Jump to content

Herding


martini

Recommended Posts

Herding for hånd er en kunst. Jeg skal ikke påstå jeg kan det, men dette er prinsippene:

 

Du må gløde fjæren og bråkjøle den i vann eller olje. Dette er det lette, men etter dette blir den alt for hard, og vil lett knekke. Der for må du anløpe den. Det er en prosess som på en måte delvis mykgløder den. De som kan dette, ser på fargen hvor når den er passe hard.

 

Se i denne tråden:

http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=38&t=69024

Link to comment
Share on other sites

Vet du hva slags stål du har brukt? Det er ikke alt som egner seg til å lage fjær av. Har du for lite karbon vil den ikke herdes. Har du for mye blir den "sprø". Til fjær bør stålet inneholde silisium som gjør den mere motstandsdyktig mot sjokk/bevegelse.

 

Hvis du har rett stål er den enkle varianten; Varm opp stålet til 800-820oC, bråkjøl det i varm olje. Etterpå varmer du den opp til 350-400oC. Begge temperaturene kan du se på farge, men det krever trening :wink:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...