Haubits Posted December 17, 2008 Share Posted December 17, 2008 Trenger en god oppskrift på marsipan, ser det er noen som mener at det ikke skal være eggehvite i den. Er det noen her som kan gi ett godt svar på en enkel og grei oppskrift?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sako 30-06 Posted December 17, 2008 Share Posted December 17, 2008 Min favoritt er fra Henriette Schønberg-Erken: 0.5kg skoldete mandler 0.5kg melis ca. 1ss eggehvite Mandlene males 3-4 ganger: 2ggr alene og 1-2ggr sammen med melisen. Blandes med eggehviten til en passe fast masse. Ellers har Lars Lian en variant uten eggehvite: 250g skoldete mandler 2dl fosskokende vann 125g finkornet sukker ca. 300g melis Mandlene overhelles kokende vann, trekker i 3 timer, slå av overskudd vann. Putt i foodprosessor med sukkeret, kjør til passe fin masse. Bland i melis til passe konsistens. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Haubits Posted December 18, 2008 Author Share Posted December 18, 2008 Takker og bukker, da skal jeg prøve den ifra ho Henriette!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tryta Posted December 19, 2008 Share Posted December 19, 2008 Sako, du som er så habil på vin, har du ett godt forslag til rødvin til marsipan? Har hørt at det skal være veldig godt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
La linea Posted December 19, 2008 Share Posted December 19, 2008 Om du vil ha en litt mer "voksen" marsipan så kan du blande litt likør, konjakk eller lignende i marsipanen også Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sako 30-06 Posted December 19, 2008 Share Posted December 19, 2008 rødvin til marsipan? Det ville nok ikke vært den første tanken min Jeg skulle tro at den søte marsipanen lett ville framheve garvesyra i rødvinen for mye. Hvis du vil prøve, ville jeg testa en rødvin med veldig lite snerp. Beaujolais, kanskje? Eller du kan knalle til litt og kjøpe ei halvflaske Recioto della Valpolicella, en søt rødvin fra Italia. Recioto er forøvrig den eneste vinen jeg ville valgt til en sjokoladedessert som f.eks. sjokolademousse og kan anbefales som et alternativ til portvin til desserten. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tolvsju Posted December 20, 2008 Share Posted December 20, 2008 Håndtverksmessig fremstilt marsipan i Belgia består av 70% mandler og 30% sukker/melis. Den er ikke "dårlig";-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Haubits Posted December 20, 2008 Author Share Posted December 20, 2008 70/30 forholdet, er det pr vekt eller volum? Og er det tilstatt noe mer i form av smak/dråper?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tolvsju Posted December 26, 2008 Share Posted December 26, 2008 70/30 forholdet, er det pr vekt eller volum? Og er det tilstatt noe mer i form av smak/dråper?? Det er forholdet i vekt. Ingen tilsetninger. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.