Jump to content
klabbogbabb

Fikk kule over hodet på fjelltur bak skytebanen: – "Jeg trodde den merkede stien gikk på et trygt område"

Recommended Posts

https://www.an.no/rana/helse/jakt/fikk-kule-over-hodet-pa-fjelltur-bak-skytebanen-jeg-trodde-den-merkede-stien-gikk-pa-et-trygt-omrade/s/5-4-849426

 

Har merket at også den lokale elgbanen her har turstier gående rett bak seg, slik at dersom noen enten skyter uvørent eller har en fantastisk stor elevasjonsfeil under innskyting vil kunne skyte rett inn på turstien. Er vel bare spørsmål om tid før noe slikt inntreffer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Så lenge den går over så er det jo trygt? Mener det var i Sveits. Der har de en skytebane der de skyter over en svært trafikkert vei. Ligger film på youtube for den som vil se ;)

 

Link for de som ikke er så flinke til å søke :P

 

 

Edited by Mas-36

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg var faktisk på den skytebanen den aktuelle dagen (dog uten våpen). Det var polititrening tidlig på dagen, og på ettermiddagen var det både skyting på elgbanen ved siden av, samt at det var skytingens dag på hovedskytebanen. Både 200 og 100-meter var i drift, sikkert ca 50 unger som skjøt. Det var også folk fra heimevernet som lot unger få skyte med pistol på skiver. De som har gått der har gått en "alternativ" rute for Ranatrasken (et tiltak fra rana turistforening) som hadde blitt satt opp pga veiarbeid. Rimelig elendig hvis turistforeningen har laget alternativ rute bak blinkene. 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×