Jump to content

Skaumann

Members
  • Posts

    133
  • Joined

  • Last visited

About Skaumann

  • Birthday 11/26/1952

Skaumann's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Veldig enig her, men jeg har også god erfaring med Liberon olje. Start med og puss skaftet med papir 400, så kan du starte mettingen med 50% terpentin og 50% kokt linolje. Mett til oljen ikke trenger inn lenger men etterlater våte flekker på skaftet. Dette tar litt tid. Tørk av og la skaftet hvile til det som er igjen trekker inn i skaftet. Påfør så Liberon og la dette trekke inn/tørke. Når det er tørt tar du en dråpe eller to med Liberon og påfører skaftet. Slip så med 600 papir. Slimet som nå kommer lar du være og lar tørke på skaftet. Når det er tørt sliper du forsiktig. Nye to dråper Liberon påføres, og du sliper opp slam med 800 papir. La dette tørke og slip forsiktig med 800 papir. Nye to dråper Liberon og sliping med 1000 papir til slim kommer. Tørke og forsiktig sliping med 1000 papir. Du kan gjerne fortsette til 1200 papir osv., men nå har du porefylt overflaten på skaftet og den ser ut som den er lakkert. Videre vedlikehold er en dråpe eller to med Liberon som du påfører og arbeider inn med fingrene. Garantert flotte skaft, men som du må ha tålmodighet for godt resultat. Liberon innholder sikkativ/tørrestoff.
  2. Mulig du finner noe her: http://www.google.no/url?sa=t&rct=j&q=mathews%20cam%20table%20mathews%20z7&source=web&cd=2&ved=0CCkQFjAB&url=http%3A%2F%2Fmathewsinc.com%2Fcontent%2Fuploads%2F2010%2F10%2FCam-Reference-Tables.xls&ei=DlZBT5SkHcaU-waR0fS9BQ&usg=AFQjCNE2j_FTTPVhJFTQ1A1NSURbV_jHQg&cad=rja Lykke til med godt valg av bue
  3. Du har altså venstre øye som dominerende øye?
  4. er blant annet når meningsløse forbud blir fjernet. K
  5. Her har du kanskje noe:http://www.nbjf.net/index.php?id=tommer Her kan du omregne: http://www.manuelsweb.com/in_cm.htm I bueverden er alt stort sett i tommer. Lykke til
  6. :clap:Så enig, så enig
  7. Strisekk er greit, men fyll den heller med gamle klær uten knapper, glidlåser etc. Vi var en tur på Svalbard for litt siden og holdt kurs i buejakt. Skjøt på det du beskriver. Klister og dritt satt igjen på pilene etter skyting så pilene måtte renses for limrester etc ganske ofte. Skal du trene med jaktspisser er ethafoamblinker ok.
  8. Meeeget godt sagt, x-force.
  9. Helt enig Mauser68, det blir litt rotete på kjøkkenet men det er verdt når pølsene smaker slik oppskriften din på hjortepølse gjør. Likte godt koriandersmaken. Og det gjelder å ikke spare grisespekket som du også skriver. Deilig snaddermat dette. Takk for oppskriften din. Hadde 3 kg deig denne gangen, men øker mengden neste gang. Like greit å lage en skikkelig porsjon når man først er igang.
  10. Jeg gjør på samme måte, men bruker gladpack på skallen så fordampning etc. hindres. Det viktige er at alle rester etter fett og slintrer er fjernet før du starter blekingen.
  11. Her har du et godt alternativ:http://vestgard.no/butikk/index.php?main_page=product_info&cPath=81_100&products_id=274 Har skutt med disse og 125 grains spiss i mange år til min Mathews Drenalin LD 70 pund Da med 7595 skaft. Jeg vil tro 5575 passer deg best med 55 pund. Uansett vil du få god hjelp av ham som eier nettbutikken jeg refererer til.
  12. Kjempefin artikkel, i motsetning til det som blir servert i Dagbladet etc. med masse faktafeil. "Et taljesystem gjør at trekktyngden faller kraftig (opptil 98 prosent) og hastigheten på pilen øker." Dette stemmer jo ikke helt, men skitt au.
  13. De er såpass populære at NBJF har laget en egen artikkel om hvordan du lager personlig skala til 5019 m,m, Du får også dette siktet med stillbar lyssetting av siktenål (reostat) Skala laget i Photoshop: http://www.nbjf.net/Buejegeren/Slik%20l ... 0skala.pdf" target="_blank Siktet kan også leveres med forstørrelse i forskjellig styrke, men dette er ingen fordel ved 3d skyting. Har erfart at sollyset ødela fullstendig siktet for meg i et 3D stevne. Det er alltid noe støv/pollen som finner veien til glasset. Kommer lyset galt inn her mister du fullstendig siktemuligheten med linsa. Dette er et meget godt valg av ett enpins sikte og godt brukbart til jakt.
  14. Dette er det mange av oss som bruker:http://hhasports.com/products/brushfire.htm Solide gode sikter. Meget stabile.
×
×
  • Create New...