Jump to content

Regler for å treningsskyte uten jegerprøven


jaktretriever

Recommended Posts

Ja i prinsippet. Våpeneier må selvsagt være tilstede. Om det er på et baneanlegg vil det evt komme an på anleggets regler, om dette evt krever at skyteleder ved slike anledninger er kvalifisert som instruktør.

Er det ikke på et skyteanlegg kreves kun grunneiers tillatelse og at det ikke er til fare eller ulempe for omgivelsene.

Link to comment
Share on other sites

Der er ikke regler for dette, utøver det baneeier/grunneier setter for å skyte. Det er med andre ord våpeneiers vurdering av skytters egnethet som teller. Begrenses som regel kun av størrelsen på skytter :smile: (noen bør derimot ikke få ta i våpen men det er en annen sak) . Skal du låne bort våpen, og ikke være med selv, eller de skal jakta så er der regler.

 

Regelen du referer med "oppsyn av en som har jaktet og betalt jegeravgift siste 3 år".. Gjelder ved jakt og da kun når personene er mellom 14-16 år på småviltjakt, og 16-18 på storvilt jakt. Er de over 18 må de ha jegerprøven uansett..

Link to comment
Share on other sites

Det er noen veldig enkle krav som må oppfylles:

1) du må ha lovlig tilgang på ett våpen. Mest aktuelt her er å låne ett våpen med eier tilstede (det kan alle, så fremt de ikke har en dom som sier noe annet), men man kan også eie eget våpen (f.eks innkjøpt før krav om jegerprøve eller konkuransevåpen for medlem av skytterlag/klubb) eller låne ett med vanlig utlånserklæring.

2) du må få lov av eier av skytebane/grunneier til å skyte akkurat der du er. Noen plasser vil man at du skal ha tatt ett sikkerhetskurs eller at du må lese og underskrive på at sikkerhetsregler er forstått el.lign.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...