Jump to content

boble

Members
  • Posts

    1,429
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

boble last won the day on April 28 2021

boble had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

boble's Achievements

Mentor

Mentor (12/17)

  • 10 years in
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • Very Popular Rare
  • Posting Machine Rare

Recent Badges

577

Reputation

  1. Fritt etter hukommelsen koster fullt sett slitedeler for én skive ca 10.000 kroner. Ja, det stemmer, prisene har holdt seg nokså stabile, så den relative kostnaden har kommet ned siden skiveelektronikk var ei ny greie. Monitorer, servere og programvare må også oppdateres over tid. Den kostnaden kommer ikke ofte men kan være temmelig stor. I tillegg kommer selvfølgelig vedlikehold av kulefang og voller, jeg tipper 1000 kr pr skive pr år er nært for de fleste.
  2. Vi har også fritt antall skudd i utgangspunktet, men om det er jegerkveld, 9. august, 15 mann i kø og en halvtime til solnedgang så kan du godt bli oppfordret til å gjøre deg ferdig.
  3. @Bly jeg er heller ingen ekspert, det er interessant å diskutere litt. Mine hagler balanserer også på bolten. Lettvekteren på 2750 g er mye mindre tilgivende å montere, men du slette tid så kjapt det går sammenlignet med F3'en. På banen, med begge beina i ro på fast underlag, er det ikke så stor forskjell. På jakt må jeg være mye mer på med kort/lett, da er den super, hvis jeg ikke er helt tilstede er den helt krise.
  4. @Bly, du har kanskje rett. Det er mulig at jeg forveksler lang og tung, ref 66/71/76 cm piper og ditto vekt.
  5. Hva og hvordan jakter du? Jeg synes korte piper (typ 66-68 cm) blir litt stutt og får dårligere sving, til gjengjeld er det fantastisk å "punktskyte" med. For raske skudd i krattskog er det supert. 76-piper synes jeg gir jevnere sving på fluktskudd men er treeegt.
  6. Hva koster en HK halvauto som går innenfor 20 mm på 100 m med SK Standard og har matchavtrekk? Hvor mye vedlikehold krever den sammenlignet med en boltrifle? Jeg spør fordi jeg ikke vet.
  7. Man kan jo selvfølgelig hore opp og blinge i vei på customvåpen alt hva huslånet tillater. Jeg ser ikke på det som grunnlag for rekruttering i en organisasjon hvor nybegynnere bruker lagsvåpen og hvor styrken er at det er så lav terskel for å komme inn og komme i gang på et ok nivå.
  8. De gangene jeg har vært borti sånne samordnede priser har det vært veiledende og ikke i vedtektene. Hvordan gikk det for seg på ombudsmøtet der det ble vedtatt? Diskuterte dere internt i kretsen for å ha felles front før avstemningen? Fast pris per samlag er vanskelig pga forskjellige forhold i lagene, ja. Hvis jeg var deg ville jeg lest meg opp på hva som ligger bak prisen.
  9. 28 gram trap-ladning høres ut som bly...
  10. Det de foreslår er til forveksling likt ulvesona her i landet, med å lage reservat og kaste penger på bøndene som mister levebrødet. Hvis Hannibal klarte å få elefanter over både Alpene og Middelhavet for to tusen år siden så er jeg sikker på at vi kan få dem skipet hit og jagd inn øst for Glomma!
  11. For meg er den viktigste grunnen til å feste reima på stå at den ikke skal dingle. Den gir, som @bardp sier, lite støtte. Det litt kinkige med å bruke den for å få press i skuldra er at det lett kan bli for mye press og skjeftet føles for kort. For meg betyr det at kolbekappa ruller på skuldra. Jeg har før brukt den for å låse vinkelen i albuen. Da skjøt jeg med venstre hånd relativt langt fremme, ca på magasinutløser. Det problemet ble borte ved å fjerne blyet jeg hadde i fremskjeftet og få tyngdepunktet bak.
  12. Ja, tabeller over relativ brennhastighet kan være så ymse, det har du helt rett i. Jeg har brukt de to mest i 9,3x62 og 8x57is, en del i 30-06 og 308, i 6,5x55 med 100 grs kuler fra Sierra, Norma og Lapua og 222 av mangel på bedre egnet. Med moderate ladninger kan de nok være like, den største forskjellen ser jeg opp mot max. I 6,5x55 med 100 grs kuler er ladninger som er trygge med N140 ca to grains over max med 202.
  13. Den tabellen setter 202 like ved 203b, og det høres ikke helt riktig ut. Jeg har ladet mest 200 grs Nosler CC og 196 grs Norma Vulkan og Oryx i 8x57is, og med de ligger jeg 2 grs lavere med 202 enn N140. Ladebokens utgave 2 og 3 er en del freskere enn de senere.
  14. Hvilken utgave av Ladeboken? De har roet seg en del hakk siden den gang de anbefalte å slå av høreapparat for å slippe å høre kruttkorn knuses når man satte kuler og å ha med en dugelig vedkjepp på skytebanen for å slå opp hevarmen... Siden Norma anbefaler rundt 48-49 grs 202 (som er et raskere krutt) for tilsvarende kulevekt ville jeg startet med en føler på 48 grs og ladet meg kjapt oppover derfra.
  15. @Per-S Om man skal ha felthold har du selvfølgelig rett. Jeg tenkte mer på lokale anlegg hvor det ofte er nok med to baneløp. Mulig noen har såre tær, de får eventuelt gå i seg selv, men det er et vanlig problem at både enkeltpersoner og organisasjoner - også offentlige - først ikke vil engasjere seg, prøver å ri to hester og senere kommer og klager på at de ikke får det tilbudet de vil ha. Fordi plansøknaden var sendt tre år før, og banen planlagt to år før det igjen, så får man ikke gjort så mye.
×
×
  • Create New...