Jump to content

vulcan

Members
  • Posts

    25
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by vulcan

  1. Jeg jobber med salg av propan og har så langt bare sett en modell som bruker batteri. Denne fungerer slik at du skrur den på og tar deg en runde for å sjekke lufta. Skal du ha noe som står på permanent så er jeg redd du må ha tilgang på 12 eller 230V. mvh
  2. Ah.. Det er da egentlig ganske opplagt
  3. Hvordan har det seg at rifla for tilbake presisjon ved montering av demper?
  4. Jeg har og en Quad jeg kan tenke meg en mer "voksen" stokk på etter hvert. Er litt svak for KKC'n. Har noen tittet nærmere på muligheten for å få tilpasset en KKC til CZ452 til å ta i mot Quaden?
  5. En bit lær gjorde susen. Takk kimo! Pusselappene kommer ut, den ene mer blålilla enn den andre. Det som forundrer meg litt er at det virker som de blir mer og mer farget jo mer jeg pusser... Kan dette være grunnen til at presisjonen har vært så som så?
  6. Førstegangstjeneste er aboslutt å anbefale! Men jeg må si meg skuffet over den skytingen vi fikk. Med rekruttskole og en senere øvelse ble det vel omtrent 100 skudd med AG3. Ikke akkurat noe å hoppe i taket over. Å flytte sikringen til F kunne vi bare drite i... Selv om den daglige tjenesten dreide seg om noe grove saker med skikkelig smell i så var den erfaringen og kjennskapen vi fikk til forsvarets håndvåpen en gedigen skuffelse...
  7. Jeg har lenge tenkt å min 10/22 litt sårt tiltrengt pleie. En fullstending rengjøring både inn- og utvendig er planen. Har kommet dit at jeg skal skru av demperens bakre stykke og det sitter fullstendig pal fast. Jeg har hatt dette av en gang tidligere, da satt det like godt fast og jeg brukte til slutt en runde med smergelpapir for å få godt nok tak. Det ble stygge merker av det så jeg har ikke tenkt å gjøre det en gang til. Jeg oljet gjengene godt den gangen og regnet med det ikke ble noe problem nå som det var løsnet på. Men den gang ei.... Denne hvite flekken har jeg lagt merke til på undersiden av kikkerten og det er tydelig at det ikke er tett her. Kan lekasjen ha skyld i at røret sitter så finni #¤%# fast? Har prøvd med et gummibånd rundt og tang. Har klemt så hardt jeg tørr, men det hjelper ikke. Gummien bare sklir rundt på røret. Nå lurer jeg på om noen har et godt tips... Jeg skulle gjerne hatt det fra hverandre så fort og skånsomt som mulig samt hindre at dette setter seg så godt i framtida.
  8. Jeg skulle gjerne ha lest litt om hva praktisk hagle går ut på og hva som skjedde med dette forbudet fra POD? Kan noen peke meg i retning av saklig og lettforståelig informasjon, innimellom diagnostiseringen?
  9. Syns du virkelig ikke det er grunn god nok? Pisspreik med gangstere kan i alle fall jeg spare meg for....
  10. Hvordan er det med ammunisjon til uregistrerte hagler dersom man ikke har jegerprøve? Forutsetter at man selv eier en lovlig uregistrert hagle. Det vil jo si at eieren må ha vært gammel nok til å erverve før 1990, ikke sant? Kan det være noen baktanker med visse regler/krav som i praksis skal gjøre disse haglene ubrukelige?
  11. 7.62 x 63 har også vært standard Nato ammunisjon
  12. vulcan

    Foldestokk

    Synsing og svansing... Ring ditt nærmeste våpenkontor og legg fram saken på en skikkelig måte så får du et svar. Ring evt. også et annet våpenkontor og still samme spørsmål. Vær forberedt på å bli frustrert over at de i nabodistriktet får ja, mens du får nei
  13. Flott oversikt Sigurd! Jeg regner med at regnestykket vil bli omtrent det samme for kaliber 16?
  14. Jeg har annen hagle i kurrant kaliber, men jeg vil også kunne bruke DENNE til koseskyting når jeg føler for det. At det blir dyrere en kal.12 for så være, men som du sier 13 kroner blir for dryt. Å kaste, bytte eller kjøpe ny er ikke aktuelt. La oss gjerne si den har en slags affeksjonsverdi
  15. Takk for svar robert. Det betyr jo at å kappe løpet og lade stålpatroner selv er et interessant alternativ:)
  16. Jeg lurer litt på hva en hjemmeladet leirdue patron i kal.16 koster? Saken er den at jeg har en gammel wingmaster 870 i kal.16, full choke. Fader`n kjøpte denne for noen og tredve år siden og jeg har lyst til å ta vare på den, og gjerne knuse noen duer med den:) Jeg har snakket med børsemaker om å kappe løpet for å kunne skyte stål og han kunne gjøre det, men anbefalte å la det være fordi tilgangen på leirdue skudd i kal.16 er dårlig og den er mer egnet til jakt slik den er. Jeg har forstått det slik at å lade leirdue patroner ikke er kostnadseffektivt, men hvordan stiller dette seg for dette kaliberet når bismuth er alternativet? Prisen på bismuth virker høy til due knusing. Kan jeg holde en gammel traver gående ved å lade selv? Tips og råd mottas med takk!
  17. Hvis man vil ha en halvauto i .22 så er det nok like greit å få det gjort. Jeg satser ikke mer en en neve småstein på at loven blir endra framfor at det strammes inn på det uformelle unntaket.... Grattis med børsa Tbob:)
  18. Jeg meldte meg bare inn i det lokale skytterlaget og har krysset av for at jeg deltar på skytterlagets/klubbens trening på søknaden. Har ikke hatt noen problemer med å få godkjent. Har ikke jegerprøve og deltar ikke i noen konkurranser. Jeg kan bruke banen når jeg vil, men her er det sikkert forskjellig praksis. Spørr i skytterlaget og avklar med naboer, hvis det er noen:)
  19. Takk for tips. Skal ta en tur i den lokale sjappa og ta med litt av hvert
  20. Jeg skal etterhvert ut og skyte med min nye Rem.700sps i 30.06 og lurer derfor på om noen kan anbefale meg en god treningspatron? Jeg er klar over at en type ikke nødvendigvis går likt i alle rifler, men jeg må jo finne et utgangspunkt før jeg vet noe om min egen rifle. Så hvor begynner jeg? Går i butikken og elle meller, eller er det noen fabrikat jeg bør styre unna? Kommer primært til å skyte på papp, forhåpentligvis strekke holdene litt på sikt.
  21. Hva betyr K.ART og NSB merkingen? Fant det
  22. Jeg skal av sted og titte på en Mauser M98 i 7,92 og lurer på om noen kan gi meg en rask innføring i hvordan jeg går fram for å sjekke om denne er nummer lik. Kan jeg som relativt uerfaren rifle entusiast klare det eller er det en oppgave for erfarne folk? Rifla ser pen ut på bilder, men jeg er litt kresen på at det skal være gammelt og originalt. Jeg er villig til å betale litt for en gammel sliter som er pen, har de rette nummer og helst ikke har noen norsk stempling. Hva må en regne med å betale for en slik Mauser?
  23. Jeg kjøpte for en tid tilbake en heldempet Ruger 10/22. En jobb gjort hos Alm våpen. Når jeg snur på denne hører jeg en raslelyd fra den innerste delen av demperen(kruttrester?). Kan jeg enkelt gjøre noe med dette selv? Kikkerten som fulgte med var rimelig sliten, så jeg har fått låne kikkert av en kamerat. Jeg kommer til å kjøpe en ny selv, men tror jeg bør bytte montasjen også da ringene som fulgte med var så høye at jeg nesten hadde haka oppå kolben. Vet ingenting om kvaliteten på hverken ringer eller basen som fulgte med. Nå har jeg for moro skyld satt kikkerten i et par kinesiske ringer som fulgte med et luftgevær, disse er lave og jeg syns det viker mer fornuftig. Stokken er en synt sak fra Hogue. Noe mer data på den finner jeg ikke noe sted. Ønsker meg tips og råd rundt dette med montasje, bør jeg bytte basen eller holder det med ringene? Hva bør jeg evt. gå for? Kikkerten jeg har sett på er denne: http://www.midwaynorge.com/apps/eproduc ... mID=224369 Foreløpig er det helt klart skyteferdighetene som setter grensen, men jeg lurer litt på hva jeg kan forvente av presisjon fra denne rifla. Er det realistisk å snakke om 100m? Hva må i tilfellet byttes/modifiseres? Regner med det er mange her som har konkret erfaring med slikt våpen så deres synspunkter mottas med takk.
  24. vulcan

    22. halvauto...

    Jeg er ute etter en halvauto salongrifle og trenger tips. Jeg regner med å bruke denne til noe jakt, men ønsker også å kunne skyte på 100-meters bane. Hva bør jeg velge?
  25. Jeg skjønner at de fleste som har en slik predator er fornøyd med den, og har tittet litt på en slik selv. Ser den koster 12000kr hos Nordskog. Det jeg lurer på er hvordan rekylen føles i denne kontra en Benelli Comfort? Noen som har erfaring med begge?
×
×
  • Create New...