Jump to content

jaktretriever

Members
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

jaktretriever's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Jeg tenkte å sette ut en fôringsautomat til endene i år, har ca 50 ender i bekken/elven som renner gjennom jaktterrenget. De er ikke satt ut, helt ville fugler. Har dere noen tips i forhold til hvor automaten burde stå? Og hvor burde man skyte de, det er vel ikke lurt å skyte de på matplassen når de flyr over der? Spiser stokkender og krikkender det samme? Felleskjøpet selger fôr har jeg sett. Har lyst til å sette ut ender der til neste år igjen når fôringsrutiner er på plass og drive smått med oppfluktsjakt.
  2. Ene turen var jeg på A prøve (prøveform for retriever hvor de blir avprøvd på praktisk jakt) på Øllingsøe Gods. Vi gikk 7-8 såter med flest fasaner men også et par drev med kun ender, fikk også noen duer og et par villkaniner. Tilsammen rett over 100 vilt skutt den dagen og 12 hunder ble avprøvd med premiering fra 0 til 1.premie. Det var rundt 10 skyttere, et lag med strihåra vorster, et par spaniels og noen labradorer som gikk foran og drev fugl mot skytterne. Vi (apportørene) stod på linje et godt stykke bak skytterne og ble målt fra dommerens side på hundens stødighet under drevene, markeringsevne, hvordan de konsentrerte seg om å ta inn "sin" fugl selv om det ramlet fugl rundt de, søksarbeide og ikke minst lydigheten og styrbarheten på hundene under hele dagen. Vi holdt på fra ca kl 9 til 15, hadde deretter vilt parade med jakthorn spill og premieutdeling. En forholdsvis liten jakt til å være i slutten av oktober. Den neste jakten i desember nede i Nakskov fikk vi over 200 vilt og det var veldig veldig kontrollerte drev fra driverlaget, de var vanvittig flinke til å holde igjen fugl slik at det ikke ble en såte med 100 skutte fugl, en med 3 fugl osv, noe som gir skytterne hodeverk. Her var vi ikke på prøve, kun rene apportører og fikk nydelig frokost med sild og snaps, deretter lunsj med suppe og kakao/cognac ute i felten og til sist flott middag av rådyr før vi dro hjem. Her fikk vi i tillegg til å apporte gå som drivere før hver såte, hvor vi gikk på linje og drev fugl inn i riktig område før skytterne og apportørene ble satt opp og jakten startet. Veldig høytidelig jakt hvor skytterne ble godt tatt vare på med servering hele dagen, en instruktør hjalp de skytterne som trang det. Priser ca 300 dkk per fugl, som forøvrig blir solgt til en viltforhandler og brukt til mat.
  3. Noen bilder fra fasanjakter i Danmark, noe av det kuleste man kan gjøre med retriever.
  4. Har en Houdini hund selv, hun er ikke redd for å sitte i bur men kjeder vettet av seg. Hun har spist opp 2 aluminium skillevegger i bilburet og bøyd opp et stålbur for å komme ut. Men plutselig ramla poletten ned i automaten og nå ligger hun som en prest Tror for hennes del at det hjalp med litt opplæring fra de eldre hundene som hopper ut og inn av bur hele tiden pga jakt og reising.
  5. I retrievermiljøet bruker vi mye 6mm startpistol som treningsverktøy fra de er ganske unge, og legger inn skudd i treningen som en helt naturlig del, og senere apportkaster med 22 caliber blanke skudd. På kaldt viltsprøver (B-prøve) skytes det med hagle og blanke skudd og på varmtvilt prøver (A-prøve) skytes det skarpt. Det virker som skudd er skudd for disse hundene, og at med riktig trening blir skuddet et signal på at noe positivt. Ville derfor ikke gitt opp så fort, gi hunden sjansen til å venne seg til at smellet er en del av det Gjør det heller ofte enn å skjerme hunden fra det. Kan være en idé å trene med noe kaldt vilt i nærheten av en skytterbane!
  6. Fant ut at de som treningsskyter må ha oppsyn av en som har jaktet og betalt jegeravgift siste 3 år.
  7. Hundeførere med retrieverraser skriker etter å få være med på jakt for å få praktisk erfaring med hund. Skriv et innlegg på forumet til Norsk Retrieverklubb så skal du ratt se at mange kontakter deg og spør om å få være med, så kan de gjøre hele jobben med å finne fugl og ta evt ettersøk. Selv får jeg tak i endene slik
  8. Og angående skadeskyting så skjer dette alle som jakter. Disse jentene har hvertfall med seg hund så de kan få tak i viltet og avlivet det.
  9. Kjempegøy å se unge jenter som er ute og jakter fremfor å skrive rosablogger. Fin natur, bra hundearbeid, mange gode skudd og sikkert fine opplevelser. Helt ekte rett og slett! Ble faktisk litt inspirert til å ta inn en stående fuglehund i kennelen.
  10. Hvis jeg tar med noen venninner for å treningsskyte på lerduer, har de lov til å treningsskyte uten å ha tatt jegerprøven? Jeg har jo jegerprøven, men er ikke instruktør.
  11. Dersom det er noen jegere som trenger apportør til f.eks duejakt, andejakt, gåsejakt o.l. så kan jeg stille med hund(er). Holder til i Andebu, Vestfold og har jaktretriever (labradorer). Det er alltid en fordel å ha med en apportør på småviltjakt som kan bringe inn skadeskutt vilt og søke av områder på land og i vann Charlotte - www.nordichunter.no
×
×
  • Create New...