Jump to content

klabbogbabb

Members
 • Content Count

  244
 • Joined

 • Days Won

  3

Everything posted by klabbogbabb

 1. Ja, det er den jeg er ute etter. Jeg vet ikke personlig om det er den samme som på de tyske mauserne, men det regner jeg sterkt med de ikke har endret på.
 2. Hei karer, Trenger å få tak i pussestokk til gammel Kongsberg-Mauser ("HV-Mauser"). Er det noen som har noe tips? Finner reproduksjoner slik som her; http://www.handelsplass.no/Shop/Product/K98-Mauser-pusse-stokk-WW2/9956235 Noen som vet noe om denne sjappa?
 3. Makan til tåpelige godhetsposører. Fikk lite lyst til å fortsette å bruke finn.no etter å ha lest det vrøvlet der. Spørsmålet blir da om det engang finnes et gangbart alternativ?
 4. https://www.nrk.no/trondelag/miljodirektoratet-har-bestemt-at-mange-jegere-slipper-a-skyte-opp-i-ar-pa-grunn-av-koronapandemien-1.15000630 Ja, da må jo panikkangsten få gitt seg slik at noen baner eventuelt kan snuse på å åpne....
 5. Det hjelper jo ikke all den tid skytebanene er helt stengte, som det fremgår av mdir's skriv.
 6. klabbogbabb

  Våpenlykt

  Norsegear fører Surefire, blant annet X400, så de kan sikkert ta inn den spesifikke modellen du er ute etter også.
 7. Det er jo fantastisk. Litt synd at det bare er et tidsspørsmål før Versa-pods Kinaræl selvdestruerer igjen, men det er jo en annen sak.
 8. Har aldri hørt om Isbjørn sovepose før nå. Helt fantastisk! Sånn skal jeg ha.
 9. Problemet er at du skråsikkert går inn for at ulogisk skytterfiendtlig politikk er klokt, uten mulighet for å se noe annet synspunkt. Denne typen kvalmskaping, satt i sammenheng med at du samtidig er en ny bruker som kun har deltagelse i denne tråden, med ovennevnte budskap, gjør også at man ikke helt ser at du har ærlige hensikter med deltakelsen din på dette forumet.
 10. Dette mente du selvfølgelig som en sarkastisk brannfakkel, men jeg er hjertens enig. Det finnes ingen god grunn til at de ikke skal ha det.
 11. Kjekt å ha. Morsomt på banen. Hva rammer det deg hva folk har i skapet sitt?
 12. Diffsperre og gode dekk er tusen ganger viktigere enn firehjulstrekk. Har man åpne differensialer kan man ha så mye firehjulstrekk man bare vil, dersom et hjul spinner fritt kommer man ingen vei. Antispinn og slikt kan hjelpe til ved å bremse hjulet som spinner, men differensialsperre fungerer langt bedre.
 13. Det gjør det ikke, men det forebygger til en viss grad problematikken med endeløse stammer av løskatter som ikke hører hjemme i norsk fauna, og som gjør kraftig innhogg i fuglebestanden. Spør du meg skulle det vært båndtvang på disse dyrene, men da kommer det ramaskrik fra katte-"eierne" som ikke virker interessert i å ta ansvar for dyrene sine.
 14. I og med at vi fremdeles sitter med gjennomslagspapir for å forfatte søknader, og at kortene enda ikke har kommet seg fra laminasjonsalderen til plastkorttiden, så fyller jeg ikke akkurat min kopp med forventning.
 15. Det eneste jeg synes er ufattelig irriterende med Vortex sine beskyttere er at de sitter godt sommerstid, sånn som utvikleren åpenbart hadde tenkt, men vinterstid så flakser de av for ingenting. Friksjonen til gummimansjetten som holder den på plass uteblir. Jeg har sett meg nødt til å sette sportsteip på kantene om vinteren for å kunne bruke dem, tar anledningen til å likegodt teipe opp full vinter på hele børsa..
 16. Slik som det er lagt opp nå blir våpen krevd innlevert uten noen som helst slags form for kompensasjon. Statlig plyndring, med andre ord.
 17. Leica PRS kommer kun i 5-30x56-variant, og er dermed et hakk opp i størrelse i forhold til segmentet trådstarter utforsker.
 18. Det kan si like mye om den meget sporadiske og spredte kvaliteten på skyttermiljøene rundt om i det ganske land. Det er ikke alltid så lett å finne noe annet enn forgubbede, bitre jegerskytebaner.
 19. Jada, Sylfest Lomheim. Vi skjønner tegninga. Alle forstod også hva trådstarter skulle frem til.. Ser at du ikke er så opptatt av vekt, men for jakt så er det jo vanligvis kjekt med lettere kikkert. Pratet med en kar som skulle ha kikkert som egnet seg både til PRS og jakt, og han hadde kommet frem til Leupold Mark 5HD 3.6-18x44 MIL, noe jeg synes var et meget fristende valg. Den kan fås både med og uten opplyst retikkel, og har flere spennende retikler å velge mellom. Litt synd at CCH-retikkelet ikke kommer med lys, jeg synes personlig det frister mest. Jeg har s
 20. Tittet litt i eposthistorikken min bare for å se hva det var som egentlig skjedde, hukommelsen kan man jo i hvert fall ikke stole på. Jeg benyttet Postens chat-tjeneste på nettet hvor jeg ble tilsvarende informert om at sendingen var "restriksjonsbelagt". Sendte så mail til våpenkontoret, og videresendte svaret jeg fikk der til postfortolling@posten.no med notat av det aktuelle referansenummeret, så begynte pakken endelig å bevege på seg.
 21. Dette har jeg blitt utsatt for før med kikkertmontasje. Posten Norge aner ikke en dritt, og tror alt av våpendeler er strengt regulert. Sendte mail til mitt våpenkontor, hvorpå disse fikk irettesatt posten, og pakken kom seg av gårde til slutt.
 22. Personlig er jeg nærsynt som en grevling og dermed så "heldig" at jeg må ha diopter totalt kjørt inn i optikken jeg har for å ha håp om noe slags retikkelfokus, så jeg har ikke vært nødt til å tenke så mye på dette. Det jeg har tenkt på er at dersom jeg hadde hatt øyne til å kunne benytte diopterjusteringen ville jeg mye heller hatt en låsbar justering slik at jeg kunne låst den av når jeg endelig presterte å få fokus på retikkelet. Jeg har personlig aldri forstått hvorfor man skal ha "quick adjust" eller "fast focus" eller hva nå enn alle kallenavnene på denne funksjonen er. Det e
 23. Jasså, dette "vet du", altså? Det er ikke bare synsing basert på personlige fordommer, kanskje? Skulle gjerne sett litt fakta og statistikk i forhold til dette, når man ser slike bastante påstander. Ser man på beslagene politiet gjør fra faktiske kriminelle miljøer, er det ikke mye våpensamlinger å spore der i gården.
 24. Hvorfor det? Hvilken skade har vedkommende gjort? Null. "Hvorfor" skal han ha alt dette i lovlig eie? Fordi han har lyst til det. Det skader overhodet ikke en sjel at en gubbe sitter på et lass med våpen fordi han synes det er kos. Syns det er rimelig pussig at folk på et skytterforum stiller seg såpass på bakbeina i forhold til våpensamling. En sunn og fin aktivitet. Får vel notere at jeg ikke er samler selv, men skjønner godt hvorfor samlere driver med det de gjør.
 25. klabbogbabb

  Leica PRS

  Jeg har oppdaget hvorfor jeg liker retikkelet så godt - Cal som driver PrecisionRifleBlog har vært med på å gi input. https://precisionrifleblog.com/2020/01/21/leica-prs-5-30x56-scope-with-prb-reticle/ Jeg lurer på hvordan den åpne sirkelen i senter er å skyte med. Høres ut som skyttere langt bedre enn meg er godt fornøyd, det hadde vært kult å prøve.
×
×
 • Create New...