LONGA Posted February 5, 2014 Share Posted February 5, 2014 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Per-S Posted February 5, 2014 Share Posted February 5, 2014 Pent arbeid, etter min smak er bladet for smalt til skaftet, og muligens litt kort. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hassel Posted February 5, 2014 Share Posted February 5, 2014 Eventuelt er skaftet litt langt, sånt rent helhetlig estetisk. men meget pent. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stykkjunkeren Posted February 5, 2014 Share Posted February 5, 2014 Nå er det vel vanskelig å kombinere små blad og store hender på noen annen måte, jeg syns det var mye godt håndtverk her. Ikke ulik noen av de jeg snekret sammen en gang i tiden. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LONGA Posted February 5, 2014 Author Share Posted February 5, 2014 Takker for tilbakemeldinger. Skaftet ble ça 5mm lengre en tegningen på grunn av innlegga. Har stor hand slik at skaftet ligger inni handa når jeg holder kniven. På grunn av dette vil jeg ikke heller lage skaftet tynnere. Er min første kniv på 35 år og er ganske fornøyd med denne. (Mener å spore en framgang selv) Må kikke på trådene om å lage slire slik at den kan være med ut på tur. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sclalars Posted February 6, 2014 Share Posted February 6, 2014 Hei LONGA! Pen kniv det der. Hvis jeg skulle pirke på noe, eller gjort annerledes, så ville jeg ha maven på kniven litt høyere opp. Her vil du antagelig få kniven ganske høyt over slirekanten, eller glippe øverst hvis du legger slirekanten høyt nok. I tillegg ville jeg ha slipt ned innleggene noe, for å få, både bedre grep, og for å få litt mer kontrast i skaftet. Detter er selvfølgelig min personlige mening, og det kan jo hende du vil ha den akkurat som den er Mvh Lars Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LONGA Posted February 6, 2014 Author Share Posted February 6, 2014 Takk for greie tilbakemeldinger Sclarlars. Jeg ser det du mener, men trur at jeg beholder denne kniven slik den er. Ellers blir bladet for smalt/tynt for mine hender. Vet noen om hvem som kan ha laget dette bladet?, mener at det ble kjøpt på en messe i Røldal for ca 15 år siden. Ser ut for meg at det står L K K på bladet. Er litt kjekt å vite noe om knivsmeden. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sclalars Posted February 6, 2014 Share Posted February 6, 2014 Funnet på nettet: Kvile, Leif Kåre NO-00824 f. 1951 Sted: Røldal / Hordaland Kategori: Smed og knivmaker Kjennetegn: Han signerte med LKK fra 1983-1995, deretter med LKK i skrivestil mvh Lars Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LONGA Posted February 6, 2014 Author Share Posted February 6, 2014 Takker for svar Sclalars. Da skal knivbladet være kjøpt etter 1996. På hvilke sider er det du finner ut slikt? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
steppdeck Posted February 6, 2014 Share Posted February 6, 2014 Det ser ut som en fin og hendig kniv! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HansEinar Posted February 6, 2014 Share Posted February 6, 2014 Jeg synes den er stilig, hvis du vil høre hva en annen nybegynner mener. Akkurat rett antall tresorter i skaftet. Hvis det blir brukt for mange materialer i skaftet blir resultatet rotete og overlessa. Noen "svenskekniver" (unnskyld søta bror), med mønstersmidd blad og veldig avansert skaft med mammut og scrim osv. gir et overlessa resultat synes jeg, selv om arbeidet de gjør er imponerende. Det blir bare for mye rett og slett. (Jeg tenker på tråden; Hans Einars første kniver og hører det singler i knust glass rundt meg ) Kanskje du kunne ha kona front holken litt mer mot bladet, det ville kanskje hjulpet på proporsjonene?? Men hvis den ligger godt i handa til brukeren, er det det viktigste selvfølgelig. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sclalars Posted February 6, 2014 Share Posted February 6, 2014 På hvilke sider er det du finner ut slikt? Her: http://www.google.no/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=7&cad=rja&ved=0CFgQFjAG&url=http%3A%2F%2Fnorskkniv.no%2Fknivmakere_og_smeder.doc&ei=CK_zUtPEAsm_ygOlk4GIBg&usg=AFQjCNHtUDFO8kkgrOXop8cGf5xhGsuA8g&sig2=KhWCuQ-eof_MgtVzLpyA0A&bvm=bv.60799247,d.bGQ Det er en PDF fil over norske knivmakere. Mvh Lars Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LONGA Posted February 7, 2014 Author Share Posted February 7, 2014 Hei. 291 sider med knivmakere/smeder i Norge Registrer alle som selger knivblad/kniver seg eller er det folk som har samla alle disse opplysningene Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
haretex Posted February 25, 2014 Share Posted February 25, 2014 Det var et registreringsarbeid som Norsk Knivforening gjorde for en del år tilbake. Tror ikke det har vært oppdatert senere. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LONGA Posted February 25, 2014 Author Share Posted February 25, 2014 Det er et utruligt arbeid de har lagt ned i dette. Da jeg var ung så gikk jeg en del på besøk på nabogarden der jeg vokste opp. Der bodde det en eldre kar som lærte meg opp i foskjellige ting. Han hadde en kniv som sønnen på garden hadde gitt kallenavnet "Storspøneren" (lagde store spon), ble den slipt opp var den svært kvass og varte lenge før den måte slipes på ny. Ble fortalt av den gamle at den ble kjøpt på en marknad for mange år siden. Det jeg lurer på, er det noen som lager knivblad som dette i dag? Lærte å slipe kniver, øks, saks, og ljå hos denne gamle mannen. Så jeg mener å kunne sette opp en kniv, får som regel alle kniver så skarpe at jeg kan ta håra på armen. Mener at det kun er Mora kniv som er i nærheten i å holde seg kvass når knivene blir spikka med, men det kan være at jeg husker at kniven var bedre en den var. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.