Jump to content

ntwaidumela

Members
  • Posts

    40
  • Joined

  • Last visited

ntwaidumela's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Ser fin ut teaseren, men skal du se RÅ hjortejaktfilm skal du se denne: http://www.youtube.com/watch?v=QrAZY13zTdY
  2. Kammeret er et diskusjonsforum hvor intereserte kan utveksle meninger og diskutere forskjellige emner. Da synes jeg det blir rart når trådstarter skal diktere hva som blir sagt på denne tråden og når noen sier noe som ikke faller han i smak så blir de bedt om å slutte å prate tull osv. Langholdsjakt er et omdiskutert tema og det er god grunn til det. Som nevnt mange ganger før så er det altfor mange uberegnelige faktorer som spiller inn ved skyting på lange hold. Hvem kan feks. beregne vinden presist i ulendt skogsterreng hvor vinden gjerne blåser i alle retninger? Langholdsskyting som sport er moro og det er på skytebanen denne sporten hører hjemme på lik linje med skyting på løpende elg som det blir nevnt i tråden. Vi må ikke glemme at det er respekten for viltet som bør gå forran alt annet når vi jakter og det innebeærer å minimere sjansen for skadeskyting. Den beste måten å redusere sjansen for skadeskyting er å la være å skyte på lange hold og ikke skyte på dyr i bevegelse. Disse to faktorene er godt dokumentert. Og ja da, det finnes gode langholdsskyttere som behersker både utstyret sitt og lange hold, men det er fortsatt ikke grunn god nok til å begynne å skyte på levende dyr på lengst mulig avstand i mine øyne. I Norge har vi faktisk veldig god jaktmoral i forhold til mange andre steder i verden og derfor vil nok aldri denne jaktformen få noen bred aksept her på berget. For de som har reist litt rundt i verden og jaktet så er det dessverre svært dårlige holdninger og lite respekt for viltet mange steder. Selv om det er akseptert med langholdsjakt mange av disse stedene så betyr ikke det at det er ok av den grunn. Der bryr de seg rett og slett ikke om viltet, men bare om kunden blir fornøyd og om de får pengene sine for jakten. Når dette er sagt så finnes det jaktformer som er mye værre enn langholdsjakt med hensyn til skadeskyting og det er drivjakt. Hvor mange dyr blir ikke skadeskutt på denne måten og mange steder i Europa gidder de ikke engang gå ettersøk. Vel, dette er en helt annen diskusjon...
  3. Jakka som Clausen og Brenne bruker heter Hitra Hoodie
  4. Da har villmannen endelig fått seg kjøtt i gryta Se: http://www.envillmann.no/dagbok/
  5. Clausen har lagt ut en konkuranse til de som skyter største bukken, tyngste reven og tyngste tiuren og det er premier verdt mer enn 40.000 kr. Dette må være noe for oss ivrige jegere på kammeret:) Les mer om konkuransen her: http://blogg.jaktogdvd.no/
  6. Bestilte den nye Revejaktfilmen til Clausen igår og har nå hatt geleden av å se den. En utrolig spennende og lærerik film som tar for seg de fleste måter å jakt rev på. Selv om den ikke står som noe alternativ i avstemningen så kommer den høyt opp på lista mi over de beste filmene til Clausen. Anbefales!!
  7. I skogsfuglens rike 2 står ikke tilbake for noen av de andre skogsfuglfilmene til Clausen. Likte filmen Elgjakt også, gøy å se Fjeldskogen i aksjon med børse og kniv. Har aldri sett noen vomme ut en elg like raskt som han.
  8. Denne tråden heter Beste jaktfilm? og av Norske filmer synes jeg filmene til Clausen stiller i en egen klasse. Gleder meg til fremtidige produskjsoner. Stå på videre Kristoffer!
  9. Gleder meg stoort til I skogsfuglens rike 2 og Revejaktfilmen...
  10. bare se i Varmland i Sverige, et elgjaktlag med kvote på 76 dyr skøyt 6 dyr i høst og så tilsammen 14 dyr under hele jakten. Ulven så de flere ganger under jakten.
  11. br reflex demperen demper meget bra, men den er litt tung.
  12. hvis du fryser på bena kan du ta en jerven duk med telys inne i duken, det varmer godt. husk å bruke en slik gravlys variant så tar det ikke fyr...
  13. Har ventet lenge på Rådyrjakt 2 fra Kristoffer Clausen og igår kom den i posten Har rukket å sett den to ganger allerede og må bare få sagt at dette er en av de beste filmene han har laget. Knall fin filming, spennende jakting og jeg likte godt sporet med tips og råd. I tillegg ser trailerene til den nye elgfilmen og I skogfuglens rike 2 lovende ut, synd vi må vente til april for disse.
×
×
  • Create New...