Jump to content

Oppskrift på marsipan


Haubits

Recommended Posts

Min favoritt er fra Henriette Schønberg-Erken:

0.5kg skoldete mandler

0.5kg melis

ca. 1ss eggehvite

 

Mandlene males 3-4 ganger: 2ggr alene og 1-2ggr sammen med melisen. Blandes med eggehviten til en passe fast masse.

 

Ellers har Lars Lian en variant uten eggehvite:

250g skoldete mandler

2dl fosskokende vann

125g finkornet sukker

ca. 300g melis

 

Mandlene overhelles kokende vann, trekker i 3 timer, slå av overskudd vann. Putt i foodprosessor med sukkeret, kjør til passe fin masse. Bland i melis til passe konsistens.

Link to comment
Share on other sites

rødvin til marsipan?

Det ville nok ikke vært den første tanken min ;) Jeg skulle tro at den søte marsipanen lett ville framheve garvesyra i rødvinen for mye.

 

Hvis du vil prøve, ville jeg testa en rødvin med veldig lite snerp. Beaujolais, kanskje? Eller du kan knalle til litt og kjøpe ei halvflaske Recioto della Valpolicella, en søt rødvin fra Italia. Recioto er forøvrig den eneste vinen jeg ville valgt til en sjokoladedessert som f.eks. sjokolademousse og kan anbefales som et alternativ til portvin til desserten.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...