Jump to content

Jegermeistern

Members
  • Posts

    8,855
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    92

Jegermeistern last won the day on April 8

Jegermeistern had the most liked content!

2 Followers

Recent Profile Visitors

6,818 profile views

Jegermeistern's Achievements

GreatGrandMaster

GreatGrandMaster (16/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • Very Popular Rare
  • Conversation Starter

Recent Badges

3.2k

Reputation

  1. Jeg søkte på "Politiets henleggelsesenhet", da jeg leste en sak på NRK.no, og fant denne gamle tråden. Saken var denne: https://www.nrk.no/norge/henla-politihund-biting_-na-krever-riksadvokaten-ny-etterforskning-og-oversikt-over-alle-bitesaker-1.16898599 "Lik lov for Loke som for Tor", er visst noe fra fortellingene om "gudene" Anno Dazumal. Kanskje ingen dårlig ide?
  2. Tjaa - varebeholdning? Eller driver de noe slags "kommisjons-salg"? Etter heimesida deres slal de jo "ha" ei lagerbeholdning, bare av Browning rifler, tilsvarende en utsalgspris på kr. 190.000,- (hvis de bare har inne 1 stk. av hver av de tilbudte riflemodellene).
  3. Men de spør derimot etter ganske mange (tilsynelatende unødvendige) opplysninger: Det lukter "ligg unna" lang vei (helt fra Misvær!).
  4. Velkommen til forumet! Etter nettsiden å dømme er dette en ganske velassortert (nett-) butikk. Meeeen . det mangler noe vesentlig: Nemlig "om oss", som forteller hvem som står bak, og hva/hvorfor, på de fleste seriøse nettsider. "Adresse: Servicetorget, 8100 Misvær" "Servicetorget" er vel det som ble igjen av den gamle kommuneadministrasjonen i Misvær/Skjerstad kommune, etter at den ble sammenslått med Bodø, etter en - 1 - stemmes overvekt i folkeavstemming! Her må de lokale tre til: Du må da vel kunne "hoste opp" noe, @bardp? Og @BRM, du er hvertfall aktiv for Gildeskål skytterlag av og til? Drar du forbi Misvær, "i embeds medfør"? Og kan finne ut noe om denne tilsynelatende velassorterte nett-butikken?
  5. Jeg skrev nettopp dette i en annan tråd: Jeg skiftet pipe til 9,3x62 i Erma.M98-en for vel 40 år siden, og den har felt adskillige dyr. Jeg fikk litt "tyn" på gamle "Sluttstykket", da jeg skrev at råbukken sto pal på 193 m, og at det var en konstant, frisk østavindsbris på tvers. Jeg lot derfor 22-250-en, 6,5x55-en og 30-06-en ligge, og bukken datt på stedet, etter perfekt treff med Norma Alaska i fra 9,3-en. Jeg felte en liten elgokse på 266 m, da den endelig snudde sida til, etter å ha gått rett fra meg. Jeg brukte 18,5 g Norma Alaske, da jeg felte et dyr som kom "bakfra" retning posten, front mot meg, avstand ca, 40 m. Inn i venstre bog, langs vensre lunge, gjennom gørr og tarmer, inn i forkant høyre lår, og lå mot skinnet, helt bak på låret. En "diagonal-elg", altså (liten den også, slaktevekt 155 kg). Jeg brukte gamle Barnes-X 250 grs med godt resultat, alt tvers gjennom. Nå bruker jeg 250 grs A-Frame, så lenge det er lov.
  6. Velkommen til forumet! Forskjellen i kulebane ut til 100 meter er neglisjerbar, også mellom 17 Remington og 9,3x57. Når man får forskjellig treffpunkt, skyldes det som oftest pipesvingningene, altså hvor pipa peker, når kula forlater munningen. Generelt gjelder at korte og tykke (match-) piper har mindre svingninger enn lange og tynne. Dempere demper ofte svingningene. Og man får vanligvis større treffpunktendringer mellom tunge og lette kuler, og når man benytter krutt med forskjellig brennhastighet, enn når man velger ammo med omtrent lik kulevekt og utgangshastighet. Dagens presise framstillingsmåter av piper og låskasser hjelper også til med å redusere pipesvingningene.
  7. Det blir kanskje ei stund til vi kan kjøpe "LOMPUA" ammunisjon til høstjakta?
  8. "Natioen" har en artikkel, bak betalingsmur, om at "Her kan det bli ammunisjonsfabrikk". "Gudbrandsdølen/Dagningen" har en lignende artikkel, også bak mur, og der er "Lom" nevnt i tittelen, og en ingress om "håndvåpenammunisjon", og mulig "jaktammunisjon". Noen lokalkjente, eller folk som har adgang til disse artiklene, som kan opplyse oss andre?
  9. Men nå vet jeg - Norma leverer 358 NM, og 93 andre, mer eller mindre aktuelle/interessante, sentertente patroner! Ingen grunn til å gå for "kjedelig" og "ikke-gøy" patron, når det lages så mye godsaker, rett over grensa! https://www.norma-ammunition.com/sv-se/produkter/dedicated-components?CartridgeType=Centerfire%2BRifle
  10. Som nevnt, det har jeg også. En helt OK og uproblematisk patron, som sender alle aktuelle kuler ut med over 100 m/s mer hastighet enn 30-06, hvis man skulle anse det som nyttig. - og mitt argument for at jeg har 308 NM, er at den er "norsk", konstruert av en norsk svenske i Sverige, for det USA-ianske markedet. Der den ble effektivt "avlivet" etpar år etterpå, da Winchester kom med sin versjon, med 1,5 millimeter lengre kropp (og tilsvarende kortere og "styggere" hals"), som var "made in God's Own Country", må vite. Disse patronene var egentlig basert på en 8-mm-"Magnum"-patron, laget av Kvale, for å kunne brukes i oppbrotsjede M/98 i 8x57, "poor man's magnum". De som fikk nok juling av stål-kolbekappen på M/98 i "magnum", ble nok enda mer betenkt, da Kvale lanserte 358 NM. At patronen stammet fra landet med "svenska synden", at den egentlig ikke passet noe USA-iansk vilt, og at den heller ikke ble godtatt på B5 i en del land, sjøl om den var like kraftig som 375 H&H, gjorde at den ble fort glemt, unntatt av Schultz & Larsen, Husquarna og Sako, som produserte våpen i kaliberet. Norma leverer fortsatt hylser i 308 NM. Hvorvidt de fortsatt leverer i 358 NM, vet jeg ikke, det er jo bra med riktig bunnstempel (og påbudt, i en del utaskjærs land). 358 NM er akkurat nok "gøy", og "uvanlig", for den som har OK jaktpiper fra før. Hmmmmm - det er faktisk fristende å sende BRNO 1908/34-en i 308 NM til Rafdal, for "muffing", og ekstrapipe i 358 NM!
  11. Jeg har ikke kommet lenger i "gøy".kategorien enn til 22-250, 9,3x62 og 308 Norma Magnum. På det vanlige jaktlaget er det nå ellers bare "de 3 kjedelige", etter at de med 7 mm RM gikk over til "kjedelig". Det er jo kjekt å ha noe andre ikke har, men når jeg er på skytebanen på Kjemsjøen, Østerdalen, er det jo en del som har 9,3x62. De vil ha død elg, muligheten til ei bjørnejakt i Sverige uten økt livsforsikringspremie, og at dersom det skulle dukke opp en (lovlig eller ulovlig) ulv, skal den hvertfall bli 3-dobbelt død. Med det arsenalet trådstarter har, ville jeg tatt en prat med Rafdal, og gått for Nils Kvales utmerkede kreasjon for ekte elg - 358 Norma Magnum!
  12. Ikke så vidt jeg har fått med meg. Komiteens innstilling ligger her: https://www.stortinget.no/no/Saker-og-publikasjoner/Publikasjoner/Innstillinger/Stortinget/2023-2024/inns-202324-359l/?m=1 Rødt er ikke representert i komiteen. Høyre og Vesle-Høyre var i mindretall på et punkt, men har ikke fremmet noe alternativt forslag. SV var i mindretall på et punkt (sannsynligvis omdanninga til AS), og fremmet alternativt forslag, ligger under "mindretallets forslag".
  13. - og så kommer en reportasje, bygd på intervju med saksordføreren: https://www.nationen.no/stortinget-legger-foringer-pa-nye-kirkefondet-as/s/5-148-553660 Det nye (noen som nevnte "Parkinson's Law"?) selskapet skal, i følge saksordføreren, drive med Skytterkollega Gunnar og hans medarbeidere i Statskog kan altså konstatere at de IKKE " - bidrar til allmennhetens reelle tilgang til jakt og fiske", i følge stortingsflertallet. Saksorføreren opplyser at stortingsflertallet "åpner opp for" at selskapet (heleid av Staten, ja) kan SELGE deler av skogen til Statskog (også heleid av den samme Staten, forunderlig nok - ?). Internfakturering bidrar jo til "full sysselsetting", og vel så det, må vite.
  14. Stortingsmeldinga om OVF ligger her: https://www.regjeringen.no/contentassets/f00716e4b4ee47559cf3450d20568da2/no/pdfs/stm201820190029000dddpdfs.pdf I følge et innlegg i saken er det visst 10, ikke 30 milliarder, Vedum har lovet til "verneverdige" kirkebygg. Her i bygda har vi to 1800-talls langskipskirker, bygd samtidig, den ene ferdig i 1871, den andre i 1872. Den fra 1872 er i best (eller minst dårlige) stand, og er nylig forsøkt gjort om til "kultur"-kirke, blant annet med nyinnkjøpt konsertflygel. De som sitter på Vedums pengesekk, har funnet ut at bare kirka fra 1871 er "verneverdig", den andre er det ikke. Og det potensielle bidraget fra Vedums "mest mulige avkastning" vil sannsynligvis bare dekke en liten del (5 %?) av antatte reparasjonskostnader. Kommunen (og visstnok også de andre kommunene i prostiet) anser foreløpig at det eventuelle tilskuddet omtrent tilsvarer ekstraarbeidet med søknader etc., og ser derfor helt bort fra dette.
  15. Fortsatt stengt bane i Holmenkollen: https://www.nrk.no/sport/noregs-skiskyttarar-rasar-mot-stengde-holmenkollen_-_-heilt-elendig-1.16900510 "Katastrofe", siwer opptil flere av eliteutøverne. De av oss, som ser bilder fra Rafah, lurer kanskje litt på ordvalget?
×
×
  • Create New...