Super XX

Members
 • Content count

  359
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About Super XX

 1. Forskjellen er at en jaktrifle vil fungere fra "bra" til "meget bra" uten noen form for oppgraderinger om hovedformålet er jakt (så sant den er av høvelig kvalitet). Har man planer om å hevde seg i div. revolverøvelser så stiller man med et veldig stort handicap om man ikke har en "trimmet" revolver. Dette er nok hovedgrunnen til de noe høye bruktprisene.
 2. Jeg vet ikke hvor mye jobb det er. Men jeg har fått et inntrykk av at mange "HT-stokkprosjekter" ender opp hos Rafdal. Men prisen begynner å bli drøy ja. Samtidig så får man neppe en bedre lettvekts-stokk en dette. Sparer man inn 400g på stokken, så kan man øke vekten på siktet tilsvarende, uten at totalvekten øker.
 3. Dette er et interessant utgangspunkt for en blindtest. Hjortebiff fra drivjakt vs hjortebiff fra bø-jakt.
 4. Pågangen er så stor på dette bordet at hun ikke rekker å svare! Bare å si opp jobben å begynne male....
 5. Du må ha e HT- stokk til denne Hare4, det er det eneste saliggjørende Rafdal monterer en. Det blir bare 18,7 kr pr. gram spart
 6. Da må du spørre sjefen om hva som er mer fornuftig å bruke 7990 kr på Bedre drivjakt/skogssikte får man ikke nytt til den prisen.
 7. HT-stokken til min Sako veier 700g. Tipper vekta er lik på en HT-stokk til Seven.
 8. Mange råd i retning "løpsbytte" våpen her. Jeg ville ha tenkt meg om. Det er flere ting som kan gå til h..... på en slik rifle, enn på en rifle der løpet er skrudd fast. Løp som kan løsne, fukt/olje som kan trenger inn mellom løp og låskasse, momentnøkkel for å sett inn pipa likt vær gang. Har erfaring fra Mauser 03 og CZ 455. En Schults & Larsen må skytes inn vær gang ved løpsbytte (hvert fall så må en paranoid fyr som meg gjøre det). Dette ødelegger en del av konseptet med løpsbytte, om man for eksempel tenker å jakte hjort om dagen og rev om natte, med forskjellige piper. Blaser sitt løpsbytte fungerer uten innskyting, forutsatt at man har 2 piper, 2 montasjer og 2 kikkerter. Totalprisen på dette blir høy. Hare4 sin løsning som er skissert lengre opp er den jeg selv praktiserer. Finnlight`en, som det er linket til lengre opp, er en het kandidat til den ultimate allrounder. Har to bekjente som har gått fra løpsbyttevåpen til nettopp Sako. Det er enkelt og fungerer bestandig.
 9. Personlig ville jeg ha valgt bort GRS Berserk. Den er klumpete og jeg liker den ikke til bevegelig jakt. Men akkurat dette er litt smak og behag. Men lyddemper og optikkvalget ditt ville jeg virkelig ha vurdert en gang til. Te-Titan lyddemperen er veldig dyr, en demper til 2 - 3 lapper mindre gjør samme jobben. Optikkvalget er jeg fundamentalt uening i Totalprisen på Kahles og Trijicon siktene er høyere en Zeiss V6 og bortimot lik en Swarovski Z6. Rødpunkt festet på kikkertsikte er en "dynamisk" greier og fungerer sikkert bra der, til praktisk jakt har jeg ingen tro på at dette er bedre enn et 1-6 eller 2-12 kikkertsikte. Det er stor forskjell på det å kunne gjøre seg klar til en skyteøvelse, og det å plutselig får en elg i fanget etter å ha gått/ventet i 5 timer. Da er det greit å ha bare en ting å se igjennom .
 10. Overnevnt sikte er det jeg har brukt desidert mest på storviltjakt i løpet av 15 år. Alt fra reinsjakt til drivjakt i utlandet. Det fungerer til alt og jeg har vært spesielt imponert over hvor bra det funger i dårlig lys (opp til 3-4x). Forrige helg fikk det testet seg opp i mot nyervervelsen en Kahles K16i 1-6x24. "Eneste" argumentet for å fortsatt velge en "gammeldags" 1,5-6x42 over nymotens 1-6 er prestasjonene i dårlig lys. Jeg var derfor spent på hvor stor forskjell det var under praktisk bruk. Et delvis opplyst reveåte med flere mørke områder ble test-området og vi var to stykker som vurderte. For å gjøre en lang historie (test) kort, så greide vi overhode ikke å se forskjell på de to siktene når det kom til "lysstyrke". (Siktebildet i Kahles`en er litt bedre, da ringen rundt siktebildet er betraktelig mindre). Temmelig overaskende, jeg hadde forventet at Swarovski`en skulle være merkbart lysere. Nå har den riktignok vært mye brukt, men den er i topp stand og linsene er strøkne. Skikkelig linsepuss ble utført på begge siktene før testen. MEN: Kahles siktet har for kraftig lys selv på laveste nivå til å fungere i så dårlig lys. Noen her som har kjennskap til dette siktet og vet om det skal være slik? Ser at du KitchenAid har en kahles helia 5, 1-5x24. Hvordan er lyset i din? En annen ting er at fra lyset er slått av til det begynner og lyse, så er det en liten "dødgang" på justeringsrattet. Om man følger veldig godt med ser man at lyset blinker en gang under denne "dødgangen". Dette blinket har riktig lysstyrke, selv for veldig dårlig lys. Dette ble rotete forklart, men det er det beste jeg greier:) Jeg mistenker at det er noe feil med lyset når det er på laveste nivå.
 11. Jeg har tru på det prosjektet Jakt62. Jeg har ikke en åteplass, men et åteområde. Gode erfaringer med det.
 12. Om maksprisen din er 16k så kjøper du en Swarovski Z6I 1-6X24. Ser at flere selger denne til under 16 000 nå etter prisreduksjonen. Kommer med flere typer retikkel, så jeg vil anbefale deg å teste hos en forhandler. Er man bekymret for størrelsen på prikken, kan man vurdere circel dot. Har hørt at mange som bruker det er meget fornøyd. Har ikke testet det selv. Siktet er bortimot så bra som et drivjakt/skogssikte kan bli. Enkelte "maser" mye om at Z6 har liten utgangspupill og derfor ikke er den beste til hurtigskyting (kresen på øyeplassering). Om utgangspupillen på dette siktet skaper problemer, da har man store mangler/svakheter i sin skyteteknikk. (Min mening). Uansett, er man bekymret for det og kan klare seg med max 4x forstørrelse så er Zeiss HT 1,1-4X24 et godt valg. Jeg personlig har aldri valgt Zeiss V6 fremfor Z6 når prisen er såpas lik. Den har akkurat kommet på markedet og er et rimelig ubeskrevet blad.
 13. Støtter spindrift. Våpenet er meget bra med Lightning stokken er dårlig. Velg en annen.
 14. De aller fleste 1-4 og 1-6 siktene som produseres i dag har mer en nok lysstyrke til å fungere i dagslys/sol. Jeg har personlig har testet/brukt Swarovski, Meopta, Leupold, Zeiss og Kahles. Gjengangeren er at man nesten aldri kan ha lyset på "full styrke", da blir det rett og slett for voldsomt. Eneste unntaket er Leupold VX6 i strålende solskinn og snødekt mark. Prikken synes helt greit, men ikke mer en det. Det som muligens er et større "problem" er at lysprikken i moderne sikter blir mindre og mindre. Til skyting i dårlig lys og på små mål er dette supert, men på drivjaktsikter vil jeg påstå at det er en bakdel.
 15. Om du har tenkt å selge denne til mellom en og to høvdinger så kjøper jeg den umiddelbart!