Jump to content

Remington «rolling block» M1867


Ballangen

Recommended Posts

Heisann.

 

Har fått tak i en gammel Rifle. Har letet litt rundt på nett, og tror at det er en Remington M1867! Står 1879 stemplet på den flere plasser! Er også stemplet en "K" med en krone over. Så vidt jeg finner ut, så er den produsert av Kongsberg våpenfabrikk. Var produsert for det Norske og Svenske forsvaret samtidig. Men den Norske versjonen skal visst være mer sjelden" "sitat" De norske og svenske geværene har visse forskjeller. Baksiktet er blant annet noe annerledes, og de norske hadde kolbekappe i messing, mens de svenske hadde stålkapper. Dersom du tenker på å anskaffe deg en Remington rolling block, så er nok det billigste alternativet å skaffe en svensk, for Kongsberg-produserte geværer er langt sjeldnere.

 

Så da kommer mitt spørsmål! Er det en liten sjeldenhet jeg har fått tak i? Det er i ekstremt bra stand. Både løp og kolbe er i flott stand. Laddemekanismen fungerer utmerket! Noen som kan antyde en verdi på den? Kan prøve og laste opp et par bilder, hvis det er ønskelig :-)

 

Mvh.

Kim :-)

Link to comment
Share on other sites

Samlere vil i all hovedsak ha disse randtent, da det var det som var brukt militært. Om den er sentertent, men ellers strøken har den fortsatt en betydlig verdi, men mindre enn om den var randtent. Når det er sagt, det ble lagd et sted rundt 67000 slike på KV. (Tatt etter hukommelsen....) Dette er således en av de vanligste riflene som ble lagd der før kragen kom.

Link to comment
Share on other sites

Beklager hvis jeg har tatt hardt i, ang standen på våpenet! Er rimelig fersk i gamet ang gamle våpen! Men er i bedre stand enn det virker på bildene! Er tight og fin i låsemekanismen. Stort sett ikke rust. Og treverket er også bra! Ihvertfall med tanke på at det er et brukt(!) våpen som er 135 år gammelt.

 

Men som sagt. Jeg er på ingen måte noe ekspert på dette emnet :-)

Link to comment
Share on other sites

De norske Remington riflene er ikke særlig sjeldne, det ble produsert mer enn 30 000 av dem og så godt som samtlige ble solgt ut til publikum ved århundreskiftet 1800/1900 tallet. Veldig mange av disse fikk kappet forskjefte, gjort om til hagle etc., men det finnes fortsatt originale militærutgaver igjen - antagelig i tusenvis. Bildet viser en drøy håndfull av disse i grei til utmerket stand.

 

Remington_zpse6e64ce4.jpg

 

Hva disse så er verdt? Samtlige av dem på bildet er fullstendig rustfri, men... Den nederste har vært lakkert, den har ingen finish på låsen og jeg vil sette denne til kr 9 000. Den tredje nederste har heller ingen finish på låsen, men er for øvrig helt grei - kr 10 000. Den nest nederste og tredje øverste er langt på vei helt strøkne, men mangler dybde i flammeherdingen på låskassen - kr 12 000. De to øverste er veldig bra med god flammeherding. Den øverste vil jeg sette til kr 15 000, den nest øverste til kr 14 000.

 

Og den som trådstarter har? Maks kr 2000.

Link to comment
Share on other sites

Original bajonett som i en M1860 bajonett? Eller er det en M1860 bajonett som også har samme nummer som børsa? Det siste hjelper normalt litt, men siden denne børsa i utgangspunktet ikke er spesielt spennende for samlere hjelper det nok litt mindre. Du har jo selvfølgelig verdien av bajonetten i tillegg.

Link to comment
Share on other sites

En 8 mm er antagelig en svenske - eller en norsk karabin. Svensken er verdt minimalt (og antagelig registreringspliktig), men de norske karabinene kan fort komme opp i kr 20 000 eller mer om de er i god stand. Har den i tillegg en M1862 bajonett, er bajonetten alene verdt nærmere kr 20 000 om den er fin og med stålbalgen.

Link to comment
Share on other sites

Sjarken: En M1867 bajonett er verdt en liten tusenlapp. Dersom du har børsa (i rimelig god stand) + bajonett med samme nummer, kan du legge til kr 2500,- pga matchende bajonett + bajonettens verdi - den lille tusenlappen. Er børsa sliten og med gravrust + litt sliten bajonett er jeg redd for at det er noen samlere som i det hele tatt er interesserte.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...