evert

Members
 • Content count

  3,273
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About evert

 1. Jeg gjorde noen interessante observasjoner når egon satt 300 blackout pipe i en mini, og det ble utviklet subladninger, som gjør at jeg innbiller meg at en gassdrevet mekanisme med lyddemper får en slags "sekundær blowback-effekt" når lyddemperen er montert. Vi får vel bære være enige i å være uenige tror jeg, inntil noen av oss klarer å legge noen harde fakta på bordet. (men om gassopererte mekanismer med stempel, og lyddemper montert, blir mer skitne med enn uten demper, bør jo det være en slags indikasjon på at det går gass den veien etter at børsa har låst opp.....)
 2. Ingen har påstått at kammertrykket øker. Det jeg sier er at den forsinkede ventileringen av trykk til atmostfære, som en lyddemper utsetter både blowback OG gassopererte mekanismer for, skaper økt sluttstykke/sleidehastighet på begge typer mekanismer. Det jeg noe klønete kalte "sekundær impuls" handler om gass-skyvet som hylsa øver på sluttstykket ETTER at en gassoperert mekanisme har låst opp, og hylsa har sluppet kammerveggene. Jeg påstår at dette oppstår når lyddemper er montert, fordi ventilering av trykk til atmosfære forsinkes av lyddemperen. Kjernen her er sånn jeg ser det at du ikke vil være med på at en lyddempers nedbremsing av gassventilering sørger for at det står et resttrykk over lengre tid i hele systemet, og at dette aksellerer hylsa ETTER at mekanismen har låst opp? Det KAN være vi snakker VELDIG forbi hverandre...
 3. Du motsier deg selv, så hvordan du kan påstå at jeg tar feil skjønner jeg ikke. Jeg påstår ikke å ha 100% forståelse av hva som skjer, men jeg står fast på at demperens oppbremsing av trykkreduksjonen når kula forlater løpets munning har STOR innvirkning på hvordan hylsa øver trykk på støtbunnen ETTER at kula har forlatt munning. Jeg observerte det første gang da jeg satt gumminbafler inn i en demper montert på en .22lr blowback-pistol, det hadde EKSTREMT stor påvirkning på sleidehastighet/utkast/smell fra utkasteråpningen.
 4. Jeg ser ingen annen forklaring på det man observere på gassopererte eller blowback halvautovåpen. Demper av/på gir ofte enorme varisjoner i sleideenergi.
 5. Nja, jo bedre en demper demper, jo lenger står trykket i systemet, selv når kula har forlatt demperen
 6. Tror det handler om tolkning. sekundær impuls eller ikke, det står trykk i systemet etter at kula har forlatt munningen. sekundær kaller jeg den fordi det oppfører seg på en annen måte uten demper. kan hende valget av ord er uheldig, men iv beskriver det samme.
 7. Kammertrykket øker ikke. Men, du får en sekundær "blow back impuls"(har ikke noe bedre ord for det) fra demperen. Dette skjer etter at kula har forlatt munningen, og hylsa har sluppet kammerveggene, det står en god del gass i demperen som blåses bakover. Det er dette som gir økt sluttstykkehastighet i halavutobørser som er utstyrt med demper. Om børesmakerens bekymring for dette er reell eller ikke tør jeg ikke svare på.
 8. Feil olje på feil sted fører til diesel, og alt det kan medføre(pakningsutbrenning, fjærbrudd, nestsotete deler etc). Dette er med fjæregeværer. Kjøp heller bedre kuler, eller puss pipa om det blyer. PCP er annerledes, men i mitt hode er kulesmørning uansett "snake oil".
 9. Det er den jeg har
 10. Pluss og Minus med håndholdte hettesettere? tydelig minus: en liten "splintgranat" i hånda, som er usikret og på kanten til å gå av hver gang du setter en hette
 11. Er du mye plaget av det? Nei, driver ikke med BR. Men jeg ser at dere oppgir gruppestørrelse med hundredels millimetere, og da begynner jeg jo å lure på om dere forholder dere til eventuelle trange eller romme piper. Er godt kjent at prosjektiler kan stukes opp eller kalibreres ned i en pipe, ihvertfall når man lader for revolvere. For eksempel kan en .358" diameter kule komme med et mål på .355" ut av pipa. Om man hadde målt gruppestørrelse med det preisjonsnivået som tydeligvis er gjeldende innen BR, og hatt tydelige dimensjonsendringer på skutt og uskutt kule, ville det faktisk vært relevant!
 12. Om kula har endret diameter på vei igjennom pipa da???
 13. Virker som fyren ønsker å skyte, er vel ikke noe galt i det. Har flere gode skyttere fra østeuropa i min bekjentskapskrets. At han ikke kjenner Norsk skytter/våpen-kultur får så være, det betyr bare at VI har et ansvar med å informere og oppdra- OG inkludere. At "vaskeekte" nordmenn absolutt skal legge ut bilder av opphora kamphagler er faktisk et større problem enn at utlendinger trenger litt veiledning. Linker til noen av våre organisasjoner kan kanskje være et bra sted å starte: http://www.skyting.no https://www.dfs.no https://www.njff.no PeterBrick: det mest hensiktsmessige er antagelig at du leser litt om forbundene i linkene over, og kontakter de som driver med det du ønsker å drive med, for å finne et lokallag i ditt nærområde. DSSN, som driver med dynamisk skyting med sportsrifler som SAR223/AR-15 varianter er lettere å komme inn i når du først har gått "grunnnskolen" i pistolskyting hos NSF.
 14. Egentlig bare et resultat av at folk har kjøpt våpen uten å være aktive. For noen år siden holdt det med kurs og medlemskap, vips så kunne man kjøpe en ar15 i diverse konfigurasjoner. Når et stort antall av disse "skytterne" ikke dukket opp på stevner, er det lett å skjønne at forbundet ønsker å være litt i forkant for å sikre egen eksistens som godkjent forbund.