Jump to content

Aleks

Members
  • Posts

    19
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Aleks

  1. Jeg har forsket litt på tunge kuler til min Shadow. Hovedsakelig med 320 krutt. Nå trives jeg godt uten tanken på at ammoen min ikke holder mål i praktisk, så jeg liker å ligge litt høyere enn strengt tatt nødvendig. Jeg putter 3,2 grain med 320 bak mine frontier 147 gr kuler, som settes på 29,4 mm og det gir en faktor på ca 130-135. Regner med kulevekt på 145 siden den varierer litt på Frontier kulene. Nå er ikke det mye lavere enn det fabrikkammo ligger på, men rekylen fra et raskt krutt kombinert med ei tung kule gir en veldig kontrollerbar og behagelig rekyl. Pressisjonen er helt grei til praktisk.
  2. Jeg kunne tenke meg en skikkelig glossy rødfarge. Amerikanerne pleier å kalle det candy red. Jeg har kikket på fargeoversiktene, men klarer ikke helt å tyde det jeg ser... Har duracote noe slikt?
  3. Det finnes en open revolver i eie hos ett av medlemmene i dette forumet. 8 skudds S&W i .357 med moonclips, comp. og aimpoint. Knalltøff! Han kaller seg vel 625 tror jeg. Svoren revolver skytter, som gleder seg over alt som er en tanke sært
  4. Det bør ikke være noe problem. Har du GPS er koordinatene Bredde: 59° 50' 33" Lengde: 10° 22' 47" Mangler du slikt nymotens dill kan du prøve denne veibeskrivelsen: Km Beskrivelse 0.0 Start Statoil E-18 i Asker 0.0 Ta første avkjøring i rundkjøringen og fortsett på RV167 0.2 Ta andre avkjøring i rundkjøringen og fortsett på Knud Askers vei 0.4 Ta første avkjøring i rundkjøringen og fortsett på Knud Askers vei 0.7 Ta tredje avkjøring i rundkjøringen og fortsett på Kirkeveien 1.0 Sving til høyre på Semsveien 2.8 Ta tredje avkjøring i rundkjøringen og fortsett på Solliveien 5.5 Stopp Olledalen Skytesenter http://maps.google.com/maps?f=d&source=s_d&saddr=59.833133,10.438943&daddr=Olledalen+Skytesenter&hl=en&geocode=%3BFdwskQMdl12eACFgILlhqj3nQA&mra=me&mrcr=0&mrsp=0&sz=15&sll=59.832999,10.439157&sspn=0.009101,0.027637&ie=UTF8&ll=59.841107,10.407314&spn=0.036394,0.11055&z=13 Velkommen skal dere være!
  5. En enkelt praktisk skytters tanker: Selv fikk jeg brevet i den digitale postkassen min i går kveld. Ærlighet varer lengst sies det, så jeg må ærlig innrømme at overraskelsen slo meg lett i fjeset da jeg fant "norrøn linken" til våre venner i POD nedskrevet i et offisielt dokument fra et statlig direktorat. Klanderverdig er et ord jeg kan tenke meg å ta i bruk i denne sammenhengen. Men selv om jeg ser at enkelte føler seg både krenket, og støtt av denne koblingen (noe jeg ikke helt ser nødvendigheten i å blåse opp og ut av proporsjoner) er jo dette i mine øyne av liten betydning i brevet. La oss vektlegge det som er av stor betydning her! Ikke såre følelser for hva offentlige tjenestemenn beklageligvis har kommet til å lire av seg, men hva disse punktene kan bety for sporten vår. De fokuserer på enkelte forhold rundt vårt kjære forbund og dets medlemmer som i beste fall kan ansees som tvilsomme i POD's øyne. Dette forstår jeg! Forholdene de setter søkelyset på er lite redegjort for i mange tilfeller, og kan bunne ut i dårlig kommunikasjon rundt de gjellende regelverk, og tolkninger av disse. Hva gjelder lite egnede våpen til hver enkelt gren innenfor skytesporten kan jeg ikke se andre enn nettopp POD som har evne og mulighet til påvirkning av dette. Jeg husker at jeg ble lett overasket da jeg med min første godkjente søknad i hånd kunne gå ut å kjøpe hva det skulle være innenfor relativt lite spesifikke rammer. Egnet eller ikke egnet. Jeg vet med sikkerhet at flere skytterkolleger bruker sine lovlig ervervede våpen i både to og tre grener, med og uten godkjente modifikasjoner. I enkelte tilfeller langt utenfor både retningslinjer og hva som ansees som egnet. Dette er jo en av de viktige punktene i brevet fra POD. Det blir i den omtalte videoen brukt våpen som om de er registrert som jaktvåpen er godt utenfor gjellende regelverk. Dette er det etter min mening ikke tvil om at POD kan ta tak i. Men det virker ikke på meg som om de har noe annet enn spekulasjoner å basere dette på. Slike ting må organisasjonen uansett ta alvorlig om vi ønsker en fremtidig god dialog med direktoratet. Dette er vel en av grunnene til at praktisk hagle er en gren vi må få sett litt nærmere på. Selv har jeg nylig søkt om og anskaffet en hagle til bruk i praktisk, og meldte meg spent på mitt første stevne nå i sommer. Det ble ikke stilt spørsmål rundt om dette var en "godkjent gren" innenfor NFPS. Kommentarene fra tjenestemannen bak skranken var vel heller i retning: Kos deg! Det der høres artig ut. Nok et viktig punkt. Jeg syns vi skal vektlegge å få oppklart noen av disse forholdene i samarbeid med POD. (i den grad vi har et valg om vi ønsker å fremdeles kunne utøve sporten vår) Kritikk av dem tror jeg neppe fører frem i noen sammenheng. Men et lite spørsmål sitter jeg jo igjen med. Hva skjedde med tidsfristen fra POD? Jeg er sikker på at forbundet ønsker og gjør det beste for oss alle i denne saken. Aleks Skuffet nybakt hagleeier
  6. Jeg har jobbet litt med P5 til 9mm. Det er et veldig kjapt krutt, og jeg fikk litt trøbbel med matingen. Trykket øker noe veldig, så jeg slet også med å holde faktor uten å få for høyt trykk. Tror jeg ville vært litt forsiktig med de kulene i en 9mm med det trykket bak. .38 kuler er en anelse større enn 9mm. (9 er .355-356 mens .38 er .356-.357) Med N340/N350 vil ikke det utgjøre den store forskjellen, mens med et så hurtig krutt som P5 leker du nok fort med en overlading. Men det skal gå greit å lade .38 med det. Prøv deg med 3,5-4 grains, og jobb deg oppover derfra. Tror du kan få noen ganske friske og artige skudd med P5.
  7. Aleks

    Rottweil

    Winge selger Rotweil Brenneke Slugs i hvertfall.
  8. Aleks

    choke til slugs

    Etter å ha kjøpt en pakke med Brenneke hos Winge, tror jeg nok ikke jeg gidder å kjøpe mer sånt ferdigladet. Fikk et tips som hørtes ganske fornuftig ut av en "kalibernerd" i klubben: Pelle ut haglet av leirdueskudd, og dytte i selvstøpte slugs. Bly har jeg bra tilgang på, og med den prisen man må betale for ferdige slugs er det vel verdt tiden det tar. 20 kroner skuddet er dårlig egnet til praktisk! Men så vidt jeg kan se er det liten tilgang på støpetenger til rifla slugs... Så da kommer spørsmålet igjen: Choke?
  9. Om du søker i Asker og Bærum krever politiet et ekstra skjema som skal fylles ut av klubben. Dette gjelder for hver eneste søknad du leverer, selv om det er flere samtidig. Her vil det selvfølgelig være et problem om klubben ikke kjenner deg. Jeg vet ikke om det er flere som krever noe lignende, men i Ski (hvor jeg bor nå) var ikke dette et tema i det heletatt.
  10. Aleks

    choke til slugs

    Planlegger å skyte praktisk med hagla. En Rem 870 Express. Det vil bli noe skyting med slugs, og jeg har bare 1/2 choke til hagla. Hører så mye rundt omkring, men jeg regner med at det annbefales å bruke en annen enn det til slugs. Denne kanskje? http://www.midwaynorge.com/apps/eproductpage.exe/showproduct?SaleItemID=824898
  11. Skal ikke være noe problem det. Jeg har nylig kjøpt en Rem. 870 som jeg tenkte å bruke i praktisk, og så langt jeg ser er det ikke store forskjellen på de to. Selv skyter jeg i Asker og Hokksund, men bor i Ski kommune. Vi arrangerer praktisk kurs nå i helgen i Asker, og har plasser igjen...
  12. Konge! Da pakker jeg bilen for hagleskyting nå, og kommer opp på myrespiten i 6 tiden i dag.
  13. Noen som tenker seg en tur opp i morgen? Hagla er på plass, og jeg må innrømme at jeg er mer enn vanlig skytekåt...
  14. Det er ikke alvorligheten av feilen det går på her. Det tar heller ikke meg mer enn 30 sek. å fikse dette problemet for hver gang det skjer. Men så er det heller ikke det vi diskuterer! Saken her er at XXL har oppført seg klanderverdig ovenfor en helt legitim klage fra en kunde, og selv etter 5 forsøk på å rydde opp i problemet ikke klarer å få løst det. Hvorpå kunden får flåsete tullprat fra en av kjedens representanter på et forum i ettertid? Jeg tviler på om noen i XXL ledelsen står bak dine uttalelser i denne tråden, men alikevel ville jeg nok vært svært forsiktig med å blande dine personlige meninger og evne til å uttale deg med arbeid på den måten du her gjør. Da oppfordrer jeg deg til å skyte neste stevne uten baksikte. Lykke til.
  15. Pluto: Hvis bilen din bryter sammen på vei til jobb; vasker du den før du leverer den på verksted? Jeg syns at du som uttalt XXL representant skal holde deg langt over å komme med sånne flåsete kommentarer! Om vi her inne var lett missfornøyd med XXL fra før av tviler jeg på om butikken står høyere i kurs etter sånne uttalelser. Som min klubbkollega skrev: Dere har fått 5 forsøk på å fikse feilen med det løse baksiktet. Etter kjøpsloven er vi da virkelig berettiget til å heve kjøpet etter 3 forsøk. Jeg syns vi har vært mer enn tolvmodige med dere i denne saken. For en klubb er innkjøp av klubbvåpen en merkbar utgift, og med denne har vi jaggu ikke fått mye valuta for pengene. Den har sikkert vært dobbelt så mange dager i deres "servicesystem" som i våre hender. For å være helt ærlig syns jeg du burde hold deg langt unna å ta opp akkurat denne klagesaken i denne tråden hvis du ønsker at butikken du jobber i skal beholde noen som helst grad av kredibilitet. Det er på ingen måte noen tvil om at her har XXL og/eller deres børsemakere gjort en håpløs brøler. Aleks
  16. Jeg tenkte meg opp en tur. Venter på hagle, men jeg tviler på at den kommer før det... Så da blir det vel pistol, men jeg vil gjerne få kikket litt på hagla hvis du har den med.
×
×
  • Create New...