentane som oppgir faktisk objektivdiameter gjer det ved maks og min forstørring. Er den linjær i mellom desse ytterpunkta ?
 3. Silkesvarten

  Steiner Ranger/Kahles

  Har Steiner Ranger 3-12x56. Er godt nøgd. God optisk, brukar han i dårleg lys på rev og hjortejakt. Det negative er at han er tung (705gram), og at lysprikken ikkje skrur seg av skjølv. (Måtte skifta batteri etter å ha gløymd å skru av før eg satte rifla i våpenskapet).
 4. Silkesvarten

  Hvor selges montasje til Zastava M85, warne baser

  Er det denne ? http://www.brownells.no/epages/Norge.sf ... /947000151 Dei har dei ikkje på lager, men kan restnoterest. Kva de no måtte bety......
 5. Silkesvarten

  Fra Baikal O/U til kombi?

  Eg prøvde å bytta om på hagløpet og kombiløpet. Det var ikkje råd å lukka våpna med dei "feile" kombinasjonane. Dette er heilt klart børsemakararbeid. For å bygga eit systemvåpen av Baikal må ein nok kjøpa dobbelrifle, kombi, og hagle. Deretter må ein børsemakar tilpassa kombi og haglløpet til dobbelrifla. Til slutt må hoveddelen på kombien og hagla destruerast / avhendast. Skal likevel ikkje sjå bort i frå at dette vert mindre dyrt enn eit tilsvaande oppsett med for ex Finn Classic.
 6. Silkesvarten

  En lett Mauser? Et vinterprosjekt.

  Hei. Korleis enda dette vinterprosjektet ?
 7. Silkesvarten

  Hvilken motorsag bør jeg velge?

  Har hatt både Sthil, Jonsered, og Husquarna. Brukar dei berre til å høgga tre til fire favner med ved i året. Jonsered saga gjekk til helvete når eg brukte for gammal bensin på ho. Stihl saga var tung å starta, og hadde trøbbel med korkane til olje og bensintankane (Dei skrudde seg opp heile tida). Husquarna saga er lett og hendig, men går seg tett heile tida, full demontering og reigjering må till ute i skogen. Mi erfaring er berre med dei minste og billigaste modellane, trur alle fabrikat har bedre modellar når ein går litt opp på skalaen.
 8. Silkesvarten

  Buesag av god kvalitet

  Hei. Har heller ikkje klart å finna brukane blad til buesag. Måtte bæra motorsaga (og verneutstyr) langt opp i lia når eg skulle rydda ein hjortepost. Derimot har eg ei teleskopsag kjøpt på felleskjøpet som har eit fantastisk blad. Der er tinnar i mange retningar, slik at ho sager både på skyv og drag. Dersom det eksisterar slike blad til buesag må jo det gi buesaga ein ny vår.
 9. Silkesvarten

  meninger om Star Baikal kombi..

  Dersom du har frittliggande løp regulerar du med skruen i området under framre reimfeste. Då pressar du to skråflater mot kvarandre. Du må pårekna å skyta inn rifleløpet på nytt etter at løpa er nokolunde samskutt. Det er lurt å ta små justeringar i slengen, lag eit riss eller tusjmerke over skråflatene først, slik at du har mulighet for å ta deg inn igjen.
 10. Silkesvarten

  Kjøttsekk

  Hei. Er det nokon som har erfaring med Jerven Kjøttsekk eller Jakfall sin Bodybag/kjøttsekk ? Har i alle år slitt med å få hjort og reinslakt ned frå fjellet på ein nokonlunde hygenisk måte. Gamle laken renn blod rett igjennom, søppelsekkar er etterkvart så resirkulert at dei ikkje kan nyttast til anna enn søppel. Er desse kjøttsekkane noko og satsa på, eller er det berre 300gram dauvekt i sekken ? Jaktfall: http://www.jaktfall.no/index.php?nr=90& ... e=Bodybag/" target="_blank Kjøttsekk for reinsjegeren!&startrow=15 Jerven: https://jerven.secure.flexiweb.no/productview/20208839/" target="_blank
 11. Silkesvarten

  M70 sikring på Mauser

  Kva vart dommen ? Vi er nok mange med ombygde mauserar med M70 sikring som ventar i spenning.
 12. Silkesvarten

  M70 sikring på Mauser

  Får du spent opp mekanismen slik at du kan ta avtrekk ? Det er vel ein forutsetting at mekanismen er spent før ein kan sikra. Det som er rart er at det er forskjell på tomt kammer og patron i kammeret. Min første tanke er då at det må vera massiv drit i systemet ein eller annan plass.
 13. Silkesvarten

  20/.22 hornet vs 12/.223

  Hei. Har Baikalen, men i 12 / 308win. Min har topp presisjon, og eit bra avtrekk. Ser at mange slit med avtrekket på Baikalen. Trur nok at Baikalen i 223 har for slak riflestiging (1-12 ?) til ditt bruk. Lette raske kuler er ikkje optimalt på matvilt. Til skogsfugljakt ville eg nok valgt Sabattien i 20/22 hornet. Husk at på kombi vert ein avtagbar kikkartmontasje dyr, slik at sluttsummen består av meir enn våpenkjøpet. Dersom ein børsemakar i tilegg må fiksa på avtrekket er det ikkje sikkert at prisforsjellen vert avskrekkande.
 14. Silkesvarten

  Fra Baikal O/U til kombi?

  Hei. Dette er nok eit nermast håplaust prosjekt. Eg prøvde lenge, men ende opp med å kjøpa ein kombi. På baikal side heimesider står det at dobberifla kan leverast med kombi og hagleløp, og at kombien kan leverast med hagleløp. Hagla derimot kan berre leverast med hagleløp. I praksis er det uråd å få kjøpt anna enn heile våpen vest for Uralfjella. Litt synd, tenk å kunna kjøpa ei dobbelrifla for 8000kr og ekstra løpsett for omlag 2000kr stykket.
 15. Silkesvarten

  Hvilke montasjer til M98

  Den skinna er i aluminium. Eg fekk problemer med mine basar i aluminium, og skifta til stål. Det fungerte rett nok i nesten 20 år, men plutseleg tok dei kvelden. Ken Farrel er vel eit alternativ i stål, om du vil ha heilskinne.
×