Jump to content

Plansje for stykking av storvilt


Skeptisk

Recommended Posts

Hvor finnes en god og enkel oversikt/ plansje over oppdeling av storvilt ev. storfe? Hvor sitter kjøttbiten og hva kan lages av den? For eks. en slik god gammel plansje som befinner seg i bakrunnen på Kirkevaag's eminente parodi på helseminister Torbjørn Mork (for de som kan huske den)

 

Har tenkt å lage en oversikt som kan gis bort de litt "usikre" kjøperne som kjøper kjøtt av jaktlaget vårt.

Link to comment
Share on other sites

Du finner slike plansjer i litt eldre kokebøker som er laget på en tid da ikke absolutt alle skulle ha ferdig "biffsnadderkjøtt" eller "grytenam" i vakuumpakking og kokebøkene var instruksjonsbøker i matlaging istedenfor matpornografi. For eksempel i mitt eks. av "Gyldendals store" fra sen sytti-/tidlig åttitall.

 

Der finner jeg for eksempel også et kapittel som dreier seg om klassiske sauser: Brun m/kjente varianter, hvit m/kjente varianter, lys m/kjente varianter, hollandaise m/kjente varianter (eks. bearnaise), majones osv.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...