Jump to content

Petit basset griffon vendeen ARES


Ranger

Recommended Posts

  • Replies 219
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Da er Ares sin 3. Nyttårsaften overstått - med glans! :D

 

Han var veldig nysgjerrig da det begynte å smelle litt hist og pist i kveldinga, men så gadd han ikke bry seg nå særlig mer. Siden jeg hadde guttungen her så skulle vi ut og smelle litt sjøl, og da ble han installert på kjøkkenet i kurven sin, med radioen på litt volum. Da vi kom inn etter en halvtime ute, så lå han og sov i kurven sin. :D

 

Godt Nyttår til alle petit-venner!

Link to comment
Share on other sites

Tenkte jeg skulle liste opp litt info og regler her og i de neste innleggene om utstillinger, drevprøver og championat. Det finnes alle mulige og umulige forkortelser i Store Bokstaver som man til stadighet får spørsmål om. :) Det blir de grove detaljene - reglene i sin helhet er tykkere lefser som kan lastes ned på nettet. Hvis det har sneket seg inn feil noen sted - send meg en PM! :D

Starter først med:

 

UTSTILLING

 

Renrasede hunder kan stille på utstilling og få kvaliteten bedømt og vurdert opp mot andre hunder i samme rase som deltar i samme utstilling.

 

Hannhunder og tisper bedømmes hver for seg og hundene er delt inn i forskjellige klasser,

etter alder eller tidligere resultater, og bedømmelsen foregår etter denne rekkefølgen:

Juniorklasse (JK) - er for hunder fra 9 mnd. til dagen før fylte 18 mnd.

Unghundklasse (UK) - for hunder fra 15 mnd. til dagen før fylte 24 mnd.

Åpen klasse (AK) - for hunder fra 15 mnd. og oppover.

Brukshundklasse (BK) - for hunder fra 15 mnd. og oppover, som har brukspremiering, feks fra jaktprøve.

Championklasse (CHK) – obligatorisk for NUCH, andre nasjonale og internasjonale championer kan også delta her.

Veteranklasse (VETK) - for hunder fra 7 år og oppover.

 

Som man ser så er det mulig å velge i mange klasser for en hund som er 15 måneder! Dette blir en skjønnsmessig vurdering for hver enkelt, men en hund i Junior- eller Unghundklasse vil vanligvis dømmes med litt mildere øyne på oppførselen i ringen, enn om den stiller i AK eller BK.

 

 

Premiegrader og sløyfefarger:

Første runde i ringen skal hunden bedømmes i Kvalitet, dvs den konkurrerer ikke med andre, den bedømmes eksteriørmessig i forhold til rasestandard. Premiegradene i kvalitet etterfølges gjerne av forkortelsen KVAL (feks 1.KVAL).

 

1.premie i kvalitetsklasse (rød):

Typisk, i alt vesentlig riktig bygget hund, hvis fortrinn er så påtagelige og hvis feil er så uvesentlige, at den kan sies å være en meget god representant for sin rase.

 

2.premie i kvalitetsklasse (blå):

Hund av god type og bygning, hvis eksteriørfeil ikke er mer fremtredende enn at den kan sies å være en god representant for sin rase.

 

3.premie i kvalitetsklasse (gul):

Hund av godtagbar type, hvis eksteriørfeil ikke er av en slik art at den kan sies å være en dårlig representant for sin rase.

 

0.premie (grå):

Kan tildeles hunder som har diskvalifiserende anatomiske, typologiske eller psykiske feil (herunder aggressive hunder og hunder som biter). Hannhund som ikke har normale testikler på normal plass, skal tildeles 0.premie, selv om det fremlegges veterinærattest på at testiklene er fjernet grunnet sykdom.

Hunder som 3 ganger for forskjellige dommere får 0.premie pga. testikkelmangel eller gemytt gis utstillingsforbud.

 

K.I.P. (kan ikke premieres) (brun):

Betegner at dommeren ikke kan avgjøre hvilken premiegrad hunden fortjener. Betegnelsen kan bare brukes om hund som, i bedømmelsesøyeblikket, er i en slik tilstand at dommeren ikke kan danne seg en sikker oppfatning av dens kvalitet.

 

Hederspremie (HP) (fiolett):

Tildeles særdeles gode juniorer, unghunder og veteraner.

 

 

Cert og Ck

 

Certifikat/CK (Championkvalitet) (Nasjonalfarget/Rosa):

Innstilling til nasjonalt championat. Helt igjennom typisk, og i alt vesentlig riktig bygget hund, med så tydelig fortrinn og så uvesentlige feil at den kan stilles opp som et mål for oppdretterens arbeid. CK har samme definisjon som Certifikat og virker automatisk som Reserve-Certifikat.

 

 

Cacib og res.Cacib

 

CACIB/Reserve CACIB (hvit/orange):

Innstilling til internasjonalt championat, kan bare utdeles på internasjonale utstillinger og bare til virkelig fremragende hunder (som oppfyller gjeldende krav til aldersbestemmelser og har registrerte aner i minst 3 ledd).

I realiteten er CACIB ensbetydende med dommerens uttalelse om at hunden er verdig til championat i hvilket som helst land - så langt dommeren kan uttale seg om dette.

 

 

Konkurranseklasse (KONK)

Her først begynner hundene å konkurrere mot hverandre.

 

Først skal alle hannhunder inn i ringen, og dommeren starter med juniorene.

Disse kvalitetsbedømmes som nevnt over, og alle som får 1.KVAL skal inn i ringen igjen til konkurranseklassen (KONK).

Hundene får en sløyfe i farge etter premiegraden. Her plasserer dommeren hundene i rekkefølge

(1.KONK-2.KONK-3.KONK og 4.KONK) og dommeren kan tildele særlig gode juniorer Hederspremie (HP) eller CK til hund av championkvalitet. CK-hundene skal konkurrere videre i beste hannhund-/tispeklasse (BHK/BTK).

 

Så er det unghundklasse (UK), etter samme prinsipp som juniorklassen.

Unghunder som tildeles CK skal konkurrere videre i beste hannhund-/tispeklasse (BHK/BTK).

 

Åpen Klasse-hundene bedømmes etter samme prinsipp som de tidligere klassene.

Åpen Klasse-hunder som tildeles CK skal konkurrere videre i beste hannhund-/tispeklasse (BHK/BTK).

 

Brukshundklasse-hundene bedømmes etter samme prinsipp som de tidligere klassene.

Brukshundklasse-hunder som tildeles CK skal konkurrere videre i beste hannhund-/tispeklasse (BHK/BTK).

 

Deretter skal championhundene inn i ringen, og de som tildeles CK skal konkurrere videre i beste hannhund-/tispeklasse (BHK/BTK). Championer tildeles ikke flere cert siden de allerede er fullcertet, de får CK istedet.

 

Veteranene plasseres etter samme prinsipp og kan få HP eller CK.

CK-veteraner skal konkurrere videre i beste hannhund-/tispeklasse (BHK/BTK).

 

Så er det beste hannhundklasse (BHK). Klassen er åpen for alle rasens hannhunder som har fått CK.

Disse plasseres (1.BHK-2.BHK-3.BHK og 4.BHK). Certifikatet tildeles beste hund fra klassene JK, UK, AK, BK og VK, altså den beste hannhunden totalt sett.

På internasjonale utstillinger konkurreres det også om CACIB og reserve CACIB i denne klassen. CACIB tildeles best plasserte hund fra klassene UK, AK, BK og CHK., altså beste hannhund totalt sett fra disse klassene. Res CACIB tildeles nest best plasserte hund fra de samme klasser.

Beste hannhund (1.BHK) skal konkurrere videre mot beste tispe.

 

Tispene blir bedømt og plassert på samme måte som hannene og tilslutt er beste tispe kåret (1.BTK).

Hun skal konkurrere mot beste hannhund om å bli best i rasen (BIR) eller best i motsatt kjønn (BIM).

 

BIR, Best i Rasen, går videre til Gruppefinale og skal konkurrere om BIG, Best i Gruppen. Gruppen inkluderer flere raser med noenlunde samme bruksområde.

Bassetrasene er i Gruppe 6/4, som i tillegg til andre kortbeinte, drivende raser også inkluderer alle typer støvere, samt Dalmatiner og Rhodesian Ridgeback, for å nevne noen. I Gruppefinale kan du med andre ord møte hard konkurranse!

 

Hundene får tellende plasseringer fra 1 til og med 4 i Gruppa, benevnt som BIG, 2BIG, 3BIG, 4BIG. Øvrige hunder blir uplassert i gruppa. 1BIG skal konkurrere med de andre Gruppevinnerne om BIS, Best in Show, som altså er den beste hunden på utstillingen. Da snakker man om å bli best av hundrevis eller tusenvis av andre hunder, avhengig av hvor stor utstilling det er.

 

Etter en lang dag i ringen kan altså kaoset av tall og bokstaver se sånn ut for utstillingens beste hund:

1KVAL, 1KONK, CK, 1BHK, CERT, BIR, BIG, BIS. Altså:

1.premie Kvalitet, 1.premie Konkurranseklasse, Championkvalitet, 1.premie Beste Hannhundklasse, Certifikat, Best i Rasen, Best i Gruppa, Best in Show.

 

I tillegg til premiegradene og sløyfene, så lager også dommeren en kort, skriftlig kritikk av hunden, som begrunner premieringene i kvalitetsbedømmingen.

- - - - - - - - -

 

 

Hvorfor utstilling?

Utstilling av jakthunder er først og fremst ikke et "fesjå"! Utstilling er en bedømmelse av eksteriør og anatomi på hunden, ut i fra hvilket bruk hunden/rasen er tiltenkt.

 

Dette blir med andre ord et viktig verktøy i avlen (ved siden av jakt- og bruksprøver), siden en bedømmelse av eksteriøret sier noe om hvor egnet den enkelte hund er til å utføre de arbeidsoppgavene de er tiltenkt, feks som drivende hund på jakt, uten å risikere slitasjeskader og tidlig pensjonisttilværelse.

 

En hund som er riktig bygget og proporsjonert, har bra labber, muskulatur, vinkler i bena osv, har best forutsetninger for å klare de arbeidsoppgavene de er tiltenkt. Her er utstillinger et meget viktig verktøy som gir en profesjonell og uhildet vurdering av hundens egnethet til dette.

 

Hva bør du og bikkja kunne?

Et minimum av trening og kunnskap bør både "handler" og bikkje ha, før man stiller i en utstillingsring. Både for å oppnå best mulig premiering, og av respekt for dommeren.

 

1. Bikkja må kunne trave lett og ledig ved din venstre fot, uten stopp, hopp, sprett og spring.

2. Bikkja må kunne la seg stille opp og stå stille, i den posituren som rasen skal stilles i, og som fremhever kvaliteter.

 

Dette fordrer endel trening på forhånd, samt sosialisering av hunden med andre hunder og folk. Ofte arrangerer de lokale hundeklubbene "Ringtrening" nettopp som et tilbud til de som ønsker å stille Den Håpefulle på utstilling. Dette er meget verdifull trening alle bør benytte seg av hvis mulig.

 

Til utstillinger brukes gjerne et tynt utstillingskobbel som lar deg få bedre kontakt med bikkja, samt at bikkja fort skjønner at dette kobbelet betyr "jobb" på tillært måte.

 

Jeg synes det er fantastisk flott å se på "handlere" som virkelig kan dette med å stille hund, det er en nytelse av et samspill å se på! :D

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

DREVPRØVER

 

Så var det dette med jaktprøver da, eller Drevprøver, som det heter i forbindelse med drivende hunder. Drevprøver arrangeres for å teste hundens kvaliteter som jakthund, som et viktig instrument i forhold til avlsarbeidet. Her tar jeg det grunnleggende:

 

Hund kan ikke starte på drevprøve før fylte 9 måneder.

 

Det foretas en kvalitetsbedømmelse med drevcert., 1., 2., 3. og 0. premie. Hunden bedømmes av 1 dommer som innstiller til premiering. Premieringen fastsettes av dommerkollegiet, som består av samtlige dommere, hvorav en er fullmektig.

 

Prøvetiden er minimum 3 timer, maximum 4 timer, for bassetrasene. Den siste timen bruker dommeren gjerne til å studere egenskaper ved hunden litt nærmere, eller hunden kan ha tatt ut losdyr sent og bruker av den siste timen for å få full lostid.

 

For å tildele hunden premie, må dommeren eller hans medhjelpere ha sett drevdyret eller konstatert dette ved hjelp av betryggende sporing. Graverende feil (G) innebærer at prøven umiddelbart skal avsluttes, og hunden får tildelt 0. premie. Nedsatt premiegrad (N) innebærer at hunden ikke får tildelt 1. premie.

 

 

Drevtider for bassetrasene:

1. premie rådyr, rev, hjort: 60 minutter (alt. 2x45 min) Gjelder også drevcert

2. premie rådyr, rev, hjort: 45 minutter

3. premie rådyr, rev, hjort: 30 minutter

 

1. premie hare, kanin: 45 minutter (alt. sammenlagt 60 min) Gjelder også drevcert

2. premie hare, kanin: 30 minutter

3. premie hare, kanin: 20 minutter

 

Kravet til drevtidene er normgivende. Kollegiet kan beslutte å tildele hunden høyere eller lavere premie enn drevtiden tilsier.

 

 

10 Moment skal bedømmes, og tilsammen gi Egenskapspoengene (EP):

1. Søket

2. Arbeid på fot

3. Drevsikkerhet

4. Drevmåte/-fart

5. Arbeid på tap

6. Mål/hørbarhet

7. Losføring/Nyansering

8. Samarbeid

9. Lydighet

10. Jaktlyst

 

 

Egenskapspoeng gis som følger, for hvert moment:

6 poeng = Utmerket.

5 poeng = Meget godt.

4 poeng = Godt.

3 poeng = Godtagbart.

2 poeng = Dårlig (N).

1 poeng = Graverende (G).

 

 

Poeng for premiegradene: Hund som fyller kravene tildeles:

1. premie m/drevcert. med minimum 52 poeng og ingen (N). Tilsvarer utmerket godt helhetsinntrykk.

1. premie med minimum 42 poeng og ingen (N). Tilsvarer meget godt helhetsinntrykk

2. premie med minimum 36 poeng. Tilsvarer godt helhetsinntrykk

3. premie med minimum 30 poeng. Tilsvarer godtagbart helhetsinntrykk

0. premie når hunden ikke har fylt foranstående krav. Hund som ikke fyller, eller får vist at den ikke fyller kravene, kan ikke premieres og skal tildeles 0. premie. Årsaken skal angis i kritikken.

- - - - - - - - - -

 

Piece of cake?

Noen reagerer på både kort prøvetid (max 4 timer) og kort lostid for å oppnå premieringer på bassetrasene. Det er helst dreverfolket som reagerer, pussig nok! :lol: Forklaringen er at bassetrasene ikke er noen drever rett og slett - og har aldri ment å være det.

 

Basseter fyller en nisje i det forholdsvis brede utvalget av støtende hunder, kortbeinte drivende hunder og støvere vi har i dag. Basseter skal være drivende hunder med middels lange drev på ca 45 - 60 minutter. De fleste basseter har ingen problemer med å jage lenger enn 60 minutter, men man vil ikke stimulere til det og setter drevprøvereglene deretter. Enkelt og greit.

 

Dommerne har desto mer kritiske øyne på det som skjer i løpet av drevprøven, og det er for eksempel slett ikke gitt at ei bikkje som vanligvis jager både én og to timer vil oppnå tilstrekkelig Egenskapspoeng for å stille kravet til 1.premie. Det behøver slett ikke å bli plankekjøring når du kommer til den dagen at dommerens kritiske øyne og hørsel skal bedømme bikkja di - i motsetning til din egen "synsing" om den håpefulle! :wink:

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

CHAMPIONAT

 

Her er et sammendrag av kravene for å oppnå titlene NUCH og NJCH, med hovedvekt på bassetrasene, en fortsettelse fra forrige innlegg:

 

NORSK UTSTILLINGSCHAMPION (NUCH)

 

Generelle krav:

a) Tre ganger certifikat på utstilling i Norge under tre forskjellige dommere. Minst ett av certifikatene må være vunnet på utstilling arrangert av NKK eller på utstilling hvor raseklubb er gitt anledning til å utdele certifikat tellende til championat på linje med certifikat vunnet på NKK-utstilling (det såkalte Storcertet, de to andre kalles gjerne småcert).

 

b) Hund som allerede har nasjonalt utstillingschampionat i en annen nordisk kennelklubb, trenger et certifikat vunnet på utstilling arrangert av NKK eller på utstilling hvor raseklubb er gitt anledning til å utdele certifikat tellende til championat på linje med certifikat vunnet på NKK-utstilling. Certifikatene må være vunnet for minst tre forskjellige dommere totalt. Minst et av certifikatene må vinnes etter at hunden har fylt 24 måneder.

Med andre ord, en Svensk Utstillingschampion SUCH*, trenger kun ett "Storcert" i Norge for også å bli Norsk Utstillingschampion. Hunden tituleres da S N UCH.

 

Tilleggskrav:

Bassetrasene (unntatt basset hound): Minst en 2. premie på drevprøve for bassets.

 

 

NORSK JAKTCHAMPION (NJ(D)CH):

(D står for Drev, og brukes ofte om drivende hunder som basset, da man helst snakker om Drevprøver - ikke Jaktprøver)

 

Basset-rasene:

Tre ganger 1. premie på drevprøve for bassets under tre forskjellige dommere. I tillegg kreves to ganger 2. premie på utstilling etter fylte 24 måneder under forskjellige dommere oppnådd i et av de nordiske land.

- - - - - - - - - -

 

NUCH og NJCH henger sammen

Når det kommer til championater, så er det altså en klar sammenheng mellom utstilling og jaktprøver. Hunden må ha vist til noe på utstilling for å bli jaktchampion, og motsatt.

 

Dette er i mine øyne et meget verdifullt krav man må hegne om! Hvis ikke så risikerer man, som hos feks terrierrasene, at det utskiller seg to leire; utstillingshunder og jakthunder, som dessverre kan bli betydelig forskjellige i utseende, pels og størrelse.

 

Heldigvis er vi forskånet for dette hos bassetrasene, ennå!

 

- - - - - - - -

* I Sverige har de fra årsskiftet 2010 gått over til å titulere svenske championer SE UCH, ikke bare SUCH som før. Tilsvarende vil det antakelig bli NO UCH i Norge også etterhvert, vil jeg tro.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

He he, litt nattarbeid må til, så man får jobbe i fred! :lol:

- - - - - -

 

Var ute i dag, første tur i 2010. Endelig var temperaturen til å leve med, 3-4 minus. Derimot så har det snødd 35-40 cm siste par døgnene... Og haresporene fra i natt var dermed nedsnødd. I granskogen var det litt bedre, men vi fant ikke harepus i dag.

 

normal_DSC01852.JPG

 

Derimot så var jo bikkja overlykkelig over å komme ut og løpe tulling i snøen, og opptil 40 cm snø hefter han ikke det minste! :shock: Petiten er fin sånn, de jumper som en mår i løssnøen, og med forholdsvis lang, sterk rygg så kan de ta seg fram i timesvis på det viset.

 

normal_DSC01839.JPG

 

Snøen klabber ikke på Ares heller, selv om det henger litt i bartene og litt nederst på føttene. Ser forresten at han har blitt voksen gutt nå... Markert hannhund-hode, staut kar! :D

Link to comment
Share on other sites

Jeg blir like imponert hver gang jeg er ute i snøen sammen med Casper.. Petiten er utrolig til å ta seg frem ja.

Må si jeg er litt sjalu på Ares fordi han har så praktisk pels.. Sist jeg og Casper var ut måtte jeg nesten bære han siste 100m :lol:

Men han blir vel bedre han også når han blir nappet

Link to comment
Share on other sites

Ja da, når pelsen hans "modner" og slipper taket, så får du nappe han ned litt. De verste områdene for snøklabb er gjerne nedover beina, og der bruker mange rett og slett saksa om pelsen ikke vil slippe av seg sjøl.

 

Vinterstid klipper jeg vekk pelsen mellom tredeputene også, der danner det seg gjerne litt isklumper når det blir ned mot 8-10 kuldegrader.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Må vel oppdatere litt her. Undertegnede, dunkern og Talvik, samt sønnen min på 11, var på harejakt for et par helger siden. Talvik var førstereisgutt (-mann) på terrenget, og felte de to harene vi fikk. Den første var i los for dunker Isak, og selv om guttungen min ikke overvar selve fallet så fikk han se haren flere ganger og føle spenningen med losen som nærmer seg. :D

 

normal_Nikolai_og_hare1.JPG

Guttungen, med haren og dunker Isak

 

Ares og søster Thyra måtte vente til dunker Isak var ferdig med sitt, og ba til slutt på sine knær om å få komme i skogen og jage! :lol:

 

normal_Ares_Thyra_klar.JPG

O´Store Sjef... kan vi få jage nå??

 

Det ble masse los for Ares, men ingen fall denne gangen. Derimot ble det en artig og oversiktlig los med Thyra, hvor minst 3 harer lekte gjemsel med henne på et svært begrenset område før losharen endelig kom på posten til Talvik.

 

normal_Nikolai_og_hare2.JPG

Stor stas med denne haren også, og selvfølgelig har gutten sin egen stolsekk! :wink:

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Skulle egentlig ut i dag, tre uker siden sist... Det får blant annet det skiftende været og føret ta skylda for. Ikke før er julas kuldeperiode over, så snør det mengder, for så å bli regn og skare med rimfrost. Den syklusen har gått jevnt hittil i vinter... :roll:

 

Nå så føreforholdene ganske lovende ut, men så satte det inn med 15 kuldegrader og 20 m/s kuling. Dermed droppa vi helgas tur også. :(

 

Har så smått begynt å trimme pelsen til Ares da, med tanke på at utstillingssesongen for vår del begynner i mars, etter planen. Vi trener også litt på å stå pent og sånt. :)

 

Forøvrig så har dommerkollegiet sitt møte i dag, etter høstens bevegelige drevprøver. Det blir spennende å høre de offisielle resultatene. :)

Link to comment
Share on other sites

Og nå fikk jeg PM og sms om at resultatene fra høstens drevprøver som Ares ble innstilt til er godkjent og offisielle for hans del. :D Kritikkene og poengsummene har jeg ikke sett enda, men det skulle bety at han har to 3.premier Rådyr på de første to, og så en 1.premie Rådyr og en 1.premie Hare/Rådyr på de prøvene han har blitt stilt på i høst. Han får en ekstra godbit på lørdagskvelden her nå. :D

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Takk alle sammen! :)

Men skjønner ikke hvorfor du skal begynne å trimme pels da

Å, det er alltid noen småjusteringer som kan gjøres på pelsen! :D Han har egentlig ikke så kort pels, noe dette bildet av en pjuskete nydusja utgave av han illustrerer. Forresten ikke godt å se med første øyekast hvor loslyden av dyret skal komme fra her! :lol:

 

2637_1038551128826_1376942356_30105264_7900782_n.jpg

 

Pelsen er stri som en malerkost og ligger godt inntil kroppen når han er tørr. :D Hvis man røsker ut litt pels og holder den ved rota, og bøyer den til side, så spretter den ut til opprinnelig form, omtrent som nettopp en malerkost. Sånn sett er han godt pansret for å løpe gjennom kvist og kvast, og det er ikke noe som henger fast i pelsen heller. :)

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Endelig var det levelig temperatur for en liten skogtur igjen, oppi treningsterrenget jeg får bruke her. Vet av to harer oppi her, men etter halvannen times løping hadde Ares ennå ikke fått ut noe. Snøforholdene var ikke bra, med 2 cm nysnø på toppen, 1 cm knekkebrødskare som ikke bar bikkja, og 25 cm løssnø under der før nytt lag med tjukk skare. Tungt føre med andre ord, og vi var sent ute i dag, så derfor ble det ikke så lang tur.

 

normal_DSC01913.JPG

Ett sett med nattas harefot var det ferskeste vi fant, men sporet var kaldt og haren gjemte seg godt. En god del eldre harespor i terrenget da.

 

normal_DSC01912.JPG

 

Vel hjemme så inntok han sin nye favorittplass, rygglenet på sofaen. :D Han får ligge der ei stund iallfall. :wink: Skulle tro han var ei katte! :lol:

Link to comment
Share on other sites

Resultatene fra drevprøvene i 2009 er nå offisielle, og medaljer og diplomer har ankommet fra Norsk Bassetklubb. :D Ares fikk følgende premieringer:

 

3. premie rådyr 35 poeng

3. premie rådyr 42 poeng

1. premie rådyr 44 poeng

1. premie rådyr 50 poeng

 

Litt mer detaljer i oppdatert første innlegg på side 1.

Link to comment
Share on other sites

Takk for det! :D Den første drevprøven, den første tredjepremien, var rett og slett en dårlig prøve av Ares, det gikk i hakk og pine, over asfalten og tilbake igjen, ut av hørehold og bikkja hadde rett og slett bare turboen inne og ville mest bare løpe som ei våryr ku! :lol: I tillegg var det støkk av losdyr. Han fikk 6 i jaktlyst da, ikke så rart kanskje! :mrgreen:

 

Den andre prøven var bare fattige 4 minutter unna en 2. premie... Og 19 minutter unna en førstepremie. Egenskapspoengene hadde han jo inne til en førstepremie, men først ble det tap i elv, så ble losdyret grundig støkt i slipp nr to, og i det siste slippet så var vel rådyret obs på meg da han tok det ut... Så det gikk som en rakett gjennom skogen, over en åker full av ungstuter, over et tre meter bredt dike, og vekk va´n... :lol:

 

Så det var veldig godt å få et par førstepremier også i høst, virka som han hadde rast fra seg det verste, og føttene begynte å kommunisere med hodet! :lol:

 

Nei dette med drevprøver er jaggu ikke enkelt, det er mye som skal klaffe, og bikkja skal gjøre det rette når det gjelder som mest...

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

He he, takk skal dere ha. :D

 

Ja Ares har endel timer i skogen fra valpestadiet til i dag, selv om vær og føreforhold har gjort det vanskelig nå etter jul. Jeg synes likevel det er bedre at bikkja får bakse litt i løssnøen en times tid, enn å være hjemme. Alt med måte selvfølgelig. :) Jeg tror at en vesentlig del av det å få til hund er å la den holde på der det er lite eller intet vilt også. Man får trent en del momenter på den måten.

Link to comment
Share on other sites

Nok en runde etter haren unnagjort, for meg, dunkern, sønnen min og bassetene. Det ble en tung dag i snøen for både to- og firbeinte etter kraftig snøfall i natt. Men både Thyra og Ares hadde los, og da må vi si oss fornøyd. :)

 

Ares fikk ut haren sent, siden han hadde andreslippet i dag, men han klarte å baske seg til en tre kvarters los før det ble dautap. Mest glad er jeg for at sønnen min trives så godt i skauen, tross vind og "sklættsnø" og blaute klær. :D

 

normal_DSC01921.JPG

Veldig stas å få bære (tom) hagle på skuldra ei stund da! :D

 

Thyra stakkar, var vel den som sleit mest i dag. Det er ikke greit når det er klabbføre som nå. :(

normal_DSC01922.JPG

 

Jeg må si jeg synes det er kjekt for Ares sin del at han har den spesielle pelsen han har, dette bildet ble tatt etter hans runde i skauen i dag, og han slipper den klabbinga som de fleste petiter sliter med under rådende forhold.

normal_DSC01927.JPG

 

Alt i alt er vi fornøyde med dagen, både vi og bikkjene har fått litt trim. :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...