Jump to content

Jaktammo til Tika 308 lite


Rjo013

Recommended Posts

Hei. Har en Tika 308 og lurer på hvilke erfaringer andre har med tanke på jaktammo. Er ikke så bevandret i dette temaet. Heller ikke her inne på kammeret, så dere får ha meg unnskyldt dersom det allerede ligger masse info om dette allerede

Link to comment
Share on other sites

2 timer siden, nhd skrev:

Jeg bruker Lapua Naturalis. Elgen faller og dør. Slaktet er fint og blyfritt.

 

Dette svaret har en STOR svakhet/feil: Det er enkelt, korrekt, og medfører ubetydelige problemer å følge, omtrent alle jakt-/våpensjapper har Naturalis. I tillegg er du dekket, hvis du skal selge kjøttet til "tredjeperson".

 

Velkommen til landets beste forum for jegere og skyttere, forresten!

 

Det er noe som heter at "ethvert komplisert spørsmål har enkle, lettfattelige FEILE svar". Her inne gjelder regelen om at ethvert ENKELT spørsmål har lange og kompliserte svar. Hvorvidt de er riktige eller ikke, er vansklig å si, for når man har kommet seg gjennom hele avhandlingen, har man for lengst glemt hva spørsmålet var! :mrgreen:

 

2 timer siden, Rjo013 skrev:

Hvordan er jaktammo og treningsammo mtp kulebane?

 

Hvis treningsammoen går i 9-eren til venstre, så vet du at du har skutt godt, hvis du treffer der. "Midt-i" med annet enn jaktammo blir først aktuelt, hvis du skal delta i noen form for konkurranse, og til da har du for lengst lært deg å skru mellom forskjellige ammo-typer. Sørg bare for at jaktammoen går der den skal.

 

Skitt jakt!

 

 

Edit.: " - mtp KULEBANE?".

 

Her skal du få et av forumets mer kompliserte "flisespikker"-svar: Kulebanen for vanlig, noenlunde hurtiggående riflekuler er praktisk talt lik, hvertfall ut til ca. 300 meter. Det vi opplever som forskjell mellom ammunisjon, er forskjell i UTGANGSRETNINGEN i forhold til SIKTELINJEN. Dette skyldes forhold som pipesvingninger, rekylopptak, bedding, moment på skjefteskruer etc.

 

Edited by Jegermeistern
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...