Jump to content

Tjom

Members
 • Content Count

  283
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Tjom

 • Birthday June 4

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Svaret er: Nei! 140 gr er nok nedre grense
 2. Ja, jeg bruker Sordin Pro X på jakt med hagle / kombi / .270win med Hausken-demper. Da uten propper. SKal jeg gå meg "varm" så går jeg kun med propper da klokker blir for svett i lengden. Men jeg har dem gjerne med for roligere perioder.
 3. Anbefaler Sordin PRO X sammen med silikon øreplugger. Jeg kjøpte plugger for rockekonserter (Alpine Music Safe) med tre filter etter hvor mye bråk du forventer å måtte dempe. Ved å veksle mellom filtrene bruker jeg disse (alene) komfortabelt i det meste av støy, men ikke alene på banen. Komforten er SÅ mye bedre med propper av silikon og de slipper inn nok til at du kan føre litt samtale uten å måtte si hæ hele tiden slik som med engangspropper.
 4. Det er jo generelt sett to typer, en som har grove gjenger, primært for tre, som gjenges i stokken. Og denne som har fine gjenger og skal festes med mutter på baksiden. Man må bore opp da ja. Vær nøye med å finne senter på stokken og bor opp i passende vinkel slik at skruen får godt anlegg mot stokken. Er stokken kompakt inni når du deler våpenet så kan du forsenke mutteren ned i stokken med et større bor. Men pass opp for hulrom. Husk å sjekke innskytningen etter at stokken har vært av! Sist jeg hadde min av fikk jeg et dropp på 12 cm på 100 meter ved neste skyting på banen. Skal så lite til...
 5. Tror noe slikt som Øystein linket til blir løsningen din ja. Bare pass på at du ikke lager til noe som kommer borti / for nært løpet ved gjennomgående skrue eller lignende løsning. For ekstra styrke så kan du lime enten hele skruen eller mutteren på innsiden av stokken og evt. bruke Locktite gjengelås for at det ikke skal skru seg ut. Må si det er en tabbe av produsenten å lage reimfeste i skjør plastikk, hvis så er tilfellet.
 6. Investerte nettopp i Jahti jakt Supreme dress: http://www.jakthuset.no/?product=jahtijakt-supreme-set Brukte den på lørdag siden det da ble premiere på både dress og bukkejakt Den er mye bedre og lettere enn forgjengeren (som jeg hadde i 11 år!!!!), og ikke minst innsekts nettet som man kan kneppe på sammen med / istedet for hetten reddet jakta på lørdag. Det formelig drønnet med vingeslag av knott rundt meg. Justeringer kan gjøres over alt og lufting er det lett å få til. Fottøy er LaSportiva Elk Anfibio for harde turer med mye gange / mye stein ol. og neopren støvler til korte turer, vått, kaldt og lignende (Hunter Extreme med Vibram såle fra magasinet.no)
 7. Litt usikker på hva du egentlig mener er feil med det du har osv... litt mer informasjon kanskje? Mange tofoter festes i reimfestet / -skruen. Disse festes på ulike måter, men felles er at de strammes til mot stokken og eller skruen. Hvis ditt reimfeste ikke er bra, så må det ordnes før tofoten blir montert. Du kan også kjøpe spigot til Versa Pod og bedde / lime den inn i stokken. Det krever en litt tykk stokk fremme og kolliderer ofte med reimfestet slik at det må (f.eks.) gjenges inn i spigot'en istedet for stokken. Å montere spigot kan være utfordrende (må være paralell med løpet og ikke for nært løpet (HUSK: Du må ha klaring mellom løpet og montert Versa Pod, ikke bare klaring mellom spigot og løp), spesielt i plaststokker som er myke / tynne og / eller har mange hulrom. Midway er en av de som selger Versa Pod og Spigot til denne.
 8. Hmm, raysaur har gjort to enkle grep med stor virkning. 3 kg avtrekksvekt er da voldsomt. Er det standard fra fabrikk på alle?
 9. TIPS: 1) Ang. 3 gode skudd og to dårlige sisteskudd på prøven. Husk at ingen tar tiden på deg så ta ned riflen mellom skuddene og hvil armene. 2) Svær kikkert (56 mm) må høyere opp for å komme klar løp ol. Høyere sikte krever høyere annlegg bak for stabilitet og gir også mer vekt om vil vingle på toppen av rifla. Gå ned litt i størrelse og bytt ringer / montasje slik at kikkerten er akkurat klar løp / kammer eller hva den måtte være nærmest. Kommer siktet ned kommer hodet nedpå og du blir en mer stabil skytter, i teorien. 3) Det er lettest å skyte prøven med noe forstørrelse, men det er grenser. Personlig så liker jeg noe mellom 6x og 9x forstørrelse bedre enn noe som er lavere eller høyere forstørrelse. Det er noe med hva man makter å korrigere (høy forstørrelse) og at man har nok blink i siktet til å "føle" at man har litt å gå på i alle retninger uten å bomme. Sett på Zeiss'en din, men få den lavere montert og riflen vil føles mye bedre å skyte med, tror jeg.
 10. http://www.samsung.com/no/consumer/mobile/mobilephones/mobilephones/GT-B2710SSAXEE Har en slik som har vært borti vått, tørt, skittent, støvete, fuktig, damp, fall, slag, grus, sand, osv. Har to tre skraper på skjermen, men ellers er mobilen like god, og batteriet lades annenhver uke eller noe. Helt unormalt god mobil!
 11. Hva med de finske Vihtavuori N160 og N150? N160 funker fint for meg, og har brukt N150 også med hell (dog har jeg aldri ladet kuler over 150 gr). Barnes TSX og TTSX kuler har jeg hørt "drar ut støpselet" på hjorten. I år skal det prøves! Norma blyspiss og Rhino Solid Shank er prøvd med hell og lykke her vest tidligere!
 12. Enig med forrige her egentlig. Har .270win selv og lader for 6-8 kr skuddet, alt etter hvor billige kuler jeg finner. Jaktammo lader jeg med Barnes TTSX til kanskje 15-18 kr skuddet. Prøv å kjøp så gode kuler i ferdigrullet og du må ut med 25 kr/skuddet eller mer vanligvis. Fantastisk kaliber forresten!
 13. Tjom

  Hillmann kolbeforhøyer

  http://www.jaktdepotet.no/display.aspx?menuid=46 Se der, så finner du både for hagle og rifle.
 14. Har lave MAK ringer (2mm over montasjen) til salgs hvis noen trenger. MAK montasjen virker finfint på min kombi med en Aimpoint oppå (med medium ringer).
 15. Hei Foreslår å bruke en vanlig beis fra Liberon og avslutte med Finish oil (også fra Liberon). "Schafft Øl" endrer fargen men ikke så mye mer enn det... og dyrt er det for de små flaskene. http://bramaling.no/produkter/trepleieprodukter/liberon-diverse/liberon-finishing-oil-0-5-liter/ Fikk anbefalt denne fra en som brukte den jevnlig selv og det var visst en kjent, nå pensjonert skjeftemaker som sverget til den.
×
×
 • Create New...