Jump to content

olebrum

Members
  • Posts

    27
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

olebrum's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hvis en ser bort i fra tilgangen på fabrikkammunisjon, hva er egentlig fordelen med 270 Win framfor 6,5-06? Med sistnevnte har en i alle fall tilgang til alle de gode kulene i 6,5 mm. Tilgangen på hylser er nesten uendelig. En kompis gjorde dette byttet da han ble nødt til å bytte løp i en gammel Finnbear. Han er storligen fornøyd.
  2. Har brukt tre Sakoer siden rundt 1980. Deriblandt en i .300 win mag og en i .375 H&H. Aldri hørt om dette problemet før, til tross for at disse to har fått sin dose av rekyl. Googlet saken og fant fort ut at dette ikke er et ukjent fenomen, jfr bl.a denne tråden: http://sakocollectors.lefora.com/2010/0 ... sue/#post6 Her nevnes et oppgraderingskit, som skal selges av Brownell. Får ikke opp noe info på det. Er det noen som kjenner til at lignende oppgraderinger har vært gjort her på berget? Jeg har respekt for Murph´s law. Kan kanskje være like greit å ta denne "tyren" ved hornene, nå mens det er mer off season for disse Sakoene.
  3. Elgprøven i Sverige er vel på løpende elg på 80 meter? Nå er jo reinen et mindre mål enn elgen, men like fullt. Vi måtte ha kuttet ut en del elgposter her om skyting av løpende elg på 97 meter skulle vært noe å kave seg opp over. Ellers synes jeg det blir et troverdighetsproblem ift skyting av flyvende og løpende småvilt med hagle. Disse skuddene er etter mitt syn vanskeligere og jeg lurer på om ikke treffprosenten også viser det?? Jeg klarer ikke å se at lovverket gjør forskjell på å påføre store og små dyr lidelse.
  4. Skyt samme ladninga over en annen kronograf som du setter opp på sia av din egen. Bør jo ikke bli de store avvik. Viser din stadig minder fart, kan du jo du fatte mistanke.
  5. Det er helt sikkert mye som kunne ha vært bedre med politiets arbeid. Det sammen kan man si om helsevesenet, ligningskontoret og alt mulig. Det er imidlertid ikke politiet som vedtar lover og bestemmer politikken i dette landet. De prøver etter evne å handheve et regelverk - som de selvsagt har uttalt seg om i diverse høringer m.m. Det er imidlertid lite erfaring som tilsier at det nytter å skyte på pianisten - les: politiet i slike saker. De kommer likevell aldri til å foreslå en mer liberal våpenlov, eller starte en mer liberal praksis. Det er her jeg mener argumentet med å være seriøs må komme inn. Bruk ikke energi på å angripe en part som ikke får gjort noe med problemet. For å si det med Henry Kissinger: don`t waste time with the middel man!! Begynn en lobbyvirksomhet mot de du stemmer på ved valget, og som lever av at du liker dem. Start lokalt og arbeid dere inn mot hovedstaden. Politikerne har faktisk ofte en forbausende god evne til å ha øret mot bakken og oppfatte meningsstrømninger. Politikerene trenger slett ikke å være uenig med oss, de trenger imidlertid å høre at vi er mange og vite hva vi vil!!! Pøs på med argumenter omkring hobby, arbeidsplasser, livkvalitet m.m.
  6. Godt å se at det er engasjement i denne saken! Trodde løpet var kjørt, og alle lagt seg til ro. 6 våpen til all jakt for en aktiv jeger som driver sin hobby året rundt? Det er jo det samme som om kystens befolkning bare skulle få ha 6 garn totalt. Ville sikkert kunne argumenteres for det også. Huff. Jeg har ikke lest hele tråden her - den begynner jo å bli ganske lang - men, jeg ser at dere har startet litt lobbyvirksomhet, med brev til patiene. Hvor står Senterpartiet i denne saken?? Er de tilskrevet av noen av dere? Skal de ivareta oss på bygdene, så bør de kanskje ikke ta i fra oss hobbyen vår, sånn rett før valget.
  7. Ville valgt å kjøpe en brukt Sako Vixen i .222 Rem. Fyller alle formål til jakt og er snerten, lett og presis. Bruk resten av pengene dine til optikk. Senere kan du jo pipe den om etter hjertens lyst.
  8. Jeg er litt overrasket over at det føres en diskusjon om hvorvidt hodeskudd er en god måte å felle en elg på. Jeg kikket litt på det hansendelux skriver og synes det også summerer opp min erfaring: "Med min snevre erfaring hva gjelder jakt, så har man ofte "sluppet skuddet" mentalt rett før skuddet går. Er man på jakt tar man en kalkulert risiko hver gang man trekker av. Dyret kan endre retning, en kvist kan komme i veien som man ikke har sett osv. Det gjelder, som andre nevner, å ha så store marginer som mulig." Det er til en viss grad mulig å forutse en elgs bevegelser, feks når den traver og forflytter seg, faktisk lettere enn flere andre byttedyr. Den har nå en tendens til å "gli" ganske jamt i terrenget. Det skytes en masse elg i bevegelse hver år, uten at jeg tror det er grunn til så alt for mange skadeskytinger. Men å forutberegne hodebevegelsen til et dyr, det gir ikke jeg meg ut på! Disse bevegelsene er mye raskere enn skytterens beslutningsevne. Det gamle "kjøttspareskuddet" var jo nakkeskuddet, og ikke hodeskuddet. Jeg bruker det ikke selv som førsteskudd, men kjenner flere som gjør det. Det er også som å treffe en "fyrstikkeske", men den beveger seg i alle fall ikke i tillegg helt uberegnelig.
  9. Leser: De som har skutt et dyr vet alt, så avtar det etterhvert ------- Føler meg ikke helt truffet av å skulle vite alt. Må være at det har avtatt, da
  10. Hvor høgt opp i pris må en før det finnes noe hvor en kan koble opp en laptop - eventuelt ta ut info fra kronografen på en minnestikk?
  11. Må bare si meg enig i at det ikke alltid blir de ødeleggelsene man forventer, og at det er nesten umulig å tippe resultatet av skuddet slik sett. Har siden tidlig på 80-tallet jaktet elg med en .300 Win Mag og en .375 H&H. .300en lader jeg med 200 grains Nosler part. foran 75 grains MRP. Her forsøker jeg alltid å skyte bak bogen på sideskudd, særlig på korte hold. Det blir imidlertid fra tid til annen noen "uforklarlige" virkninger med nokså mye blodslått kjøtt på sidene og innom bogen. Elgene har dødd fort, men tegner ikke alltid godt. Derfor har en lett for å skyte en gang til. .375 H&H lader jeg med 300 grains Nosler til rett under 750 meter. (en litt grov 9.3?) Denne setter jeg gjerne rett i bogen. Skjelden vært noe blodslått kjøtt etter den. Nesten som om elgen har vært drillet hull i med 1" borr. Stor sett knall og fall og klar tegning på skuddet. Blir skjelden mer enn et skudd. Her ligger etter min mening en forskjell som er lett å glemme. To (eller flere) skudd fra et mellomkaliber - kontra ofte et skudd fra et grovere kaliber. Over tid blir det forskjell av slikt. Ellers er jeg tilbøyelig til å være enig med dem som sier at det ikke går an å drepe en elg uten å ødelegge noe på den!
  12. Ser av nic´et ditt "Silencer" at du sikkert har det som skal til for å jakte rein i Nord-Norge! Det er en del som driver den sporten, og de har det samme valgspråket som deg; "kill´em silently". Ikke la deg avskrekke av at folk er litt negative til ditt initiativ. Beklager, kunne ikke dy meg!!!
  13. Den Carl Zeissen mener jeg å kjenne igjen som den samme som svensk politi har hatt i alle år. God kikkert, men er ikke den produsert i gamle DDR? Leicaen, derimot.....hvilken perle! Kan ikke være noe å lure på for trådstarteren, dette er jo den perfekte lette jaktkikkert. At det er svenske kroner vi snakker om gjør jo ikke saken dårligere heller. Hmmmmm,.....kanskje jeg egentlig MÅ ha en til kikkert?
  14. Selges det virkelig 7x42 Swarovski fra forsvaret for kr 1000.-på auksjon???? Er vel for sent ute, men like vel - har du noen adresse på auksjonsforretningen?
×
×
  • Create New...