Jump to content

No1Erik

Members
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

No1Erik's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Det kan være mange grunner til at anslaget ikke blir som det skal være. En gammel Miroku jeg har, fikk problemer pga hullet til tennstempelet ble for trangt fordi tenstempelet utvidet seg eller ble slått sammen over tid. At tennstempelfjærene skulle være problemet, var kanskje ikke det første jeg ville ha sjekket ut. Det finnes ingen brukbar måte å stramme disse på uten å sette inn nye. Av enkle tiltak kan det nevnes at enkelte oljer, sepsielt de som kommer fra sprayboks, har en tenndens til å tørke ut og stivne. Dersom dette skjer, kan hele mekanismen bremses ned nok til ikke å sette av patroner. Tiltaket er å ta av kolbe, rengjøre mekanismen - gjerne med en fettløselig veske - og smøre den opp med en god olje. Andre forhold som bør sjekkes er om tennstempelet er slitt, evt om ett av de (fortrinnsvis det som klikker) er kortere enn det andre eller om det er misformet på noe vis. Sistnevnte er vel det punktet jeg ville ha rettet mistanken først. I så fall - skift tennstempel.
  2. Rent mekanisk har en gassdrevet halvauto dyser i løp foran kammer. Kruttgass etter avfyring av skudd, presses inn i dysene og skyver et stempel bakover. Dette stemplet er opphengt i sluttstykket som skyves bakover slik at veksling blir foretatt. I et rekyldrevet system er det energien som presser mot hylsebunnen som videre presser sluttsykket bakover. Gassdrevet system har tradisjonelt vært enklere å tilpasse til ulik ammunisjon mtp veksling, og er etter manges oppfatning mer rekylsvak. Rekyloperert system er enklere og har færre deler. I teorien vil sistnevnte være mer mindre utsatt for feil over tid.
  3. Hei Jeg er litt på søken etter ny hagle og ser at de på XXL selges Franchi Inertia Predator til rett under 6000,- Den virker som en ok halvautomat for prisen, men jeg har lest en test i Jakt at Jørun Lien hadde problemer med å få den til å veksle med 24g leirduepatroner. I den forbindelse: er det noen flere som har praktisk erfaring med at Predatoren ikke veksler med 24g leirduepatroner (og at det ikke har "gått seg til" etter noen runder med tyngre ladninger)? Hvilke tiltak kan treffes for å oppnå veksling med 24gr leirduepatroner hos en lite vekselvillig rekyloperert halvautomat? Er dette en grei sak å ordne for en børsemaker (kappe fjær, tvinne ny eller simpelthen bytte til en som er noe svakere, evt annet som kan gjøres)? Jeg har også lest at Franchi Fast Black veksler fint med 24 gr leirduepatroner. Hva er forskjellen mellom Fast og Predators mekanisme? De er vel begge rekylopererte og nærmest bygget over samme lest?
×
×
  • Create New...