Jump to content

locazor

Members
  • Posts

    51
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by locazor

  1. Hei, jeg studerer til daglig i Bergen, og har følgelig ingen mulighet til å ha våpenskap i en leid leilighet. Våpnene mine er derfor hos mine foreldre på Østlandet. Jeg har besøk av noen australske bekjente som gjerne skulle opplevd norsk rypejakt, og tenkte at det kunne være greit å ta dem opp i fjellområdet ved Voss. Jeg har da jegerprøven, men har forgjeves prøvd å finne ut om det faktisk går an å leie et våpen hvis man har jegerprøve fra før av? Eneste jeg kan finne er utleie av våpen på Svalbard, og det hjelper meg lite. Jeg vet at utlån av våpen er helt greit i følge lovverket, men hva med utleie?
  2. Det jeg i prinsippet ikke begriper er hvorfor det ikke er en generell dispensasjon for AR-15-modeller i sin helhet? Om man kjøper en S&W, Bushmaster, Colt, DPMS eller andre lowers/uppers burde jo være helt uinteressant? At én AR-15 er godkjent, men haugetall andre er forbudt blir for dumt når de først skal endre forskriften.
  3. Hei, jeg skulle gjerne ha gjenget pipen på en Mini-14 for påsetting av kompensator, men de aller fleste stedene jeg har hørt med tar ca. 1000,- for en slik jobb. Jeg bare synes dette høres mye ut da det for min del virker som en relativ kort og grei prosess. Er dette prisnåvet det ligger på hos de fleste forhandlere/børsemakere, eller vet noen om et sted som gjør det billigere? Slått sammen med en eksisterende tråd om samme tema. G.Larson
  4. Bruk http://www.jetcarrier.com. En våpenstokk er ikke regnet som registreringspliktig våpendel i Norge eller USA, da den i prinsippet har null innvirkning på hvordan et våpen fungerer. Dvs. at du fritt kan sende dette i posten gjennom jetcarrier.com Anbefaler http://scarstock.com hvis du liker et mer taktisk utseende på minien
  5. Hei, jeg tenkte det kunne være fint om folk la inn på en liste hvilke våpen de vet er inne til godkjenning hos POD/Kripos etter den nye våpenforskriften trådte i kraft? Såvidt jeg vet er vel S&W M&P15 inne til godkjenning fra Wingevåpen, samt MR223 og MR308 fra Jevnaker Agentur. Noen flere folk vet om?
  6. Lett litt rundt på nettet uten å finne noe, så prøver her. Er interessert i å kjøpe fabrikkammunisjon i .223 som går subsonisk, da jeg verken har råd, plass eller tid til å lade selv. Derfor lurer jeg på om noen som vet om forhandlere som fører dette?
  7. http://www.frankonia.de/259322/189815/productdetail.html?pagingSize=8&lastSelected=f_s_art&sortOption=performance&page=0&displayType=gallery&f_s_art=SL-B%C3%BCchsen&articleNumber=150751 Når det gjelder MR223(Sivil HK416), så er vel ikke denne typegodkjent for praktisk i Norge, og vil vel ikke bli det i den nærmeste fremtid heller. Dessuten er i en litt stivere prisklasse enn en standard AR-15. Hvis du ser linken over, så ligger den ute til €2798 i Tyskland. Pluss på norsk moms og diverse saksbehandlingsgebyrer, så koster den nesten mer enn den smaker.
  8. Joda..den er tilgjengelig på http://www.onpointsupply.com/cart.php?target=product&product_id=77785&substring=umarex, men iom. at dette er et relativt nytt produkt, er det foreløpig vanskelig å oppdrive. Det hadde vært interessant å se hvordan denne hadde blitt taklet i henhold til lovverket av POD. forskriftsteksten om at våpen av militær karakter er forbudt har jo blitt fjernet.
  9. Noen som har synspunkter ang. nye Umarex HK416-klonen i .22lr? http://www.thefirearmblog.com/blog/2009/12/05/hk-umarex-hk416-d-22-tactical-rimfire/
  10. Har tilgang på NM229 og lurte på å prøve denne i min Ruger Mini 14. Noen erfaring på dette området? Vil slitasjen på rifle veie mer enn besparelser på ammunisjonsutgifter?
  11. Organisasjonen er oppe og kjører, men interessen har vært mindre enn forventet. Så langt ikke mer enn 11 personer som har meldt seg inn. Jeg har derfor latt være å kreve medlemskontingent for inneværende år, fordi med så få medlemmer, anser jeg enkeltkostnaden for hvert medlem for stor til at det kan forsvare å sende våpen til godkjenning. Jeg anbefaler derimot alle som mener listen på godkjente våpen er altfor liten, å melde seg inn. Desto flere vi er, jo større sannsynlighet for at vi kan få gjennomslag for noe. Dette er et emne jeg ikke kan se at noen andre organisasjoner kommer til å ta tak i.
  12. Personlig er jeg av den oppfatning av at det aller meste burde det være fritt fram for, og det lille minimum som faktisk er forbudt, burde straffes knallhardt, hvorav praksisen i Norge er at det personlige ansvaret blir fjernet, masse detaljregulering og kvantumsrabatt på kriminelle handlinger. Jeg skjønner ærlig talt ikke at det kan være intelligente vurderinger bak en slik praksis.
  13. Forøvrig etterlyser jeg sterkt en faktisk definisjon på "vesentlig endring" da dette er et ufattelig vagt begrep, og har ingenting å gjøre i forvaltningsøyemed. At en saksbehandler kan sitte og diktere hva en slik endring er på gefühlen blir for dumt.
  14. Det er da bare å prøve deg på et kritisk skriv det, og se hva du får Du ville kanskje fått en annen vinkling, men tror hovedstandpunktet hadde blitt det samme.
  15. Hvis våpenpolitikk er noe som har en påvirkning på hva man stemmer, tenkte jeg at dette vil være en fin opplysning å ha til høstens stortingsvalg.
  16. Nå vet jeg at det kommer til å regne Gøy-saft i Kautokeino i januar før det blir lovlig å jakte med en AR-15. Jeg ser at vi har mange felles oppfatninger av problemstillingen her, men din pragmatiske holdning om å legge seg på rygg og logre har jo fungert flott hittil, har det ikke? Jeg mener seriøst at vi kollektivt som skyttere, jegere og samlere faktisk burde rette søkelys på den konstante diskrimineringen av våpeneiere fra myndighetenes side. Jeg har selv kunnskap om vaktrutiner i flere av Forsvarets våpenlagre, noe jeg tror også mange kriminelle som har vært inne til førstegangstjeneste har. Det ville være mye mer hensiktsmessig og enklere å spasere inn på Gardeskolen og rappe meg seg et par AG-3 enn å kartlegge hvilke mennesker som har hva. Der justisministeren og politidirektoratet sitter at dette er for å stramme inn kriminelles tilgang på våpen, har jeg merket meg at det er en kollektiv enighet om at dette kun begrenser lovlydige borgere som holder seg til lovverket. Poenget mitt er at det å være lovlydig i denne sammenheng, har kun ført til har blitt strengere. Kan du nevne ting i fleng som har blitt liberalisert i våpenlovgivningen siden krigens dager? Vi burde kunne sette søkelys på en ordning der et fåtall ikke-demokratisk valgte byråkrater sitter med en voldsom makt til å gjøre hva de vil, uten å stå til ansvar for velgerne. Jeg har merket meg at det ikke er noen av dagens politiske partier som har våpenlovgivning på partiprogrammet sitt, selv om konsentrasjonen av både jegere og skyttere i Norge er svært høy i forhold til mange andre land.
  17. Hvorfor ikke? Jeg ser på det som min plikt å faktisk protestere mot ting i systemet som jeg ser på som helt galt. Det blir det samme som å si at det ikke nytter å stemme ved stortingsvalg, fordi du er kun én av 4,5 millioner. Jeg synes ikke man burde slavisk bare overgi seg overfor myndighetene, da du ser at opp gjennom historien så er det faktisk dette som har bidratt til folkemord, nazisme, kommunisme og annet fandenskap. Nå trekker jeg ikke likhetstrekk med Norge i denne sammenheng, men de stadige innskrenkningene mot lovlydige borgere som bare har lyst til å holde på med en hobby, blir for dumt. Politi og justisressurser hadde mye bedre vært brukt i alle de flere tusen henlagte voldtektene, overfallene og innbruddene som skjer i Norge. Jeg har også til gode å se noen gode statistikker fra politiets side om stjålne privateide våpen i utbredt kriminell sammenheng. Og da kommer vi inn på akkurat det du nettopp har kritisert resten av samfunnet for. Det er snakk om fordommer overfor mennesker med andre våpenpreferanser enn deg selv. Jeg ser ingen feil ved å ta med en AR-15 på jakt, da dette er et meget presist og dødelig våpen. Det blir ikke mer eller mindre skadeskyting enn ved å bruke de andre "mindre farlige" godkjente halvautomatiske riflene. Jeg er av den formening om at enten skal halvautomatiske rifler være forbudt ved jakt, eller så skal alle være lov (med visse forbehold). Å diskriminere etter utseende og ikke etter virkemåte, er et helt hårreisende aspekt i (det som skal være) rettsstaten Norge. Det er ikke slik at selv om du tar med en AR-15 eller en Steyr AUG på jakt, så er du en rambotulling som gjerne tømmer et trommelmagasin i viltet før man er fornøyd. Begrensningen på antall skudd i magasinet ville fremdeles være gjeldende. Jeg ser heller ikke at du er en "dårligere" jeger eller har mindre moral om man faktisk liker metall fremfor tre.
  18. Jeg vil påstå at de fleste som evt. vil møte på slike mennesker, vil være jegere selv. Og det er her sakens kjerne ligger. Hvorfor skal Härkila dress, oransje caps og sauer over skuldra være noe bedre enn en jeger iført kamoklær og en AR-15 over skuldra? Deres formål vil være nøyaktig det samme. Jeg må bare ærlig innrømme at jeg har liten forståelse for at en folkeopinion/byfolk som er negative til jakt skal diktere dette så lenge jakt faktisk er lovlig i Norge. Dette er og vil bli en diskriminering av personlige preferanser. Jeg ser ingen stor forskjell på dette, enn å kategorisere og forfølge folk på grunnlag av musikksmak, klesstil, bilvalg, bosted, filmsmak og andre karakteristikker som gjør et individ til nettopp et individ. Bare fordi et våpen har trestokk, gjør det ikke mindre farlig...
  19. Det er vel ingen som er uenige i at våpenskap fra første våpen er en god endring. Det jeg personlig har store problemer med, og jeg ser andre også har. Det at det er slik at et gjennomsyret sosialistisk statlig direktorat skal sitte med både lovgivende og utøvende kraft. Vet at folk her inne sitter med mange forskjellige politiske holdninger, og jeg skal også prøve å la være å tråkke på noens tær, men måten de totalt ser bortifra et individs rettigheter til å styre og ha ansvar for sitt eget liv, er helt forkastelig. Måten de også diskriminerer noen våpentyper men andre er lovlig. Hvordan kan noen i det hele tatt si at en Ruger Mini-14 burde være mer lovlig til jakt enn f.eks. en AR-15? Pga. utseendet? Dette punktet henger ikke på greip, og er akkurat likt med at jeg skulle straffeforfulgt og diskriminert eiere av dyre sportsbiler, bare fordi de liker disse. Grunnleggende ting som faktisk hadde redusert samfunnsfaren betraktelig, som XXXXXX har de sett bortifra. Hvor er logikken? Dette er også en av grunnene til at jeg for noen måneder siden startet Norsk våpenforening. Det vil i all hovedsak opptre som et godkjenningsfond for nye halvautomatiske rifler, da jeg ser at det har blitt en oppmykning mtp. språkbruken rundt militær karakter og hvis våpenet er godkjent i et annet EØS-land. Det er vel ingen tvil om at eksisterende foreninger har sviktet totalt i utforming av den nye forskriften, hvor de kun har sett etter sine egne interesser og har hatt få innvendinger. Jeg mener det er på tide med en organisasjon som faktisk tar våpenentusiaster på alvor, uten å himle med øynene hvis du drar med deg et våpen uten trekolbe på skytebanen. Har selv sendt inn en kommentar angående den nye våpenforskriften til både Fremskrittspartiet og Høyre, uten å ha fått noe konkret svar tilbake om hva de mener om saken. EDIT: Grunnet oppfordring om å ikke fôre POD med et nytt argument, er en linje fjernet fra det opprinnelige innlegget.
  20. Jeg mener dønn seriøst at et brev burde utformes av NOJS av/på vegne av brukere på dette forumet, med en utfyllende kommentar over flere sider, for så å sende dette til samtlige politiske partier og nasjonale aviser. Jeg er fullt klar over at de aller fleste journalister er våpenmotstandere og venstrevendte, men det skal da være grenser for hvor mye rettighetsfrarøvelse man skal tåle i en rettsstat som Norge. Kan godt være at folk flest er imot våpen i norske hjem, men er det noen som helst konsensus på at den nye våpenforskiften vil begrense kriminelles tilgang på våpen? For meg så er det soleklart at det er jegere, samlere, skyttere og andre lovliglydige entusiaster som rammes ved denne forskriften/rundskrivet. Og dette skjer gang på gang...Er noen med på dette?
  21. locazor

    Ruger mini 14

    Noe som forøvrig i mange tilfeller også blir billigere enn vanlig post, mtp. at Posten Norge tar helt horrible priser for enkel tollbehandling. Hos jetcarrier er dette inkludert, samt frakt innad i Norge. Kjøpte min Accu-strut på denne måten.
  22. locazor

    Ruger mini 14

    Sendte liksågodt en mail, så får jeg se hvor lang tid de bruker på å svare. Liker å ha slike ting skriftlig, grunnet generell skepsis til forskjellig tolkning innad i forvaltningen. Tenker jeg poster et evt. svar her etterhvert. Jeg kunne jo selvfølgelig byttet ut kolben til en fast, men da blir det plutselig en ekstrakostnad på over 1000,- som jeg ikke ser helt den store vitsen med. Teleskopkolber er også langt mer behagelig da jeg selv kan bestemme en fin innstilling som passer akkurat meg.
  23. locazor

    Ruger mini 14

    Spurte i en tråd tidligere, men spør igjen. Jeg har anskaffet meg en SCAR Stokk (http://www.scarstock.com/SCAR-Stock/SCAR-STOCK.html) til min Ruger Mini-14. Kolben er en teleskopstokk, og spørsmålet mitt er da: Vil det være lovlig for meg å montere denne da ny våpenforskrift har trådt i kraft? Kan ikke se at teleskopstokk/innskyvbar kolbe blir nevnt med et eneste ord i det nye rundskrivet. Vil POD se på teleskopstokk som synonymt med innfellbar kolbe? Eller er dette kun begrenset til en foldestokk?
  24. Foreløpig ligger forumet på hjemmesiden slik at alle og enhver kan se hva som ligger der, samt registrere seg. Medlemmer av foreningen vil derimot få tilgang til en lukket del hvor avstemming vil foregå. Så lenge medlemmer frivillig/ufrivillig gir fra seg brukernavn og passord til dette, ser jeg ikke hvordan dette kan misbrukes/utnyttes i stor grad. Muligheten for hacking er der selvfølgelig, men iom. at dette er et temmelig tilspisset nisjeområde, ser jeg ikke den store hackertrusselen. Ei ser jeg sannsynligheten for at noen kan ha glede av å ødelegge en slik avstemming (med unntak av noen våpenhatende venstrevridde sutrekopper som sannsynligvis tar det gjennom andre kanaler.). Administrator av nettsiden vil selvfølgelig ikke ha noen vanskeligheter med å "rigge" en slik avstemming, men må ærlig talt si at jeg aldri ville gått gjennom bryet med å starte en forening for å så "kuppe og jukse". Da hadde jeg heller betalt den utgiften for kriposgodkjenning selv. Får foreningen etterhvert en del medlemmer, er det ikke noe i veien for å sende mange våpen til godkjenning. Dette initiativet er ment som et tilbud i det lange løp. Ikke kun for å få én rifle godkjent, og så å legge ned driften. Når det gjelder navnet på foreningen, ble dette valgt fordi "forening for godkjenning av halvautomatiske våpen" ble litt for statisk og klønete Dessuten ligger det i kortene at dette kan utvikle seg til noe mer enn kun et godkjenningsfond, men dette skjer selvfølgelig etter medlemmenes ønske og vil bli behandlet av årsmøter. Etter hva jeg har sett norske organisasjoner stille opp med i forbindelse av ny våpenforskrift, vil jeg si at det har vært et meget skuffende syn. NJFF er kun opptatt av jaktdelen, NOJS har et foreløpig meget begrenset interesseområde og Norsk våpeneierforbund kan jeg ikke se at det har vært mye aktivitet i den siste tiden. Min personlige visjon er en form for "norsk NRA" til å bekjempe rundskrivsdiktaturet i det lange løp. Men igjen er jeg kun én stemme i en allmen åpen forening.
  25. Fullt klar over dette, men jeg mener allikevel at den nye forskriften legger opp til en mer liberal praksis, selv om det gjenstår å se hva som faktisk blir tilfelle. Personlig setter jeg min lit til §11 6,7 og 8. linje: Hvorvidt de kommer til å vektlegge dette, vil bli en helt annen sak, men det er jo en kjensgjerning at land som Belgia, Nederland og Tyskland har et solid antall slike våpen godkjent.
×
×
  • Create New...