Jump to content

store bjørn

Members
  • Posts

    111
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by store bjørn

  1. Fikk Nitecore EC25 i posten utrolig liten å bra med lys. Bra jakt/tur lykt som passer i jakke lommen.
  2. Parkerte bilen å gikk ut for å ta ut div våpen og div duppeditter...Mens kammeraten styrte noe veldig med å ta på seg klærl, tok jeg en kikk med Leupold kikkerten som fungerer veldig bra i fullmåne å snø på marka. kikkert meg rundt å fikk se en rev, noe som førte til at jakta kunne bli vellykket. Denne stakk etter mye bråk fra oss. Plaserte oss rundt åte å ventet i spenning om at reven kansje skulle komme tilbake. Etter litt venting med nydelig fullmåne å 2- ute kom den som vi har ventet på. fikk kikket lenge på reven med hånd kikkerten før jeg gikk over til noe mer spennende. Tikka m595 308 med V-max i løpet.. fikk rettet løpet mot reven å justerte på Leupolden VX-R slik at det bare var å plassere fingern på avtrekkeren å trekke av.. Der falt reven i bakken å ble liggende. Nokk en fantastisk jakt...
  3. Når det gjelder jakt på gaupe. Må man ha lisens eller storviltprøven for å gå på gaupejakt. Etter å ha lest på sidene til DN forstår jeg at jeg kan jakte med hagle uten lisens å uten storviltprøven... Er dette riktig.
  4. Holdbarhet: Kjøtt: Viltkjøtt er magert, og tåler derfor relativt lang tids opphold i fryseboksen. Hjort, elg, rådyr og villrein: 1 år. Villsvin: 6-9 måneder. Viltkarbonade: 3-6 måneder. Pateer/posteier: 6 måneder. Ryper: over 1 år Skogsfugl: over 1 år And: 4-6 måneder. Duer, fasan: når hel. 3-4 måneder for fileter i plast. Sjøfugl: 3 måneder. All vill fugl bør fryses med hel med fjær. Dette beskytter kjøttet. Også sjøfugl kan med fordel fryses runde.
  5. Jeg bor i brønnøysund også så det er sikkert samma kråka.
  6. At kråka ikke har vinterdrakt veit e, ble litt feil formulert.
  7. Helt hvit er den ikke men et avik trur jeg at det er siden jeg ikke har sett en før....
  8. Hadde en kråke som nesten var hvit på besøk.Den var litt svart på hodet ellers var den nesten i full vinter drakt. Er dette en skjelden "Albino" eller er det normalt ..
  9. fikk glassblåst å blånert hagel løpet å låskassen til P.I.Jacobsen pris med frakt 1400
  10. Go Jul t dokker all. Håper på ett godt jakt år i 2011.
  11. Har en cylinder lignende sak i hagla mi. Tar jeg ut denne blir det merkbart mere rekyl. siden jeg har ett tungt løp på hagle er sikkert denne med på å balansere våpenet. Dette med å dempe rekylen i rifla med vekt i kolben har jeg trua på. ikke med noe veskebasert kammer...
  12. http://www.theopticzone.com/default.asp ... il&id=1131 Kjøp her. billig å raskt frakt.
  13. Hvem selger Rekyldemper som har gjenger 14-1,5 samma som A-tec. slik at jeg kan skru den rett på å slipper mye mikk makk..
  14. Min Tikka M595 Har brukt den siden 97 å er veldig fornøyd.
  15. Hvilken kaliber er det du har? På min kal 10 har jeg funnet ut at man ikke skal bruke for groft hagel. (kommer an på ka du skal jakt) med lagt løp og full shoke blir det ganske liten spredning. beste erfaringa er å kjøpe noen typer amo å prøv på en skive. Har brukt den mye å er kjempe fornøyd. Brukes mest på gås, rådyr,rev å div. har også jaktet hare med den, å har skutt mange på lange hold uten problem.
  16. ke du treng å vita. har samma. Trenger du manual? har en jeg kan sende på mail.
  17. Har vært bruker av aimpoint i lang tid å stor trives med det. har brukt det på elg,rådyr,rev og på seljakt uten problemer. Men skal man skyte på lange avstand 150-> så er det bedre presisjon med kikkertsikte som har forstørrelse... Men har skutt sel på lange avstander med aimpointen uten problem å det er en liten blink. Men smaken e som baken, den e delt i to... Prøv aimpointen, kansje du bi fornøyd.
  18. Da var jakta før 2010 nesten ferdig. Blir sikkert noen helger senere og, siden at kvoten ikke er tatt. fikk bere to av fem elger grunnet for fint vær.. fikk ikke elgen fram på post eller i åpent terreng. Kongen sto å tryket i skogen så det var ikke lett. eneste lyden i skogen va musa som travet forbi. Tre jakt kamerater står å prat Nydelig vær tidelig på dagen Snakker om utsikt på posten Ung oksen som jeg felte er kommet på hytta Hera studerer elgen Kjøttet er kommet i hus. som jeg har partert, pakket å merket. etter endt mørning. kjøttdeig,surret steik,ytrefilet,entrecote,grytekjøtt å småsteik.
  19. Det startet med Elgjakta tidlig på 90 tallet i trøndelga. Var med som driver i ung alder, å det var jo svært spenende. Så kom dagen i 97, første jakt dag med ny børse (tikka m595) plassert på en "bra" post. Posteran var på plass å driveran begynte å gå mot påsteran. Det ble anonsert på radioen at det var dyr opservert i terrenget, å hvilepuls ble høy å mange tanker kommer i hode på en nybegynner. Etter mye stilhet begynte det å brake oppe i skråninga Herregud tenkt e no kjæm elgen, å riktig nokk der sto dyret. Ett ungt dyr med sykkel styret på hode. Så løp det mange tanker rundt i hodet. Er det rett dyr,e sikringa på,en ka med holdet. Stopp ropa e, å pulsen e no på den høyeste når e ha lagt meg med for å sikte... Pang der smalt det. å jeg hoppet opp å ladet på nytt, etter noen sekunder som varte i dager, datt elgen i bakken... puhh Ble en topp jakt med elg på første dagen å første drivet. Har ikke den samme pulsen lenger etter mange år på elgjakta, men mere kontrolert å avslappet. Man skal nyte jakta og opplevelsan..
  20. Trur ikke at det følger med, siden det ikke sto noe om det i teksten. Hvis det ikke følger med, hvilken type, str kan jeg bruke..
  21. Har bestilt meg nikon d 3000 til hobby familie kamera .med 18-55 og 55-200 linser. Hvordan er det med lens hood, hvilken type kan jeg bruke str osv. Har jeg bruk for det i det hele tatt.. Har ikke brukt speilrefleks kamera så jeg er litt grønn på det området..
  22. http://www.villmarksmessa.no/ Å jeg skal så ved pressbanen "leirduesti" Som er ny i år..
  23. Etter det jeg har sett å hørt trur jeg ikke at dæm har noe fornuftig å komme med i diskusjonen her på forumet. Svarene dæm vil kom med er sikkert like idiotisk som "videoen" på youtub Men det er sikkert mange som har løst å sei dæm noen ord ..
×
×
  • Create New...