Skeptisk Posted January 8, 2008 Share Posted January 8, 2008 Hvor finnes en god og enkel oversikt/ plansje over oppdeling av storvilt ev. storfe? Hvor sitter kjøttbiten og hva kan lages av den? For eks. en slik god gammel plansje som befinner seg i bakrunnen på Kirkevaag's eminente parodi på helseminister Torbjørn Mork (for de som kan huske den) Har tenkt å lage en oversikt som kan gis bort de litt "usikre" kjøperne som kjøper kjøtt av jaktlaget vårt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaktlykke Posted January 8, 2008 Share Posted January 8, 2008 Denne fant jeg på nettet: Stykking av storvilt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sako 30-06 Posted January 9, 2008 Share Posted January 9, 2008 Du finner slike plansjer i litt eldre kokebøker som er laget på en tid da ikke absolutt alle skulle ha ferdig "biffsnadderkjøtt" eller "grytenam" i vakuumpakking og kokebøkene var instruksjonsbøker i matlaging istedenfor matpornografi. For eksempel i mitt eks. av "Gyldendals store" fra sen sytti-/tidlig åttitall. Der finner jeg for eksempel også et kapittel som dreier seg om klassiske sauser: Brun m/kjente varianter, hvit m/kjente varianter, lys m/kjente varianter, hollandaise m/kjente varianter (eks. bearnaise), majones osv. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
omega Posted January 12, 2008 Share Posted January 12, 2008 Ingenting slår JHVs guide! Her er forresten en online oppdelingsguide som er grei! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skeptisk Posted January 14, 2008 Author Share Posted January 14, 2008 Hjertelig takk , da har jeg noe å gå i gang med. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.