Finnbear30-06 Posted December 10, 2007 Share Posted December 10, 2007 Er det nokon som har gode oppskrifter på kva som kan gjerast med ei kanadagås? Tenkte mest på å steika den heil, men alle forslag mottas med takk! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
villreinjegeren Posted December 10, 2007 Share Posted December 10, 2007 Er det nokon som har gode oppskrifter på kva som kan gjerast med ei kanadagås? Tenkte mest på å steika den heil, men alle forslag mottas med takk! Steik den hel med stuffing av farse og epler + svisker, stek til den er løs ved benet ett ett gourmemåltid, som bare kan nytes sammen med en god rødvin eller juleøl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted December 10, 2007 Share Posted December 10, 2007 (edited) Gjer som villreinjegeren, det er heilt topp... Har ein stuffing som passer til både kalkun og vilt syns eg då. Kutt opp i terninger ca 400 gram bacon. Kutt opp i biter ca 400 gram sopp / champignon Ha i salt pepper etter smak og behov, og ca 2 ts basilikum. Hell i ca 3 dl med kremfløte til slutt. Dette heller du opp i ein bolle, som du tilsetter ca 1 loff i terninger. Bland dette godt rundt og dytt stuffingen inn i fuglen. NB ! Eg pleier å skive opp lever, hjerte og krås også og steike i lag med baconet. Det er også fint å ha med i stuffingen. Ellers så kan du ta å lage ein fin basis til saus på det, mens fuglen steiker. Lykke til med gåsa iallefall.. Edited December 28, 2007 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
villreinjegeren Posted December 10, 2007 Share Posted December 10, 2007 Gjer som villreinjegeren, det er heilt topp... Har ein stuffing som passer til både kalkun og vilt syns eg då. Kutt opp i terninger ca 400 gram bacon. Kutt opp i biter ca 400 gram sopp / champignon Ha i salt pepper etter smak og behov, og ca 2 ts basilikum. Hell i ca 2 dl med kremfløte til slutt. Dette heller du opp i ein bolle, som du tilsetter ca 1 loff i terninger. Bland dette godt rundt og dytt stuffingen inn i fuglen. NB ! Eg pleier å skive opp lever, hjerte og krås også og steike i lag med baconet. Det er også fint å ha med i stuffingen. Ellers så kan du ta å lage ein fin basis til saus på det, mens fuglen steiker. Lykke til med gåsa iallefall.. Og selvsagt Walldorfsalat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skaubjønn Posted December 10, 2007 Share Posted December 10, 2007 Det er fint å steke den hel, det er også godt å bruke en del eplejuice i sausen i tillegg til alt det andre, blir friskt og godt. Jeg har også gode erfaringer med å lage ulike deler hver for seg. Brystbiffene er store, og blir gjerne tørrstekte når hele fuglen stekes sammen... Skjær brystbiffene ut MED SKINN, fres de litt i panne, la hvile, og sett inn i ovnen. La brystbiffene steke på 175 grader til de "heves", de blåser seg opp nærmest som en ball, og da er de ferdig (Vil anslå 20min, men husker ikke helt). La hvile minst 15 min før du skjærer i de, da er de rosa tvers igjennom og saftige. Lårene og vingene lager du i ovnene, gjerne langtidssteking i stekepose. Jeg lager oftest båtpoteter til, og har lår og vinger på toppen av potetene de siste 5-10 min for å få stekeskorpe på. Nam! Skroget kapper du i biter, og bruker til å lage saus. Fres i jerngryte sammen med løk, hvitløk og sellerirot, hell over rødvin når det er brunt, og la det trekker til det ikke lukter surt lenger (til all alkoholen er fordampet) så tilsetter du veske, gjerne fløte og appelsinjuice, og eventuell stekekraft. La koke leeeeeenge. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted December 10, 2007 Share Posted December 10, 2007 Må ærlig sei at Waldorfsalat er ikkje eg så glad i sjøl. Men det passer sikkert for dei som er glad i det. Men misunner Finnbear 30-06 med denne delikatessen her. Neste år må eg også prioritere gåsejakt... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Finnbear30-06 Posted December 10, 2007 Author Share Posted December 10, 2007 Takk for tips folkens, ser bra ut! Har ein flokk på ca 21 (no20 ) som har gått på bøen heime i et par år, men det vart åpna for jakt først no. Den er sikkert feit som fy, gjer det noko for kvaliteten? Må vel legga til at det ikkje var eg som skaut, men ein annan her på forumet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted December 10, 2007 Share Posted December 10, 2007 Finnbear30-06 skreiv : Takk for tips folkens, ser bra ut! Har ein flokk på ca 21 (no20 ) som har gått på bøen heime i et par år, men det vart åpna for jakt først no. Den er sikkert feit som fy, gjer det noko for kvaliteten? Må vel legga til at det ikkje var eg som skaut, men ein annan her på forumet. At dei er feite, spelar ikkje så stor rolle. Når du har stekt dei ferdige, så ligg mesteparten av fettet i bunnen i panna/steikeposen din. Då er det berre å here av det værste fette med ei skjei, og la det væra litt igjen til sausen. Det må væra litt feitt igjen, den lager ein veldig fin smak. Hvis du flår gåsa og ikkje ribber den, så mister du faktisk mykje av den fine smaken på gåsa... Ellers så syns eg godt du kan redusere den stamma di med ytterlegare 2 individ, og sende dei nedover til Voss !! Betaler deg for frakt og skudd !! Lykke til med middagen.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Finnbear30-06 Posted December 10, 2007 Author Share Posted December 10, 2007 (edited) hehe du fåe snakke med ungjeger 14, han som er jegeren. Blir berre helgejakt pga skule, så det klaffer ikkje alltid. Er nabo med barnehagen og mange andre hus, så det er begrensa med forsvarleg skyteretningar. Men skal ha deg i tankane Mauser68 Edited December 10, 2007 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted December 10, 2007 Share Posted December 10, 2007 (edited) Finnbear30-06 skreiv : hehe du fåe snakke med ungjeger 14, han som er jegeren. Blir berre helgejakt pga skule, så det klaffer ikkje alltid. Er nabo med barnehagen og mange andre hus, så det er begrensa med skytebakgrunn. Men skal ha deg i tankane Mauser68 He, he, det hadde vært kjekt, er vel ca 5 - 6 år sidan eg satte tennene i ei gås, av type kanada og det var lækkert, det er ikkje tvil om. Men neste haust skal eg prioritere litt fuglejakt, spesielt gås/and/skarv/rype. Etter ungane kom til verden har det blitt med hjortejakta og ei lite av fuglejakta. Men no må eg ta meg i nakken og ræva snart. Lykke til med middagen !! Svarte, såg på infoen din her at du er frå Ulvik ??? Det var der eg tenkte eg skulle tatt meg ein tur på gåsejakt her til helga. Har snakka med ein Ulvikar om jakt der nede, og han skulle sjekka opp i det for meg. Har budd 2 sesonger i Ulvik sjøl, men det er vel ca 33 år sidan, så var ikkje så store karen då. Har du lyst på ein jaktpartner til helga ?? Har frihelg og hvis du bur attmed barnehagen der nede, då veit eg kor ca du held til ja. Var det ikkje snakk om i Hordaland at dei gjessene gjekk stranda mellom Strand Hotell og mot Ulvik hotell ?? Edited December 10, 2007 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ungjeger14 Posted December 10, 2007 Share Posted December 10, 2007 Du får ha lykke til med småviltjakta då, viktig å prioritere Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.