Skogmann123 Posted October 10, 2022 Share Posted October 10, 2022 Jeg meldte meg inn i lokale njff sitt lag men har ikke fått noe info på mail men har sett noen fra laget poste på en jakt gruppe på facebook. Jeg lurer på å sende dem mail om hjelp siden jeg ikke kjenner noen lokale jegere. Jeg har ikke sted til å henge opp rådyr på mørning selv og har ingen erfaring med slakt. Kan det være problematisk for å begynne med rådyrjakt? Dessverre ikke småvilt i området jeg kan jakte på og har lyst til å fortsette etter å ha begynt med jakt på folkehøgskole. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted October 10, 2022 Share Posted October 10, 2022 Du må nok gjøre noe mer aktivt enn å melde deg inn i foreningen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sølvrev Posted October 11, 2022 Share Posted October 11, 2022 Jeg synes ikke fravær av egnet sted til å mørne kjøttet bør være noe hinder for å begynne med rådyrjakt. Om du ikke finner noen som lar deg låne plass i en bod, låve eller godt luftet kjeller kan du skaffe deg et billig brukt kjøleskap og la kjøttet mørne grovpartert på hyllene. Ellers ville jeg nok selv tatt et initiativ overfor lokal NJFF. Det må da finnes noen kontaktpersoner der med telefonnummer eller e-postadresse som kan gi deg tips om veien videre? For som @Chiefen.v-2sier, skal du komme deg ut på jakt må du nok være litt aktiv.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skaubjønn Posted October 11, 2022 Share Posted October 11, 2022 Har din forening opplæringsjakt? Meld deg på en slik i tilfelle. Du må selvsagt lære å slakte, men fryktelig vanskelig er det ikke. Mørning er ikke noe problem, så lenge du har et sted du kan slakte dyret. En kjøkkenbenk holder lenge. Kjøp en vakuumpakkemaskin (mange rimelige), skjær dyret ned og mørne det noen dager i kjøleskapet ferdig vakuumpakket. Pass på å merke pakkene med dato og hva slags kjøtt det er i. Jeg skiller mellom stek, biff og grytekjøtt. Noen ganger maler jeg opp grytekjøttet til kjøttdeig. Noen ytterst få ganger steker jeg ferdig kjøttkaker av kjøttdeigen. når du vakuumpakker bliir det ikke noe søl eller lukt i kjøleskapet, og det er enkelt å fryse kjøttet etterpå. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.