Jump to content

ASolberg

Members
  • Posts

    50
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

526 profile views

ASolberg's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Recent Badges

7

Reputation

  1. Kom til å lure på dette her om dagen. Hvem er de beste i verden til å skyte stående fri hånd med rifle? (Og da mener jeg "fri hånd", dvs stående skyting uten at albuen støttes på hofta, ingen reim og hvor man bare bruker "normale" klær.) Og ikke minst hvor god presisjon har de? Jeg tenker jo at de beste utøverne innen f.eks PRS, silhuettrifle, IPSC rifle, viltmål, ulike program internasjonalt for jaktfelt, eller ISSF/DFS ville treffe små mål stående fri hånd. Men hvor små mål kan de treffe noenlunde forutsigbart? Hva ville treffprosenten bli dersom man hengte opp en rund gong på 100 meter som var 3 moa, 2,5 moa, 2,0 moa eller 1,5 moa? Jeg ville jo gjette at treffprosenten på 3 moa ville blitt rimelig høy for de beste. Men hvor høy ville treffprosenten vært? Hvem ville de vært? Og hvor langt nedover i målstørrelse kunne de gått fra 3 moa og allikevel hatt høy treffprosent med valgfri rifle og optikk?
  2. Jeg ønsker meg denne.... https://parkwestarms.com/product/pwacehb/
  3. Har en S&L M97 med 6xc-løp (S&L-løp også), som har vært et veldig vellykket prosjekt. Billig og bra egentlig. Børsemaker Hansen lager jo løp til både Sauer og S&L. Et Krieger løp i Schultz&Larsen 6XC kan jo bli riktig bra det også? Men en Tikka T3, med KRG Bravo stokk og Krieger løp i 6 XC.... Burde man ikke komme under 35 000 kr. med det hos Hansen? Riktig bra presisjon også?
  4. Her er to fine videoer med stående skyting hvor de også drar inn den mentale delen under skyting. Etter min vurdering burde budskapet også være overførbart og minst like relevant for stående fri hånd.
  5. Jeg synes han burde gjort begge deler. Både skutt 5 pakker med jaktrifla på 5 treninger, men også skutt 1000 22 lr skudd. Til sammen blir resultatet mye bedre enn å bare gjøre den ene av delene.
  6. Børsemaker hansen lager også s&l piper på bestilling. Da kan man få en krieger pipe i 6 xc f.eks. Kjøpe en brukt s&l og kjøpe pipe hos hansen burde være en billig måte å få det til på i hvertfall. Da får man enda rustfri pipe hvis man vil. Presisjonen med en hansen pipe fra krieger burde i alle tilfeller ikke bli dårligere enn en s&l pipe. Og kanskje kan samlingene tom bli f.eks 2 mm bedre med en kriegerpipe?
  7. Bruker K magasinet i min s&l i 6xc. Det mater helt fint med 100-105 gr kuler. Har ikke prøvd med lettere kuler, det skal sies. Pipen fra s&l i 6xc er jeg svært fornøyd med
  8. Det går også an Gjorde det et par sesonger til jeg ble skikkelig lei av å bære to våpen. Så ville jeg kjøpe nye våpen og fant ut at dersom man legger summen av en bra hagle sammen med summen for en bra rifle, så får man summen til en bra drilling, og sparer 1,5-2,5 kg i vekt. Etter det har det alltid blitt «riktig» børse jeg har tatt med på fjellet eller på småviltjakt med losende hund av en eller annen sort. Men en småkaliber rifle kan jo bygges veldig, veldig lett og fremdeles være bra
  9. Fjellrypejakta har mye å by på, både korte hold, lange hold, sittende rype på haglehold, ryper som flyr innenfor haglehold, ryper du ser som lander igjen som du kan smyge inn på nytt på et kortere hold, skjær fugl på 60 m, skjær fugl på 200, «tam» fugl på 20-50-70 meter, riflejakt med mye og lite vind, og haglejakt med mye og lite vind. det som helt klart gir best uttelling over tid i alle disse vekslende værforhold, og vekslende humør på rype, er et kombigevær. Til og med hvis kikkerten sitter fast på børsa hele tiden kan man gjøre mye og bra støkkjakt, i tillegg til å treffe bra på rifleskudd litt utover forbi 100 m. en brukt kombi på finn.no i cal 222, eller 223 er kanskje glimrende i starten. Til og med 22 hornet og 22 magnum vil gi deg mange ryper under 100 meter. 22 lr børse bør du kjøpe deg på siden så du har et gevær å lære å skyte med. Dersom man kjøper seg en kombi og et salonggevær så er man i gang tenker jeg. Så vil man gjøre seg erfaringer etter hvert som gjør at man finner ut hva man skal ha neste gang. Men til fjellrypejakt mener jeg at til og med en dårlig kombi gir best uttelling over tid. I hvert fall noe å tenke på…
  10. Ja. Det er jo et poeng. Magasinet har lengde på 86,9 mm, så patronene blir i hvert fall ikke lenger enn det. Er avhengig av å få god presisjon på prosjektet dersom det skal bli med på turer utenlands.
  11. 880 m/s var jo finfin fart på den kula. Da får du kanskje plass til litt ekstra krutt pga lengre col? Kanskje man kan få ut rundt 850 m/s med 60 cm pipe og col på rundt 84 mm? Har du eventuelt prøvd?
  12. Har noen av dere forsøkt å lade feks 168 gr ABLR, 175 gr ABLR, eller andre jaktkuler med BC på ca 0,6 i 7x64? Lurte også på om noen av dere også hadde erfaring med å lade 160 gr accubond? Hadde vært veldig interessant å høre hvilke krutt dere brukte og hvilke hastigheter dere fikk ut av den. Er i veldig grundig vurdering på å kjøpe meg et løp i 7x64 til min s&l. Kjempekaliber til alt mulig, men det er særlig til utenlandske fjelljakter der ting av og til (og til og med ofte) ikke går helt etter planen, at jeg vurderte disse kulene og kaliber. noen som har prøvd?
  13. Det dumme er jo også at det jammen ikke er mange nye kikkertsikter å velge i nå om dagen i den vektklassen. Da må man jo henvende seg til finn.no. Men noen modeller er det jo.
  14. Gratulere med et hærlig jakt og fangstår
×
×
  • Create New...