Jump to content

Kikkert til 17 Hmr


hammertime

Recommended Posts

Hva anbefaler folket ?

Skal ikke være zeiss ell swarovski kvalitet ..

Er ute etter en ok kikkert til 17hmr'n !

Har sett oå denne :

http://jaktfall.no/produkt/kupphjornet/ ... med-lysdot

 

Men er usikker , noen som har erfaring med denne ?

Er det bare en helt vanlig Kina kikkert, man kam ta inn selv eller er det mer kvalitet ?

 

Innspill mottas gjerne :-)

Link to comment
Share on other sites

Hva skal du bruke rifla til? Jakt i dagslys? Skumring?

 

Sightron har en SI 3-9x40 til 1 500,-.: http://jaktfall.no/produkt/sightron-optikk/kikkertsikter/sightron-si/sightron-si-3-9x40. Passe allround til det meste. Du trenger ikke all verdens maksforstørrelse til .17 hmr. Den har ingen voldsom effektiv rekkevidde, så 9x bør holde greit. Jeg legger for øvrig merke til at dette siktet har bredere synsfelt enn en Zeiss Classic 2,5-10x50 på 3x forstørrelse... Nett og lett er det og. Passer fint på en snerten .17-rifle.

 

Skal du jakte feks rev i skumring, er det jo en fordel å ha et sikte som tar inn mer lys, feks med 50 eller 56 mm. Disse blir gjerne noe dyrere. Men, det er de som er fornøyde med rimelige sikter her også. En kamerat skjøt 29 rev med rifla, med en Oxo 2,5-10x50 på. Dette er ikke akkurat velrenommerte sikter. Men, han gikk jo opp et ørlite hakk pga skuddpremiene da, til en Zeiss Victory HT... :-) Oxo'en lønte seg den!

 

Pentaflex har jeg ikke hørt noe om, men etter prisen å dømme, er det nok et kinasikte, spesielt siden dert har lys og er stort.

 

Et brukt av litt bedre kvalitet kan gå det og, men hva slags sikter av god kvalitet finner man brukt, og hvor gamle er de da? Går an å se på Finn.no, men jeg er nå litt skeptisk til brukte bra sikter til 2 000,-... Et kjapt søk på sikter mellom 1 500,- og 2 500,- avslørte ingen brukte sikter av god kvalitet.

 

Her er et sikte som også er billig, Breitler 2,5-10x50 med lys: http://www.finn.no/finn/torget/annonse?finnkode=40180414. Kan hende esken er mer verdt enn siktet, men det vet jeg ikke... Det er i hvert fall litt mindre omfangsrikt enn et 3-12x56. x56'ene synes jeg selv er noen schwære beist. Havner aldri noe slikt på mine rifler. Dessuten synes jeg x50 holder i massevis til alt av min jakt. Har vært på hjortejakt med 2,5-10x50 uten lys og savnet aldri "skumringsverstingsikte".

 

Ellers har XXL et Nikonsikte, Prostaff Target EFR 3-9x40 til en hyggelig pris. Har til og med justerbart objektiv. http://www.xxl.no/Root/Jakt/Optikk/Kikkertsikter/nikon-Prostaff-TARGET-EFR-3-9X40-AO/p/1088693_1_Style

 

Sjekk evt Ebay. Hender de også sender hit til Norge: http://www.ebay.com/itm/Deben-Hawke-Varmint-Side-Focus-1-2-Mill-Dot-Reticle-Rifle-Scope-Telescopic-Sight-/151131788407?pt=UK_SportingGoods_Hunting_ShootingSports_ET&var=&hash=item2330281477. Skal selv ha en 4-16x44 på salongrifla til jentungen. Må bare få fylt opp kontoen først...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...