Guest Posted October 8, 2014 Share Posted October 8, 2014 Har ikke laga pinnekjøtt før. Men brukt en 40 grades saltlake. Der lå det 3,75 døgn, og nå hengt ute under kista ved taket i noen dager. Tørker fint, ingen mugg eller noe. Men i dag skvatt jeg litt, for plutselig hadde det "slått" seg, og en masse vanndråper har pipla utav kjøttet, og vannet var svært salt. Bror min mener det er helt normalt. Men er det det? Hva er årsaken til dette? Skjedde brått, men siste halve døgnet har det vert høy luftfuktighet her hos meg. Men det var det i dag tidlig og, men ikke noe saltvannsdråper da. Kom som sagt veldig raskt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 21, 2014 Share Posted October 21, 2014 Har hatt dette i 40 graders saltlake 5 døgn, ca 10 12 grader utetemp. Dvs saltlake som har 1 kg salt pr 4 liter vann - det er knallsterk lake. Tok det utav laken og skylla med vann 20 sekunder. Har hengt litt ute til å begynne med, men tørka ikke - pga fuktig vær. Har hengt under kista, og ikke utsatt for regn. Er dette sopp eller salt som krystalliserer seg? Skal jeg gjøre noe med det, eller la det være? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DoctoRoy Posted October 21, 2014 Share Posted October 21, 2014 Det er salt. Børst det av. Ribbesiden lar du ligge i vann et døgn før du damper den. Det kommer til å gå så bra så Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 21, 2014 Share Posted October 21, 2014 Den er god:-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
razumny Posted October 21, 2014 Share Posted October 21, 2014 Akkurat nå er den vel strengt tatt for salt, men godt blir det nok til slutt ja! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eide Posted October 21, 2014 Share Posted October 21, 2014 Pass på å ha mye god drikke til maten så går det der veldig bra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 21, 2014 Share Posted October 21, 2014 Hva bør jeg gjøre nå da? Legge i vann noen timer? Eller vanne ekstra lenge lille julaften? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lasse Posted October 22, 2014 Share Posted October 22, 2014 Salter dere ikke vel lenge? Er vel bare og vanne ut men jeg har tørrsaltet mine sider i 3døgn for så og skylle av og henge til tørk.. Er det jeg som har saltet litt lite? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 22, 2014 Share Posted October 22, 2014 Salter dere ikke vel lenge? Er vel bare og vanne ut men jeg har tørrsaltet mine sider i 3døgn for så og skylle av og henge til tørk.. Er det jeg som har saltet litt lite? Det er jeg som har salta lenge, ikke du. Jeg var maks uheldig med været og tørkemulighetene her. Hadde det 3 døgn i lake, deretter hang eg det på tørk. Det var mildt, og opp i 18 gr i skuggen når eg var ferdig, da måtte jeg veksle mellom å ha det ute og inne i garasjen, og innom kjøleskap med vifte. Var redd for råte, og fluer. Så sank tempen til 12-14 gr, men da gikk fluene i det - så da fikk jeg det i viltposer. Men følte det tørka dårlig. Om natta slo det seg, og da tørka det sent. Så for sikkerhets skyld saltlaka eg det litt til pga været - 2 døgn. Nå snuser jeg på et tørkeskap fra ShopAcross - det hadde vert kanoon til dette. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 13, 2014 Share Posted December 13, 2014 Sånn ble det - sier meg storfornøyd med mitt første parti pinnekjøtt av lam. Ble som fenalår inni, og masse kjøtt. Hva synes dere? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zambezi Posted December 13, 2014 Share Posted December 13, 2014 Ble sulten jeg nå ! Vi kjøper slakt av sau hver høst. Saltingen av pinnekjøttet setter jeg bort, men trur med 90% sikkerhet at slagsidene ligger i grovsalt ca. 4 dager. Dette er feit sau med mye spekk, noe som setter en fantastisk smak i kjøttet. Gleder meg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 13, 2014 Share Posted December 13, 2014 Salting skal du ikke bekymre deg for. Det var kanoon enkelt: 5 døgn i sterk saltlake ( 26l vann, 7 kg grovsalt, 800 gr sukker) Skylte av med vann og hang på tørk et luftig sted. Resten gikk av seg selv. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomant Posted December 13, 2014 Share Posted December 13, 2014 Slik gjør jeg det med salting og tørking av pinnekjøttet: Gnir først inn sidene med bordsalt og litt sukker, så tørrsalter jeg det med grovsalt i 7-10 dager. Så dusjer jeg av saltet og henger det opp i inneboden, med en temp på mellom 12 og 18 grader, alt etter vær. Prosessen starter rundt 15-20 november, og kjøttet henger til tørk helt fram til lillejulaften. Da deles pinnekjøttet opp og lar det ligge i vann natta over. Fantastisk godt blir det iallefall. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.