Jump to content

høggern

Members
  • Posts

    12,934
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    11

høggern last won the day on December 13 2023

høggern had the most liked content!

About høggern

  • Birthday 06/04/2012

Recent Profile Visitors

3,803 profile views

høggern's Achievements

GreatGreatGrandMaster

GreatGreatGrandMaster (17/17)

  • Reacting Well Rare
  • Very Popular Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post

Recent Badges

655

Reputation

  1. Tipper er god mg34 med 3006 eller 7,62nato og 12 grams normakuler kunne levert ca det samme?
  2. Ca 40 000 pr stk pluss vedlikeholdskostnader på feks 4000 pr skive pr år ila levetiden som kanskje er 10- 20 år. Feks. Og da snakker jeg kun om skiva. En størrenutgift er vanligvis alt det andre...
  3. Selvfølgelig er de som skyter 35 skudd obligatorisk trening og oppskyting pr år med på å betale for hele pakka. Det er alle medlemmene. Her betaler du en sum for de 35. Ellers er skytinga gratis om du er medlem.
  4. Hispeed fra rano kom først i 800msek, senere 835 msek. De hadde 9,3 grams d-spiss kule. Senere hadde raufoss svarte hetter på bla sin super sierra 800msek som hadde pakker som var merka med "må ikke brukes i krag". Så svarte hetter betydde akkurat det.
  5. Det er forsiktig anslag. Noen sier at du ikke får sanert en sånn voll for under 1 mill... Jeg vet ikke. Uansett er det ikke gratis for baneeier at noen skyter på en bane på noen måte. De av oss som betaler feks 500 kr pr år og får skyte mye skudd gratis kommer egentlig billig ut av det. De som betaler 5 kr pr skudd ... betaler kanskje det det egentlig koster?
  6. Interressant diskusjon. "hva koster et skudd på en skytebane" og "hva koster et skudd på en elektronisk skyteskive" Som M67 sier, forskjellen i slitasje på et skudd i senter med spisskule og et skudd i ytre partier med en jaktkule er stor, og enda værre er det når man skyter i rammer, skyter så det går rikosjetter gjennom skiva osv. Jeg har drevet med vedlikehold av slike skiver år om annet i snart 20 år. Og jeg vet hva som medfører vedlikehold. Og jeg vet hvilket vedlikehold som koster mer enn annet vedlikehold. Det vanlige er at 200m skivene har myyye mindre vedlikehold enn 100m skivene. Det er egentlig rart for 200m skivene er like store som 100m skivene, men er dobbelt så langt borte. En annen ting er at det skal ofte skytes med kal 22 lr på 100m skivene, noe som igjen fører til at de må være bedre vedlikeholdt. Så hva prisen pr skudd i vedlikehold blir er veldig forskjellig etter hvilken skyting som er gjennomført. Og en annen sak er forurensning. Sanering av en kulefangervoll kan fort beløpe seg til mange hundre tusen kr, om dette må gjøres vil det påbeløpe seg store summer som er kommet over tid.
  7. Materialgjennvinning av bly er et tema.
  8. Bly kommer før eller siden til å være ut mange steder, men kanskje ikke i DFS
  9. Å få disp til felthurtigskyting, selv i begrenset omfang på en dfs bane tror jeg kan bli vanskelig. Å få disp til feks prs skyting på stålmål på en dfs-bane tror jeg er enda mer vanskelig.
  10. Trengs det bortforklaringer? Om det ikke er mesterskap på 15m så er det ikke mesterskap. Men ingenting er jo hogd i stein.
  11. Klassa har jo alt utendørs fra 1.10... Mesterskap og cowboyskyting. Hva med å glede seg over det?
  12. Om en klasse har mesterskap eller ikke, er vel egentlig relativt små detaljer som i den store sammenhengen muligens ikke engang er en tingsak. Desverre oppfatter jeg at kikkertklassa er en klasse som medfører relativt møye støy i forhold til antall deltakere. At det er et mesterskap i en klasse som har så uensartet utstyr er også noe noen ser på som en utfordring, osv.
  13. Er det mesterskap på bane så er jo vegen beredet for mesterskap innendørs og.
  14. Kosta 278 ja. Husker den pressa. Solgte min for en 200 lapp. Den er på de evige pressemarker nå. Han som kjøpte den var visst litt for sterk.
×
×
  • Create New...