Jump to content

meut!

Members
  • Posts

    27
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by meut!

  1. Ecostrike fra norma funker, bare skutt rådyr foreløpig med dem. Finere slakt en oryx med ca samme skuddplassering. Sikkert mye annet som også er bra. Er en som tester mye kuler i vannkanner her inne, den tråden er vel lett å lete opp.
  2. Ja det var vel sånn ca. det jeg mente jjrckd. Om man skal bruke Alpha og Astro sammen så må Alpha stå i Astro modus. Akkurat hva som kan skje med T5 båndet vet jeg ikke. Jeg jakter nesten alltid med noen som har Astro og har ikke bytta innstillinger. Har ikke mista kontakten med T5 båndet foreløpig.
  3. Alpha enheter må være i astro modus, ellers fungerer ikke de sammen. Hva som er trådstarters problem aner jeg ikke..
  4. Hva er grunnen til og bruke mindre haggel? Jeg har ikke skutt veldig mange rådyr med hagla, bare brukt 1 som jeg fikk anbefalt... jeg skyter ikke på lagt hold eller på dyr i veldig høy hastighet. Har vært veldig fornøyd med 1er. Men ser samtidig at 2-3 gir bedre dekning spesielt om det skulle dukke opp en rev eller hare.
  5. Har brukt Kent en del, str 1. Det er vel no tungsten/Wolfram. Stort sett korte hold 10-20 meter. Funker meget bra. Str 2 - 4 er sikkert like bra.
  6. meut!

    Storvald

    Vi fikk annen type kvote når vi gikk ut av storvaldet, kalv og voksne ingen halvannet åringer. Man vil også potensielt få fler dyr over en 3-5 års periode på ett jaktfelt i ett storvald.
  7. Boltkula på min m55 lux er svart... ellers var den mye lik.
  8. Er det ikke noe med at det kun er lov med hagle i Russland? Eller at der er vanskelig å få tak i rifler? Mener jeg har lest ett eller annet om det en gang..
  9. Løp på 1.3 meter? Kort vei til post?
  10. Skutt rådyr og rev på samme posten med ett kvarters mellomrom, så det er bare og skyte rev.
  11. Har på XXL? Står vel på chokene hva det er når du har skrudd de ut. I alle fall på min silma, er ikke helt sikker på modellen jeg har.
  12. Er det ikke bare å teste før du skyter kattene?
  13. Skulle ha en lettvektsrifle ett år jeg å. Gikk for en tikka m55, i utgangspunktet ikke så lett. + demper + ett digert ×56 kikkertsikte(ble "lurt" i butikken).. veier sikkert over 5 kilo.. fin og skyte med da blir vel en lettere stokk og ett mindre sikte med tia..
  14. Skjøt ett rådyr med ecostrike her om dagen. Virker som om den kanskje er litt hard og åpner seg litt sent, men jeg var veldig "heldig" med skuddplasseringen. Satt skuddet høyt i bogen, inn i toppen på bogbladet pent høl igjennom, gjennom ryggraden,ble til pulver og ut bak bogen, 2 cm utgangshøl.Veldig lite blodutredelser og klin mellom hinner. Aldri sett så lite skuddskader på rådyr før. Har skutt rådyr ca sånn med Oryx noen ganger. Det har gitt noe mer "søl". Men er litt usikker på skuddreaksjon om jeg hadde satt kula feks. bak bogen, om kula hadde åpna seg nok og gjort nok skade på lunger/hjerte. Får prøve den litt mer utover.
  15. Noen som har erfaring med at .222 sprer en del på elektroniske skiver? Var nære på å levere tilbake en rifle nå i høst, den spredde ca. 20 cm på elektroniske skiver men på papp var det 4-5 cm sittende i mye vind så rifla går greit nok. Tror dette var ganske slitte skiver. Eller er det bare jeg som ikke klarer og sentrere korset på skivene? Sliter litt med det på 308 rifla også. Men får ikke den spredningen på den. (Kontrollskyter stort sett på papp før jakt. )
  16. Tok ett halvt år uten at kortet kom i Østfold. Sendte dem en mail, så lå kortet i kassa etter 2 dager. Skader sikkert ikke å sende dem en mail å purre...
  17. Da kan det sikkert ta litt tid da. Politiet her har vel ikke det raskeste kontoret om dagen virker det som..
  18. Noen som vet sånn ca hvor lang tid detta tar før man får våpenkort på innvilga søknad? Det har gått ett par mnd nå. I råde.
  19. Det må jo sikkert testes i ditt våpen. Min tikka t3 setter treningsammo og jaktammo fra Norma ca likt på 100 meter i alle fall. Oryx, ecostrike og jaktmatch.
  20. Ja den zeissen kan jo være en mulighet. Budsjettet er vel mindre enn zeiss v4 4-16 pluss montasje.
  21. Det sitter ett nikon 3-9x40 nå. Det holder sikkert med ett 3-9x sikte også. Men det som sitter på bør byttes. Er tåkete å se i gjennom. Har noen mm klaring til løpet. Så 42,44 burde gå. Bruken blir stort sett i godt lys på småvilt og rådyr.
  22. Liker montasjen som sitter på rifla, derfor jeg vil helst ha en tommes diameter på røret. Noen som har noen tips om hva man kan se etter med forstørrelse over 10? Siktet skal sitte på en Tikka m55 .222 rem.
  23. meut!

    Kolbeforhøyer

    Fungerer bra, sitter veldig godt! Men er lei å få av og på. Jeg kjøpte en annen type fra vertebrae.no. Festes med borrelås, kjekt når man skal ta den av etter en våt dag i skogen.
×
×
  • Create New...