Jump to content

Albatrost

Members
 • Content Count

  54
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About Albatrost

 • Birthday 02/15/1972

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Albatrost

  NY elgbørse.

  Hva med noe fjongt i 8x57 fra Anschütz : https://jga.anschuetz-sport.com/index.php5?produktID=1708&menu=442&sprache=1&produktShow=detail Du som allerede er bortskjemt med matchavtrekk fra Sauer og diverse annet. Her er det høyst sannsynlig og kunne oppleve både glatt boltgang og justeringsmuligheter etter alle kunstens regler. Dette kan sikkert Landrø oppdrive. Har ikke inntrykk av at prisen på jaktriflene til Anschütz er så ille heller, sammenliknet med andre merker i det øvre sjiktet.
 2. Ja, det som passer på 527 passer på Fox også. Hadde tidligere et sett 1” ringer med påskriften ”CZ527” montert på Foxen. Ifbm kikkertbytte til 30mm rør ble det anskaffet Warne-montasje, også til 527.
 3. Har opplevd dette på begge 202-ene, samt STR-magasiner (202 i 6,5 og 9,3). Nye magasiner mater fabrikkammo nogenlunde greit, men halspresset omladd ammunisjon blir akkurat for store i omkrets, slik at sluttstykket glipper siste patron, eller at de 1-2 øverste mater litt dårlig. Frem med nebbtang, justèr magasinleppene og prøv på nytt. Hvis man lager seg noen dummypatroner kan en holde på innendørs uten å løpe den helt store risikoen.
 4. Tror jeg hadde prøveskutt 1427-en. Er den like bra koker det ned til magasin/ikke magasin i mine øyne.
 5. Tror jeg også hadde vurdert denne 1827-en som ligger på finn til absolutt ranspris: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=105690325 Betalte 3k mer for min og syntes det var billig for 3 år siden. Det jeg liker med rifla er at den har 5 magasin som har egen plass i skjeftet, den klassiske 54-kassen, at den går like bra som Saueren, at boltoperasjonen på sistnevnte føles som ei slarkepurke i forhold, at "kaldskuddet" går akkurat der de påfølgende treffer, den går godt med det meste av ammunisjon og selvfølgelig avtrekket som kan justeres i alle retninger (selv om jeg aldri har følt behovet). Ulempen må vel være vekt hvis du har tenkt å bære den mye, men du har vel slitt ut såpass mange banevåpen at armstyrkegrunnlaget bør være på plass. Ser at noen har nevnt noen momenter å være obs på, men jeg bruker også å se etter om våpenet har vært klikket mye med uten patron. Det blir gjerne hakk (kl.12) i innløpet til kammeret som i verste fall fører til dårlig kamring og påfølgende klikk..
 6. Mulig det har vært nevnt tidligere, men er det noen som kan vise til at revisjonene av lovverk og forskrifter gjennom tidene har ført til lettelser av noe slag? Konvergerer lovverket mot null hvis vil lar tiden gå mot uendelig?
 7. Kan absolutt anbefale trimmeren fra LCG som du har linket til, AsgeirK. Å trimme et par hundre hylser med den montert i skrumaskinen går som en lek.
 8. Defiants forslag med Norma jaktmatch på XXL er vel noe av det rimeligste man kan kjøpe ferdigladd. Ser du ikke er fremmed for å begynne med hjemmelading. Da vil jeg foreslå Jaktdepotets SuperSonic-kuler til 9,3-en. De koster 3,75 kr. stykket og går veldig bra i min Sauer 202. Med kule, krutt og tennhette ender jeg på 6,- kr. smellen.
 9. Skal ikke hevde å ha noen form for fasit her, men jeg hadde en 303 i 9,3 som ble byttet ut etter 3 år mot en 202 i samme kaliber i fjor. Hadde en 202 Wolverine i 6,5 fra før som var kjempebra, men den er satt opp for konkurranse og brukes relativt mye i tillegg til at den tjener som reservevåpen i elgjakta. Derfor kjøpte jeg ikke bare pipe til denne, men en komplett rifle til. Jeg opplevde 303en som usedvanlig kresen på ammunisjon. Lader selv, og til slutt gikk det sport i å finne noe som rifla likte. Den gikk usedvanlig bra med Naturalis og Accubond (god boltriflesamling), men stort sett dårlig med alt annet. Med dårlig mener jeg 40-50mm samling. Norma Jaktmatch gikk helt elendig, såpass dårlig at jeg sluttet å kjøpe de for å få tomhylser, men kjøpte Lapuahylser og ladet selv, på tross av at dette ble dyrere treningsskudd ved første gangs bruk. Jeg vet ikke om 303en fungerer bedre i 308Win, det er selvsagt mulig. Likte balansen og oppspenneren på 303, og vurderte også R8 da jeg skulle bytte, men det ble 202 siden jeg hadde en fra før og endel greier til disse.
 10. Har brukt 100 av 400 innkjøpte kuler i 9,3, og er svært fornøyd så langt. Prøvd både H322, 203B og N140, og funnet ut at 58gr av sistnevnte gir best resultat og rundt 740 m/s i 202en min med 56cm pipe. 4 skudd innenfor 20mm er ikke uvanlig. Med 58gr N140 komprimerer jeg lett, så at noen får 58,5gr N150 synes jeg er sprekt. Setter dere kula lenger ut, eller får dere den ned til siste rillen?
 11. Tenkte litt i samme baner som deg , Jakrokann, da jeg kjøpte sekk i sommer. Kom frem til at det var bedre å kunne snøre sammen deer-sekken til en flat og kompakt sak når jeg ikke trengte den ekstra plassen enn å ønske seg mer plass i lynx-sekken når man måtte trenge det. Gikk derfor for den største og angrer ikke på det. Når det har vært kaldt eller ekstra vått i elgjakta har man hatt plass til både duk og ekstra tøy inni deer-sekken uten å ha ting hengende utenpå og dingle.
 12. Lapua Naturalis 220gr i 9,3x62 og Lapua Mega 156gr i 6,5x55.
 13. Har brukt denne kula og fikk den først til å samle ordentlig med friflukt på en knapp millimeter, som i mitt kammer resulterte i en patronlengde på 77mm. Stort sett alt av andre kuler jeg har brukt i 6,5-en har ikke brydd seg nevneverdig om friflukten.
 14. Denne har litt mer nøytralt utseende og er samtidig låsbar. http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/20206514/ Har hatt min et par år og det eneste jeg ville forandret er at jeg skulle kjøpt den største først som sist.
 15. Har brukt 7g/108gr Scenar og 39,5 gr N150 på alt av jaktfelt i år. Patronlengde 76mm. Gir ca 850 m/s og 5-skuddssamling på 13-14mm@100m i min pipe. At det er en "slapp" og løpsvennlig ladning i nedre del av tabellen ser jeg kun som en fordel.
×
×
 • Create New...