Jump to content

remington700

Members
 • Content Count

  105
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

8 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Har selv en ATS 65 med 20-60 og er overall veldig fornøyd. Men synsfeltet er noe lite etter min smak og jeg lurer på om jeg burde gått for 25-50. Samtidig leser jeg at den også har sine ulemper og kyndige folk anbefaler 20-60 for ren observasjon som er det min brukes til. Andre elsker 25-50. Noen eiere av Swaro ATS som har prøvd begge okularene og har preferanser?
 2. Se på Natur og fritid sine Prostaff 5 modeller. Jeg har hatt 60mm utgaven med 30x okular og den er god. Stort synsfelt og skarp ift pris. Koster rundt 3500 m/ okular. Jeg synes 30x er en passe forstørrelse til teleskop med 60/65mm objektiv, noe mer blir fort mørkt uten at man ser noe særlig mer. Unntaket er selvsagt de dyre 65mm skopene, men de koster 15-20k+.
 3. 168 SMK er kanskje ikke verdens beste langholdskule, men dæven så bra den går på kortere avstander. Faktisk den letteste kula å få til å gå godt jeg har prøvd, den driter fullstendig i alt som heter kruttladning osv. Har hørt erfarne folk si at hvis ikke rifla skyter godt med 168 SMK er det noe galt med rifla..
 4. Vil bare gi fleskebacon creds for svarene han gir her i tråden. Det er klasseforskjell i forhold til enkelte andre innlegg her.
 5. Blir bra det. Hvordan liker du børsa hittil?
 6. Dette er en mulighet jeg ser mer og mer på. Kjøpe et kvalitets-luftgevær og få trent i garasjen hjemme daglig. Noen som har erfaring med hvor mye slik skyting faktisk er overførbart til skyting med sentertent? Eller blir man primært god til å skyte luftgevær? Mulig jeg spør dumt nå, og sorry for OT...
 7. Takk for svar folkens! Får gå litt ekstra i tenkeboksen på om dette er verdt det eller ikke.
 8. Du har selvsagt rett. Skjefteskruene var det ja. Her blingset jeg litt...
 9. Driver og ser på ombyggingssett for 22lr til Saueren min. Ser jo unektelig fristende ut. Men til dere som har det, hvor ofte gidder dere å skifte fra 6,5 til 22LR? Jeg ser jo at det i praksis ikke er noe vanskelig eller tidkrevende bytte. Samtidig tenker jeg med meg selv at det fort kan bli litt sånn "jeg tar heller bare CZen min med meg istedet for å bytte til 22lr og så tilbake til 6,5 når jeg skal skyte det til helgen". Jeg skyter ikke spesielt mye verken med 22lr eller 6,5, men jeg skyter mer med førstnevnte, og synes tanken på å skyte 22lr med hovedbørsa mi frister... Oppfølgingsspørsmål til kloke hoder, hvor kilen er STRen egentlig på moment på pipa? Si at jeg bytter pipe til et annet kaliber eller forsåvidt det fremtidige 22lr settet. Må jeg forvente å fintune frem og tilbake med ulike moment? Folk på banen jeg har snakket med hinter til at dette ikke er noe problem, du stiller til et gitt moment som funker 99.9%. Men kjekt med flere erfaringer.
 10. De tallene sier jo at det er MINST like mange vådeskudd når det ikke er permanent bevæpning. Våpnene ble ladd og tømt kontunuerlig så lenge det var midl. bevæpning . Altså flere ganger hver eneste dag per tjenesteperson. Uansett er det liten tvil om at enkelte (28 vådeskud blant x antall titusen tømminger er riktignok ikke veldig mye, selv om ett er ett for mye) i politiet burde vært plassert bak skrivebordet og ikke ute i felten med skarpe våpen. Jeg har en ikke ubetydelig Forsvarsbakgrunn, og har trent mye med ulike avdelinger i Forsvaret og politiet opp gjennom. Både de dårligste OG de beste våpenbehandlerne og skytterne jeg har sett i denne sammenheng har vært politiansatte. Faktum er uansett at de fleste i politiet håndterer våpen på en god måte, det er bare synd at noen idioter ødelegger inntrykket. Mer trening og bedre seleksjon er uten tvil veien å gå.
 11. Generelle tanker/innspill etter å ha lest gjennom tråden: -Politiet i UK er ikke ubevæpnet. Noen er det, mens andre er det ikke. De har en slags hybridløsning -Ja, politiet i Sverige skyter mer enn norsk politi, men Finland (som også har generell bevæpn) gjør det ikke -Eksempelet nevnt over her med psykotisk mann med kniv/øks er meget godt. Kniv generelt tenker ikke den vanlige mann i gata så mye på. Pepper/batong i møte med kniv er ikke tilstrekkelig. Politiet skal ikke fekte på 1-2 meters hold med en knivangriper, pepper har også en begrenset rekkeviddde som gjør at en knivmann vil være alt for nærme og ha overtatt initiativet. Personer i tung rus og psykose reagerer heller ikke nødvendigvis på pepper, hvertfall ikke før han har rukket å kjøre kniven i politimannen. Nå blir riktinok alltid politiet bevæpnet hvis det er snakk om kniv, og godt er det. Det er mer de akutte hendelsene som oppstår når betjentene er inne i en aktuell leilighet feks som er skumle. Men det er klart det er lett for folk som ikke kjenner politibetjenter eller har noen i nær familie å tenke at "det ikke er så farlig, de har jo selv valgt jobben" -Morsomt med bastante uttalelser om konkrete hendelser som forståsegpåere mener "åpenbart ble håndtert feil". Men sånn er jo folk, jeg er også verdensmester i fotball når jeg sitter i sofaen og ser på TV
 12. Tillater meg å bringe denne tråden opp igjen. Har du fått skikk på PRFen? Sonderer terrenget mtp avstandsmåler nå, og ser at folk rapporterer det samme om den nye Sig 2000 måleren. Er dette vanlig, at laseren rett og slett blir dårligere over tid?
 13. Takk M67, da slipper jeg å bekymre meg for det. Å necke opp 6,5-284 hylser er ikke rare jobben, så det går. Heller nok mot 284, men stresser ikke med å handle. Ja, en 180/195 Berger i høvelig fart (egentlig i 7-08 fart også) ser mildt sagt bra ut mtp vindavdrift.
 14. Virker som 284 win er meget populær der ja. Da spørs det om det ikke blir det, hvorfor finne opp kruttet på nytt. Selv om jeg fortsatt synes 280AI er sexy. Får nyte prosessen det er å velge, er jo litt av moroa det og. Ang halsdreiing, så skrives det om noe de kaller for "donut", aldri hørt om før? Er visst en slags bul som oppstår i bånn av halsen når du skyter med hylser du har necket opp. Pga ekstra messing visstnok? Og derfor dreier de halsen for å kvitte seg med overflødig messing. Kan det stemme? Det er en i så fall en prosess jeg er lite lysten på. Har kanskje blitt bortskjemt med å aldri ha ladet noe annet enn Lapua og Norma hylser rikitgnok...
 15. Lest meg litt opp på 284 win, virker som det vanskeligste er hylser. Ja, ser at mange over dammen necker opp 6,5-284 Lapua hylser, men de snakker om at man nærmest MÅ neckturne. Det ser ikke spesielt artig ut.
×
×
 • Create New...