Jump to content

LimpMidget

Members
  • Posts

    28
  • Joined

  • Last visited

LimpMidget's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Skal ha ny rifle til elgjakt som fungerer både på post og med på ryggen når man jager. Startet med Remington 700, men har vendt blikket mot Sako A7 og Sauer 101 på grunn av boksmagasin. Hva er mest bang for the bucks av de to med tanke på kvalitet og presisjon?
  2. Hallo gutter og jenter, Har et japansk kjøkkenknivblad liggende, som jeg lenge har tenkt å fått skaft på. I mangel av skaftemner med litt "liv" skar jeg en bit bøk i skiver på båndsaga, beisa og limte dem sammen med blå Aralditt. Resultatet ble nå sånn: Har tenkt å gi bort denne, men er usikker på om dette vil holde for normal bruk? Er det fare for at det fliser eller sprekker? LM
  3. Vurderer å bytte stokk på børsa før jakta. Må kikkert justeres etter stokkbytte? Regner med at det vil bli litt forskjell med annen kontakt med børsa, men siden kikkerten er paralaksefri på 100 meter bør jo treffet sitte på samme sted. Noen som har erfaring med dette? LM
  4. Har ladet 150 grn Barnes TSX med 46 grn N-150 til COL 71 til .308w (Ladeboken v6). Er veldig godt fornøyd med fart og presisjon. Krympen blir i bunn øverste rilla på kula. Hvis jeg setter kula 1-2 mm dypere passer det bedre med rilla/krympen. Noen som vet hvor mange PSI dette vil utgjøre, evt hvor mye jeg må gå ned på kruttmengde for å ha samme kammertrykk?
  5. Hallo, Det ligger en flott FAQ på knivstål som sticky. Har et sterkt ønske om en tilsvarende FAQ på tresorter/skaftemner. Har lett litt på Kammeret og Google uten å finne ut det jeg ønsker da jeg har en del emner av ymse treslag liggende. Det jeg kunne ha tenkt meg å få oversikt over er: - Egnethet som skaftemne (hardhet, porer osv.) - Utseende (mønster, tegninger og sjatteringer) - Alternativer for finish (farging osv.) - Evt. hvor emner kan skaffes Gjerne dokumentert med bilder av ferdige behandlede emner. Noen flere enn meg som ønsker en slik tråd? Har bare erfaring med mahogany, valbjørk, rikuler og rot av bjørk så langt. Har bøk, kirsebær og eik liggende men er usikker på om dette er egnet. LM
  6. Flotte kniver og slirer Storvilt! Fikk lyst til å prøve meg på denne type slire. Hvordan går du frem med tanke på å lage mal og Hvordan fester du hempa?
  7. Blir tyrkisk valnøtt med bison/nysølv holke. Har alt liggende men ikke hatt tid til å sette igang enda. Kommer til å lage den enkel og oval. Mest mulig klassisk Japansk er tanken. Hva har du brukt?
  8. Kjøpte mine hos Nordell, men har i ettertid sett dem i Norske webshops. Skal se om jeg klarer å spore opp. https://www.nordellknives.com/portal/index.php?option=com_oscommerce&osMod=index&cPath=94_51&language=se
  9. Etter å ha stirret øyet rødt og fuktig på postens sporingstjeneste i 14 dager fikk jeg endelig pakke! Euforisk som jeg er akkurat nå, har jeg lyst til å dele bilder av herlighetene. Synes bladene var like flotte i virkeligheten som i katalogen. Gleder meg til å få på skaft så jeg kan kokkelere med nye kniver. Jakten på verdige skaftemner har startet.
  10. Fant du denne forhandlere på nett? Løser bivoksen seg opp i blandingen? Koker du linoljen? Er fortsatt litt på søken etter informasjon om terpentin. Ser det er et uttall varianter fransk, kanadisk og nå kinesisk balsamterpentin. Hva er forskjellen på disse og vanlig terpentin bortsett fra opprinnelsesland?
  11. Takk for svaret Trond. Har bestilt en boks, så jeg får testet den.
  12. Det så ut til å være midt i blinken! Har bestilt en boks. Tusen takk for tipset.
  13. Takk for tipset Trond! Lar du skaftet stå i denne så det trekker inn? Hvordan er farge/finish og herdetiden på Danishoil?
  14. Har liggende en del 250 år gammel Cubansk mahogany som jeg har tenkt å prøve som knivskaft. Det er ganske porete og grov struktur i dette trevirket, hva er egnet til å fylle porene for å få en blank finish?
  15. Jeg ser det er en del tråder om stokkolje, og det er veldig mange meninger der ute. Gjelder stort sett det samme for knivskaft eller bør er det andre resepter som er bedre? Ser at de fleste sverger til linolje/terpentinblanding. Er det anbefalt med kokt eller rå linolje? Hva er forskjellen på herdetiden? Hva er den beste terpentinen for denne bruken? Ser at det er et mangfold av varianter. Er det noe annet lurium man bør tilsette oljen? Bør skaftet stå i olje eller bør man påføre med klut over tid? Det var ikke rent få spørsmål det =)
×
×
  • Create New...