Jump to content

Hvilken kjøttkvern skal jeg kjøpe?


Muntjac

Recommended Posts

Hei,

 

Jeg trenger en kjøttkvern til hobbybruk, og vet ikke hva jeg skal kjøpe. Er det noen som har noen forslag? Tenkte hakket over billigst, men flere hakk under dyrest. Med andre ord vil jeg ha det billigste som funker greit, og ikke gåR i stykker. Skal ikke male store mengder kjøtt, kun noen kg nå og da.

 

Hva foreslår gourmandene her inne?

Link to comment
Share on other sites

Hva foreslår gourmandene her inne?

 

Beklager - Jeg er bare en praktiker - Gourmandene er ute på jobb akkurat nå.

 

Hvis du ikke har en pent brukt kjøkkenmaskin tilgjengelig:

 

Billig på Clas

http://www.clasohlson.com/no/Coline-kj% ... rn/34-1382" target="_blank" target="_blank

Kjøp gjerne med en ekstra kniv.

 

Det finnes andre på Elkjøp, men det er leveringstid:

http://www.elkjop.no/product/hjem-og-hu ... kjottkvern" target="_blank" target="_blank

 

Alternativt finner du en brukt kjøkkenmaskin på loppemarked.

 

Ta godt vare på kvitteringen.

 

Mvh

Jim114

Link to comment
Share on other sites

Har du prøvd den Colinekverna fra Clas, Jim114?

 

Nei, jeg har fremdeles bestemor sin manuelle.

Den svikter aldri.

Jeg driver mest med jakt i frysedisken ved grensen

og kjøper gjerne ferdig kvernet. :-)

 

Det finnes flere modeller men jeg satser gjerne på Clas Ohlson. Mere stål for pengene og skulle det svikte er det bare å troppe opp i returen.

Kjøttkverna veier nesten 6 kilo så det er godt håp.

De har det med å være kjappe til å tuppe ut varer i butikken som ikke holder og gir misfornøyde kunder ved returen.

Den har vært i salg en stund.

Clas Ohlson gir deg utvidet angrerett og åpent kjøp innen opp til 90 dager.

 

Hvis du foretrekker Komplett:

https://www.komplett.no/philips-hr27275 ... !tab:extra

 

Mvh

Jim114

Link to comment
Share on other sites

Det er gjerne grunn til at en kvern koster under tusenlappen og en annen nesten 3 lapper:-)

Jim114 sin bestemorskvern er nok på alle måter det beste valget, rent bortsett fra at han mest sannsynlig ikke kommer til å gi den fra seg. Legg merke til s'en i bestemorskvern slik at vi slepper en lang tråd om oppmaling av ........

Du må spore opp Fretex-butikker og andre bruktsjapper. Du får trim ved å sveive. Du må slipe kniven (lære om vinkel på eggen). Kan stoppe med en gang du kjenner at fingrene er på vei ned i materen og så videre, osv....

Er du mer makelig anlagt og ser helst at alt går på skinner så blir nok de nesten tre lappene sett på som en grei investering :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Jeg glemte jo det viktigste - Tyskerne.

 

En liten oversikt for de som kan litt Tysk:

 

http://www.testberichte.de/kleine-haush ... oelfe.html

 

http://www.fleischwolfwelt.com/fleischw ... e-im-test/

 

http://www.testfazit.de/fleischwolf

 

Det synes som flere Kenwood er populære.

 

Nymotens greier:

Drehwulf Lurch

http://www.amazon.de/Lurch-10250-Drehwo ... 69-4125330

 

Kanskje kjekk hvis det ikke er strøm.

 

Nuvæl.

 

Mvh

Jim114

Link to comment
Share on other sites

Hei!

Jeg har en mellomstor modell fra Tre Spade som jeg overtok fra min far.

Kvernen eg god den, men bråker noe helt forferdelig. (som var grunnen til at jeg fikk den) Det anbefales hørselvern!

Nå skal det sies, at min far kjøpte den store modellen fra Tre Spade, og den bråker mye mindre.

Uansett så er det stor forskjell på separat kvern og den som følger med kjøkkenmaskiner. Kapasiteten på de separate maskinene er helt fenomenal og det kreves ikke like nøye renskjæring av kjøttet som skal kvernes. Her går det meste igjennom!

Jeg var innom Jula her for en tid tilbake, og så at de har en stor kvern til grei pris. Aner ikke noe om kvaliteten, men den kan være verdt å se på?

 

mvh

olafen

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Ja har ei julakvern av den store typen. Sjuk en fanskap som veier noe sinnsykt. Denne maler raskt og effektivt. Hatt i 2 år og digger den selv om den er litt stor, fordelen er at 15 kilo elg er igjennom så raskt at kverninga blir en bagatell. Litt plunder med å smøre inn deler med matolje etter bruk men verd det.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Vurderer også denne fra Jula, men 4 løk er litt mye kanskje? Det viktigste for meg er at jeg kan putte alskens avskjær oppi uten å måtte demontere stadig vekk på grunn av sener og hinner som blokkerer.

 

Er deres erfaring med denne at den tygger unna det man gir den? Også av typen "senete drittkjøtt"?

 

mvh Ole B

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...