Jump to content

locazor

Members
  • Posts

    51
  • Joined

  • Last visited

locazor's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hei, jeg studerer til daglig i Bergen, og har følgelig ingen mulighet til å ha våpenskap i en leid leilighet. Våpnene mine er derfor hos mine foreldre på Østlandet. Jeg har besøk av noen australske bekjente som gjerne skulle opplevd norsk rypejakt, og tenkte at det kunne være greit å ta dem opp i fjellområdet ved Voss. Jeg har da jegerprøven, men har forgjeves prøvd å finne ut om det faktisk går an å leie et våpen hvis man har jegerprøve fra før av? Eneste jeg kan finne er utleie av våpen på Svalbard, og det hjelper meg lite. Jeg vet at utlån av våpen er helt greit i følge lovverket, men hva med utleie?
  2. Det jeg i prinsippet ikke begriper er hvorfor det ikke er en generell dispensasjon for AR-15-modeller i sin helhet? Om man kjøper en S&W, Bushmaster, Colt, DPMS eller andre lowers/uppers burde jo være helt uinteressant? At én AR-15 er godkjent, men haugetall andre er forbudt blir for dumt når de først skal endre forskriften.
  3. Hei, jeg skulle gjerne ha gjenget pipen på en Mini-14 for påsetting av kompensator, men de aller fleste stedene jeg har hørt med tar ca. 1000,- for en slik jobb. Jeg bare synes dette høres mye ut da det for min del virker som en relativ kort og grei prosess. Er dette prisnåvet det ligger på hos de fleste forhandlere/børsemakere, eller vet noen om et sted som gjør det billigere? Slått sammen med en eksisterende tråd om samme tema. G.Larson
  4. Bruk http://www.jetcarrier.com. En våpenstokk er ikke regnet som registreringspliktig våpendel i Norge eller USA, da den i prinsippet har null innvirkning på hvordan et våpen fungerer. Dvs. at du fritt kan sende dette i posten gjennom jetcarrier.com Anbefaler http://scarstock.com hvis du liker et mer taktisk utseende på minien
  5. Hei, jeg tenkte det kunne være fint om folk la inn på en liste hvilke våpen de vet er inne til godkjenning hos POD/Kripos etter den nye våpenforskriften trådte i kraft? Såvidt jeg vet er vel S&W M&P15 inne til godkjenning fra Wingevåpen, samt MR223 og MR308 fra Jevnaker Agentur. Noen flere folk vet om?
  6. Lett litt rundt på nettet uten å finne noe, så prøver her. Er interessert i å kjøpe fabrikkammunisjon i .223 som går subsonisk, da jeg verken har råd, plass eller tid til å lade selv. Derfor lurer jeg på om noen som vet om forhandlere som fører dette?
  7. http://www.frankonia.de/259322/189815/productdetail.html?pagingSize=8&lastSelected=f_s_art&sortOption=performance&page=0&displayType=gallery&f_s_art=SL-B%C3%BCchsen&articleNumber=150751 Når det gjelder MR223(Sivil HK416), så er vel ikke denne typegodkjent for praktisk i Norge, og vil vel ikke bli det i den nærmeste fremtid heller. Dessuten er i en litt stivere prisklasse enn en standard AR-15. Hvis du ser linken over, så ligger den ute til €2798 i Tyskland. Pluss på norsk moms og diverse saksbehandlingsgebyrer, så koster den nesten mer enn den smaker.
  8. Joda..den er tilgjengelig på http://www.onpointsupply.com/cart.php?target=product&product_id=77785&substring=umarex, men iom. at dette er et relativt nytt produkt, er det foreløpig vanskelig å oppdrive. Det hadde vært interessant å se hvordan denne hadde blitt taklet i henhold til lovverket av POD. forskriftsteksten om at våpen av militær karakter er forbudt har jo blitt fjernet.
  9. Noen som har synspunkter ang. nye Umarex HK416-klonen i .22lr? http://www.thefirearmblog.com/blog/2009/12/05/hk-umarex-hk416-d-22-tactical-rimfire/
  10. Har tilgang på NM229 og lurte på å prøve denne i min Ruger Mini 14. Noen erfaring på dette området? Vil slitasjen på rifle veie mer enn besparelser på ammunisjonsutgifter?
  11. Organisasjonen er oppe og kjører, men interessen har vært mindre enn forventet. Så langt ikke mer enn 11 personer som har meldt seg inn. Jeg har derfor latt være å kreve medlemskontingent for inneværende år, fordi med så få medlemmer, anser jeg enkeltkostnaden for hvert medlem for stor til at det kan forsvare å sende våpen til godkjenning. Jeg anbefaler derimot alle som mener listen på godkjente våpen er altfor liten, å melde seg inn. Desto flere vi er, jo større sannsynlighet for at vi kan få gjennomslag for noe. Dette er et emne jeg ikke kan se at noen andre organisasjoner kommer til å ta tak i.
  12. Personlig er jeg av den oppfatning av at det aller meste burde det være fritt fram for, og det lille minimum som faktisk er forbudt, burde straffes knallhardt, hvorav praksisen i Norge er at det personlige ansvaret blir fjernet, masse detaljregulering og kvantumsrabatt på kriminelle handlinger. Jeg skjønner ærlig talt ikke at det kan være intelligente vurderinger bak en slik praksis.
  13. Forøvrig etterlyser jeg sterkt en faktisk definisjon på "vesentlig endring" da dette er et ufattelig vagt begrep, og har ingenting å gjøre i forvaltningsøyemed. At en saksbehandler kan sitte og diktere hva en slik endring er på gefühlen blir for dumt.
  14. Det er da bare å prøve deg på et kritisk skriv det, og se hva du får Du ville kanskje fått en annen vinkling, men tror hovedstandpunktet hadde blitt det samme.
  15. Hvis våpenpolitikk er noe som har en påvirkning på hva man stemmer, tenkte jeg at dette vil være en fin opplysning å ha til høstens stortingsvalg.
×
×
  • Create New...