Jump to content

Summit x

Members
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Summit x's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Recent Badges

0

Reputation

  1. Takk for input, kjekt å høre erfaringer om dette. Kommer til å planlegge ca 3 timer koking, -får følge med underveis. Som Sølvrev sier kan jeg av egen erfaring si at det ikke så enkelt å bruke sous vide på rådyr. Har gjort det noen ganger med varierende resultat.
  2. Hei. Har tenkt å lage rådyr i kål i helga. Planen er å bruke en hel bog fra fjordyr. Har laget en del viltmiddager opp gjennom årene, men har ikke drevet mye langtidssteking/koking av rådyr. Rådyrkjøtt er etter det jeg har erfart noe mer "sårbart" med tanke på langtidssteking/koking. Husker en gang da det ble litt for mye langtidsstekt og kjøttet ble ødelagt. Tenkte derfor å høre om noen her kan dele erfaring med koking av rådyrkjøtt. Tenker først og fremst på temperatur og koketid. Del gjerne også erfaring (temp/tid) av langtidssteking av helt lår. Har ikke prøvd det heller enda..
  3. Hei. Jeg har koket og sjært av skallen på en hjort som ble skutt i høst. Jeg er usikker på om jeg vil bleke skallen for jeg synes den tar seg bra ut som den er... Men hvis jeg angrer om f.eks et par år, lurer jeg på om den da kan blekes selv om skallen ikke er "fersk" lengre??? Spørsmålet er om en skalle som er tørket kan blekes og hvordan man da skal gå frem?? (legge i bløt e.l?? evt hvordan/hvor lenge osv...., eller går det ikke??)
  4. fant en gammel bushnell hos gamlingen igår, så den ble montet istedet. Får se om det blir handlet noe annet senere, da denne er litt i største laget (fysisk). Ellers takk for tips!!!
  5. Skulle hatt et kikkertsikte til salongen min. Skal brukes til trening samt at jeg bruker å ta den med på rypejakt av og til. Derfor er et lite sikte å foretrekke. Noen anbefalinger? Budsjett er lavest mulig, ikke kravstor på den beste kvalitet her. en plass mellom (500.- og 2000,-)
  6. Ble handlet sikte m montasje med Jakt&fritid! Dette var noe annet å se igjennom enn den gamle 3-9x40 bushnellen ja! Har montert det på geværet, imorgen skal det skytes inn! Gleder meg som en unge (Nå står forresten geværet m. ny kikkerten i det nye Duun-skapet jeg fikk til bursdagsgave m samboeren igår. -bortskjemt kanskje ??)
  7. Kom inn et kahles 2,5-10x50 på finn idag. Demomodell hos jakt&friluft, -som nytt. Fikk siktet og leupold Q/R til 8000,-inkl frakt, så gleder meg til å bytte ut den gamle bushnell'en nå ja!!!
  8. Er samme pris på 2,5-10x50 også, -kan hende det blir dette istedet. Er til all-roundbruk, men 50-gangeren er kanskje enda bedre på skumringsjakt.
  9. På kikkertjakt og kom over tibud på nytt KAHLES HELIA C 1,5-6x42 retikkel 4A til 7990,- Frister å slå til, men tenkte å høre om noen med bedre kunnskaper enn meg har synspunkter??? (ikke så veldig inne på kikkertsikter..)
  10. Summit x

    IOR?

    høntersen har vel rett; er vel ikke midt i blinken dette ior siktet for meg. Er en stund til jakta begynner, så skal fundere en stund til før jeg tar valget.
  11. Summit x

    IOR?

    På jakt etter nytt sikte til høsten, skal brukes mest på hjortejakt, men også til reinsjakt. Vil ikke ha for stor kikkert; 1,5-6x42 til 3-9x42 er passe. Har surfet irundt på nett, og har funnet ut at det kommer til å bli zeiss, kahles, swaro sub eller kanskje meopta, (ca 5-9000,-) Men kom over IOR 2,5-10x42 og lurer på om hvordan disse er??
  12. Ja, 36 gir vel lite lys.. Meoptaen til ca 5 lapper (ferdig levert hjemme i norge) får du kjøpt i usa hvis du koster på litt internettsurfing og et par mailer -Har også sett litt på kahles ct 3-9x42, brukt vel og merke, men kanskje et godt alternativ likevel.
  13. Hei! Skal endelig kjøpe nytt kikkertsikte Det gamle er som å se igjennom skittent matpapir i skumringen!! Driver mest med hjortejakt, men kommer også til å bruke samme våpen/kikkert på reinsjakt en og annen sjelden gang. Jeg har begynt å sette meg inn i "kikkersikteverden" og har funnet 3 mulige kandidater som for meg vil komme på ca samme pris (ca 5000,- som er budsjett) Mepota artemis 3-12x50 (Meopta'n har lys, men det er ikke noe must for meg) Zeiss conquest 3-9x50 Swarovski z3 3-9x36, (brukt, -denne blir ca en tusenlapp dyrere enn de andre) Hva tror dere? synspunkter/erfaringer og tips mottas med stor takk!
×
×
  • Create New...