Jump to content

Kløyvern

Members
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About Kløyvern

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg har noen venner som er veganere, og noen litt flere som er vegetarianere. Han ene kompisen min sluttet selv å møte opp på sånn veganer-nettverk, for de ble for dømmende og "vi vet vi har rett, alle andre tar feil". Greia er at en ser ikke de som er veganere og vegetarianer som ikke pusher det. Litt som jeg sa da jeg kjørte Harley, du ser den ene Harleyen som sliter med å starte, ikke de femti andre som bare suser forbi. Noen jeg har møtt har vært positive til jakt, for da lever dyret som det skal og så, bang, er det over. Noen er skeptiske til det industrialiserte landbruket (ofte etter å ha sett dokumentarer fra andre land som driver annerledes enn oss), men jeg kan forstå det. Jeg liker ikke den lange reisen veldig mange dyr i Norge har til slakteriet. Jeg liker heller ikke at besetninger øker i størrelse. Sentralisering er ikke bra for dyrevelferd. Få dyra ut på utmarksbeite mener nå jeg, og strup ned på importen av soya fra sør-amerika, for den industrien der er virkelig ødeleggende for de som bor der. Hvor mange kvadratkilometer bruker vi i andre land mon tru? Det er ikke noe galt i å spise kjøttfrie retter. Vi skal ikke mange tiårene bakover før det var veldig uvanlig med kjøtt til middag hver dag. Men jeg forstår heller ikke den der med å lage vegetarianer/veganer-retter som skal ligne på kjøtt. Da liker jeg denne boka. Her er fokuset på å lage gode retter på gode råvarer (fyren som har skrevet boka er også kjøtteter, men opptatt av at vi bruker hele dyret). Fru Stordalen kan ta seg en bolle.
 2. https://www.tv2.no/nyheter/10461605/ Litt halvhjerta unnskyldning, politiet: 'Vi mistenkte at de la ut gris som åte'. Mattilsynet: 'Det er nødvendigvis ikke ulovelig'. Spørsmålet er også om å legge ut gris som åte potensielt har så høy strafferamme at det faktisk rettferdiggjør overvåkning.
 3. Helst rustfri stål ja, synes jeg får i meg nok aluminium som det er. Men takk for tipset Jeg har bestilt den fra aliexpress, så får jeg teste den litt når den kommer.
 4. Jeg håper det er en tastefeil.
 5. Det jeg har funnet hittil har kun vært den 'nyere' modellen med plastkopp til feltflaska, og den har jeg allerede. Ønsket var noe jeg kan hive på en varmekilde for å koke opp vann. @PavaDen skal jeg sjekke ut, takk for tips. Jeg kjenner jeg er litt skeptisk til om det faktisk er rustfritt stål, men det er jo mulig å ta en sjangs.
 6. Jeg prøver å finne en rustfri kopp som passer til å ha utenpå feltflaska, jeg finner ingenting i Norge, så før jeg punger ut masse i frakt for noe slikt ville jeg bare dobbeltsjekke om det var noen her som vet om en norsk nettside eller butikk som selger noe lignende.
 7. Hvordan blir det med bryning av den swingblade'n da?
 8. @Greppe Takk for svar. @msteiro Jeg kikket litt på denne. Fin pris og så var det et merke jeg faktisk hadde hørt om. Og 500m holder i massevis til mitt bruk. Stor fare for at jeg kjøper denne ved neste lønning.
 9. Ikke våpen, men jaktrelatert: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=122222123
 10. @Greppe Hva slags måler har du? Jeg kunne tenkt meg en grei avstandsmåler selv for å øve på avstandsbedømmelsen min.
×
×
 • Create New...