Jump to content

Ønsker tilbakemeldinger på denne kniven.


LONGA

Recommended Posts

Takker for tilbakemeldinger. :D

Skaftet ble ça 5mm lengre en tegningen på grunn av innlegga.

Har stor hand slik at skaftet ligger inni handa når jeg holder kniven.

På grunn av dette vil jeg ikke heller lage skaftet tynnere.

Er min første kniv på 35 år og er ganske fornøyd med denne.

(Mener å spore en framgang selv)

Må kikke på trådene om å lage slire slik at den kan være med ut på tur.

Link to comment
Share on other sites

Hei LONGA!

 

Pen kniv det der.

Hvis jeg skulle pirke på noe, eller gjort annerledes, så ville jeg ha maven på kniven litt høyere opp. Her vil du antagelig få kniven ganske høyt over slirekanten, eller glippe øverst hvis du legger slirekanten høyt nok.

I tillegg ville jeg ha slipt ned innleggene noe, for å få, både bedre grep, og for å få litt mer kontrast i skaftet.

Detter er selvfølgelig min personlige mening, og det kan jo hende du vil ha den akkurat som den er :wink:

 

Mvh

Lars

Link to comment
Share on other sites

Takk for greie tilbakemeldinger Sclarlars. :)

Jeg ser det du mener, men trur at jeg beholder denne kniven slik den er.

Ellers blir bladet for smalt/tynt for mine hender.

Vet noen om hvem som kan ha laget dette bladet?, mener at det ble kjøpt på en messe i Røldal for ca 15 år siden.

Ser ut for meg at det står L K K på bladet.

Er litt kjekt å vite noe om knivsmeden.

Link to comment
Share on other sites

Jeg synes den er stilig, hvis du vil høre hva en annen nybegynner mener.

Akkurat rett antall tresorter i skaftet. Hvis det blir brukt for mange materialer i skaftet blir resultatet rotete og overlessa. Noen "svenskekniver" (unnskyld søta bror), med mønstersmidd blad og veldig avansert skaft med mammut og scrim osv. gir et overlessa resultat synes jeg, selv om arbeidet de gjør er imponerende. Det blir bare for mye rett og slett. (Jeg tenker på tråden; Hans Einars første kniver og hører det singler i knust glass rundt meg :lol: )

 

Kanskje du kunne ha kona front holken litt mer mot bladet, det ville kanskje hjulpet på proporsjonene??

Men hvis den ligger godt i handa til brukeren, er det det viktigste selvfølgelig.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Det er et utruligt arbeid de har lagt ned i dette. :)

 

Da jeg var ung så gikk jeg en del på besøk på nabogarden der jeg vokste opp.

Der bodde det en eldre kar som lærte meg opp i foskjellige ting.

Han hadde en kniv som sønnen på garden hadde gitt kallenavnet "Storspøneren" (lagde store spon), ble den slipt opp var den svært kvass og varte lenge før den måte slipes på ny.

Ble fortalt av den gamle at den ble kjøpt på en marknad for mange år siden.

 

Det jeg lurer på, er det noen som lager knivblad som dette i dag?

 

Lærte å slipe kniver, øks, saks, og ljå hos denne gamle mannen.

Så jeg mener å kunne sette opp en kniv, får som regel alle kniver så skarpe at jeg kan ta håra på armen.

Mener at det kun er Mora kniv som er i nærheten i å holde seg kvass når knivene blir spikka med, men det kan være at jeg husker at kniven var bedre en den var. :?:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...