Jump to content

evert

Members
 • Content count

  3,352
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

16 Good
 1. Har hørt den gamle leksa der litt for mange ganger. Folk som har skutt vådeskudd er gjerne litt mindre høye i hatten. Mennesker VET veldig mye. Allikevel hender det at de gjør feil, og at virkeligheten ikke henger sammen med de de VISSTE.
 2. Nja, i artikkelen om avstivning sveisa han in en bite firkantstål i magasinåpningen.
 3. Stereotypiske skyttere - Norsk versjon

  Disse to manifesteres ofte i samme person.
 4. Stereotypiske skyttere - Norsk versjon

  I motsetning til undgommen nutildags, som ikke trenger å lese bøker, for de kan jo bare spørre noen på internett om hvorfor diene ødelegger patronene de lager. Seriøst, dette er faktisk en reell stereotyp: fersk hjemmelader som ikke klarer å sette kula riktig, det ender jo bare med at hylsa bulker seg når de skrur dien lenger ned.. har sett minst to av dem på FB på under en uke nå. Og man trenger jo ikke å lese "den hønngamle boka" for å finne ut av dette på egenhånd heller, er bare å lese bruksanvisningen som fulgte med die-settet.......
 5. Hylster 6" 1911

  Et godt hylster gir mindre sikteslitasje i feltløypa, er et must om man soter sikter. Bruker futteral selv, men det er mest fordi jeg er lat og ikke gidder å "stroppe om" hylstere mellom øvelser.
 6. Hylster 6" 1911

  Jepp, finnes en del eldre hylstere laget til eldre åpenpistoler med comp som er egnet til 6" 1911. Ellers er vel de fleste moderne "stativhylstre" for 1911 mulige å justere til å passe sekstommere?
 7. Blyforbud saken STATUS

  Sånn jeg leser dette kan det faktisk bli tillatt med blyhagl på endel skytebaner igjen, da det legges opp til et forbud som er knyttet til våtmarksområder. Men, som nevt tidligere, hva som skjer her hjemme er uvisst. Blir spennende å se!
 8. 1911 tråden

  www.brownells.no
 9. ...Men for å svare på trådstarters spørsmål: Sålenge våpenets egenpresisjon er middels god eller bedre, er avtrekk viktig ja, og kanskje spesielt for ferske skyttere. Om våpenet samler innenfor 10-12cm på 25meter, holder det egentlig til det meste av feltskyting hvis du ikke skal hevde deg i toppen av resultatlista, og selv der er det egentlig ikke påkrevd med ekstrem presisjon. Grep, avtrekk, og sikter er viktigere enn at våpenet samler på 25mm på 50m.
 10. Nå er det relativt sjelden at moderne åpen-pistoler er bygget på gamle skranglecolter
 11. Nja. Pistoler med drålig ramme/sleidetilpasning, men hvor pipa låser bra i sleiden, kan faktisk skyte relativt bra skutt håndholdt, og helt ræva fra ransom.
 12. Les Bear 1911 consept I & V

  Umulig å vite uten inspeksjon, den kan være mishandlet. Mange 1911er utsettes dessverre for ukyndig arbeide her i landet.
 13. 45 acp ammunisjon

  Joda.... Men jeg var blakk, og leste ladeboken (hadde ikke funnet fram til diskusjonsfora på internett enda ;-)) og kjøpte meg enstasjon... Og skrudde dier inn og ut som en villmann i over ett år. MYE justering når man bruker dier uten fast låsemutter!!! Så jeg blir litt matt når folk ikke gidder å sette seg inn i basics, og lader dårlig ammo på automatpresser. Men påstår du at du aldri har sprengt noe altså????!!! Forresten, angående å ikke ekspandere hylser, jeg gjorde det en stund med 45 acp for å kutte noen operasjoner. Du slipper faktisk å krympe også, så på enstasjonspresse er det to operasjoner spart. Med belagte kuler med såkalt "bevel base" funker det faktisk, litt avhengig av hardheten på belegget. Om jeg husker riktig funka det best med frontier, mindre bedre med berrys og rainier. Men du skal som aps indikerer ha en god kombinasjon av sizer og seater for å få det til uten at det blir skjevt eller skaving. Også er du avhengig av hylser som ikke er blitt tråkka ned i grusen.
 14. 45 acp ammunisjon

  Nettopp!!!!! Det er nok av flinke folk som finner ut av alt for og greit, også er det "oss andre" som trenger å få ting inn med teskje... For oss er det å starte på enstasjonspressa et stort pluss, uansett patron eller våpentype. (det finnes nok av folk som har problemer med å forstå forholdet mellom krympeskulder og kulesettestempel i "seateren", så da kan man jo tenke seg hvordan det blir når det skal roteres og prajmes og sajses sjargjes samtidig som man setter kula og krymper)
 15. Våpenloven

  Det eneste vi med sikkerhet kan si er at vi ikke vet. Vi vet faktisk ikke hvordan den nye loven kommer til å se ut når den vedtas, og vi vet ikke hvordan de tilhørende forskriftene blir. https://www.stortinget.no/no/Saker-og-publikasjoner/Saker/Sak/?p=69453 Er bare å hente popkornet, eller enda bedre, kontakte aktuelle politikere og forsøke å påvirke i den retningen du selv ønsker.
×