quattrokim Posted October 16, 2014 Share Posted October 16, 2014 Då var kjøttet komt heim og i helga blir det biff til middag. Lørdagen skal eg kose meg med indrefileten aleine sidan kjeringa er på jobb, søndag blir det ytrefilet på oss begge. Men tilbehør til dette, vanligvis til biff brukar eg bakt/fløytegratinerte poteter men forandring fryder. Tenkte å prøve meg på ølsausen som lille my har lagt ut her, så da er spørsmålet korleis tilbehør skal eg ha til dette? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jomjom Posted October 16, 2014 Share Posted October 16, 2014 Er en stor tilhenger av soppstuing til hjortebiffen... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DoctoRoy Posted October 16, 2014 Share Posted October 16, 2014 Er en stor tilhenger av soppstuing til hjortebiffen... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bjorhusdal Posted October 16, 2014 Share Posted October 16, 2014 Smørdampet rosenkål Wokket grønnsaker - med stekt bacon Soppstuing med løk i, nydelig! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
frontier Posted October 16, 2014 Share Posted October 16, 2014 Du bør ikkje både ha ein ølsaus OG ein soppstuing. Ølsausen det blir vist til er også fløytebasert, og då endar du fort med ein rett som berre blir tung og utan balanse som sjølv ikkje den mest syresterke vin klarar å berge. Du må ha noko syre. Alternativet: Behold soppstuingen og lag ein rødvinsbasert sjysaus. Eller lag ølsaus, kast ut sopostuingen og steik grønnsaker lett med litt vinaigrette eller litt balsamico. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fat_dog86 Posted October 16, 2014 Share Posted October 16, 2014 Soppstuing så bør du gå for en skybasert saus (husk noen få knuste einebær i soppstuingen!). Gjerne bygg den opp som en peppersaus hvor du røster helpepper, har i en dasj cognac, så heller på skyen og koker ut peppersmaken. Velger du en fløtebasert saus kan du også ha med sopp, men da helst villere typer. 50/50 kantarell og steinsopp som du steker på panna, kryddrer lett med salt og pepper, for så å strø sukker over. Når sukkret har smeltet i bunn at panna rører du det opp slik at soppen bli karamellisert. Det er knallgodt!! Ellers er jeg veldig svak for smørdampet rosenkål med baconbiter. Evt litt brokkoli i tillegg. Potet - enten kokt mandel, eller råstekte båter. Avhengig av hva du har kryddra kjøtt og saus med, kan de trenge alt fra ingen kryddring (råstekte får sprøere hinne med litt salt på seg), til lett dryss av rosmarin og timian. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted October 16, 2014 Share Posted October 16, 2014 Mandelpotet, rosenkål (hiv de i kokende vann, mår vannet koker igjen-hell av vannet og ha oppi en god klatt smør og salt), gulerøtter kokt i sukkervann og en helt enkel sjysaus; det er hjorten som er snadderet her så styr unna fløte, ost og den slags mektige greier. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Generaldfeld Posted October 16, 2014 Share Posted October 16, 2014 Tenker og få med meg alle gode tips her med stor interesse og forhåpentligvis like stor glede når tallerknene står på bordet fullt opp med de deiligste smaker! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted October 16, 2014 Share Posted October 16, 2014 Stappe av mandelpotet og en bit sellerirot er heller ikke helt feil (men igjen-hold igjen på fløte, parmesan og sånt som jo er godt i stappe; det blir for kraftig (synes jeg)). Og forsiktig med steikingen; gråstekt hjort er triste greier... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
quattrokim Posted October 17, 2014 Author Share Posted October 17, 2014 Mangen gode forslag her. Frøkna er veldig begeistret for sopp så satser på soppstuing på søndag til ytrefileten og potet/rosenkål og rødvinsaus på lørdag. Overstekt kjøtt er det værste som finnes, det skal være godt rosa inni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted October 17, 2014 Share Posted October 17, 2014 Unn deg en Carpaccio av hjort også-snadder! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grautskallen Posted October 17, 2014 Share Posted October 17, 2014 Hjortebiff steikt med hvitløk og timian panna Selleri og persillerotpurè Steikt kantarell med sjarlottløk Råsteikte mandelpoteter og rødvinsmør Noe godt i glasset , gjerne Burgunder laget av piont nior druen eller øl Sån gjør du det : tar ca en time - Begynn med å skrelle selleri og persillerot . kutt i 1-2 cm biter kokes i 50/50 fløte melk . svak varme trenger ca 30 min , hell av fløtemelka og kjør sammen med en stavmikser ,spe med den varme fløtemelka om det blir for tykt , smak til med salt litt muskatt og kansje en dråpe olivenolje -saus litt sukker ca 1/2 ss smeltes i en kasserolle , når sukkeret er nøttebrunt tilsettes en skvett rødvin+en skvett rødvinseddik eller balsamico .) Når man tar rødvin oppi varmt sukker kan det si Pang og vina kommer fresende utover hele komfyren så trikset er å ta karamellen av varmen litt før den blir brun) . etter vinen og edikken er tilsatt lar du det koke ned til ca 1/4 . skru ned varmen og pisk inn romtemperert smør og finhakka sjarlottløk og timian . bør ikke koke oppi gjenn , da den sprekker lett -vask potetene og tørk dei - kuttes i skiver ca 8-12mm . stekes i olje til dei før fin gylden farge ca 4 min snu potetene og skru ned varmen salt + pepper og en klatt smør stekes ferdige nye 4 min Her kan du og krydre med friske urter etter eget ønske - Biffen romtempereres og krydres med salt+ pepper . stekepanna skal være varm men ikke glodvarm Litt olje i panna, oppi med biffen 2 min kvar side . skru ned varmen et fedd kvitlauk eller to + en liten kvast timian oppi panna og en gode klatt smør . nå kan du steke ferdig biffen på lav varme ta ut biffen og la den ligge varmt og hvile like lenge som det har steikt - mens biffen hviler tar du ut hvitløken og timianen fra panna og steker lett kantarellen og sjarlottløk i tynne skiver nam nam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
quattrokim Posted October 18, 2014 Author Share Posted October 18, 2014 Dagens middag ble indrefilet brunet i panna med olje, deretter inn i ovnen på ei seng av timian, rosmarin og meierismør. Smeltet på tunga Tilbehøret blei ølsaus, mandelpotet i skiver (godt med salt og pepper) stekt i panna, og gulrot og sjalottløk. Og bacon såklart. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
frontier Posted October 18, 2014 Share Posted October 18, 2014 Åt du det der åleine??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
quattrokim Posted October 18, 2014 Author Share Posted October 18, 2014 Jepp, og det var godt Slik såg den ut for eit par veker siden. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.